Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Restar, nebaigiau... sunkiai man skaitosi paskutiniu metu visokios knygos. Šita knyga sunki, savo turiniu ir emocijom. Nepasakyčiau, kad moteriško stiliaus, bet parašyta gražiai. Nėra didelio intensyvo, bet yra kur pasireikšti vaizduotei. Maždaug taip.

Aš visai moterišką serialą žiūriu. Nors kartais ir suerzina. La otra mirada. Ispanų, maždaug 1920 m. Feminizmas. Mergaičių gimnazija. 

Atsakyti

Hm, moteriško stiliaus knygų aš niekada neieškau, nebent užsiraunu ant jų. Bet kokių itin sunkių dabar irgi vengiu, dėl to taip atsargiai į ją ir žiūriu iš anksto. Net nevarčiau  :oh: . Tavo serialą išsisaugau :). Gal net šiandien pradėsiu.

Atsakyti

aš serialą irgi užsisaugojau-patinka man ispaniški apie tą laikotarpį :)

Atsakyti

Na, ne tai kad moteriška/nemoteriška. Aš pvz Lokių miestą skaičiau-žliumbiau momentais, taip buvo gaila tų veikėjų tose situacijoje. Šitoj knygoj irgi sunkios situacijos, bet nežliumbiu. T.y. kažkaip ne tas stygas jausmines kabina matyt :D  ar gal dėl to, kad veikėjai vyrai :hmm: 

Žodžiu, aš taip matyt skirstau-jei norisi žliumbti-moteriško stiliaus, jei ne-vyriško :D dar galiu išskirti japonišką stilių-kai viskas aprašyta ramiai ir lygiai, nors veiksmo lyg ir yra. Ir dar yra skandinaviškas stilius-kai ne iškart supranti, apie ką rašo. Ir yra detektyvai-su amerikietiškais kalneliais :D​ 

Atsakyti
Kaip draugė (kuri daaaug skaito, pati parašius romaną ir lanko literatų būrelį) pakomentavo - nesuprantu, kam tokias traumatines knygas leidžia, nes ji tokia, kad negalėčiau net kažkam rekomenduot. Sakė, viena iš nedaugelio knygų, kurios ne kažką davė, bet atėmė. Man draudžia skaityt (kai bernus paauglius auginu). Pradėjus, bet neįsiskaitau aš jos.
Bet čia viena nuomonė. Šiaip, pačią siužeto liniją maždaug galiu įsivaizduot.
Atsakyti

Niuma, nėra ten taip baisu, kaip kad sako,  paauglių mamoms. Nes ten daugiau jau suaugusio išgyvenimai, vaikystės traumų pasekmės, o ne pačios traumos. Tiesiog, visai kita aplinka, šalis, laikotarpis. T.y. niekaip neįmanoma pritaikyti sau, jokių paralelių išvesti. Ir sakyčiau net yra ką naudingo pasiimti iš tos istorijos. T.y. kokius ženklus stebėti aplinkoje, kaip nesielgti ir pan

Atsakyti

Nu OK, tuo pačiu ir baidot, ir intriguojat. Reikės bent pabandyt savo nuomonę susidaryt. Traumatinių knygų tai nelabai mėgstu, bet priklauso, kaip parašyta dar. Murakami tai skaičiau pora knygų, bet, matyt, likau nesupratus...

Katuk, o Lokių miesto tęsinį skaitei? "Mes prieš jus"? Man visgi to autoriaus Uvė, močiutė ir naujoji "Nerimo žmonės" labiau patiko. Nes daugiau lengvumo, jumoro, nors ir gilu tuo pačiu. Tam Lokių mieste (turiu omeny abi knygas) tai daugiau tamsos, nors parašyta irgi super gerai, ale jau tiek užlankstyta, kad....

Atsakyti

Manęs tai netraukia sunkios ir tamsios knygos, išskyrus žiaurius detektyvus :)  Va ir dabar netyčia užsiroviau ant knygos, kur dvi pagrindinės linijos - našlaitės ir bjaurios pamotės ir benamės. Perskaičiau, bet su slogučiu. Reia į knygyną, visiškai nieko nebeturiu skaityt. Tiksliau turiu, bet nenoriu. Paskutiniu metu knygoms išleidžiu ryškiai daugiau nei siūlams :)​ 

Atsakyti

Liniuka - https://bookswap.lt/ tau :). Aš irgi bandysiu, dar neprėjo rankos. Bet sėkmingai naudojuos biblioteka.

Atsakyti

Restar-dukra skaitė. Jo, sakė, kad kitokia biškį. Jai Brita Marija pati pačiausia iš to autoriaus. Taigi, turim, planuoju kada nors paskaityt. Bet man ir pats Lokių miestas jau buvo kitokia, nei anos jo knygos. Tokia tamsesnė.

Atsakyti

Man Brita Marija - silpniausia :D.

Atsakyti

Liniuka - https://bookswap.lt/ tau :). Aš irgi bandysiu, dar neprėjo rankos. Bet sėkmingai naudojuos biblioteka.

Šitą mačiau, idėja gera. Tik ant greičio nesuprau, ar administravimo mokestis už kiekvieną knygą ar už pirkinį? Jei už kiekvieną, tai gal daugoka :B​ 

Atsakyti