Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Aš tai jokio šalutinio poveikio nenoriu, nes stebiu, kad kiekvienam skirtingas jis, beje, nuo atminties sutrikimų dar neišsivadavus po ano sirgimo. Kolegė va pasakė, kad nuo 3 nakties lovoj sėdi, nes gulint pykina, vakar bananą suvalgė, šiandien verda obuolį... Buhalterė skambino - sakė, kad jai ausies uždegimas buvo. Geriau jau tarnaitę pasikviest namo, nei Covidą :D.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Restar: 31 sausio 2022 - 16:22

Man tai ir tvarkymosi šalutinio nereikia, pas mane ir taip viskas tvarkinga :D O tai dar pulčiau langus vasarį valyt :D 

Man irgi ausį dvi dienas daigstė. Bet nepykino. O va dukterėčia dabar serga, tai dejuoja, kad labai pykina ir galvą skauda. Bet kokiu atveju tie kas savo valia rizikuoja ir ieško būdų susirgti yra su protu susipykę :B​ Juk niekada nežinai kaip bus.

Atsakyti

Nu rimtai Restar, tik tokie išprotėję kaip tu sirgdami dirba :D  gerai, jei yra jėgų, bet gi negali žinot, kokia eiga bus tos ligos. Vat galų gale, net jei pykina, nu kokia ten darbo kokybė...

Atsakyti

Pas mus gal tik šeimoj toks poveikis. Vyras, kai sirgo spalį, tai ir tamsų kambariuką, ir balkonus, ir rūsį sutvarkė 🤣 

Šiaip jo, Gyčiui irgi sakė, kad ausį skaudėjo penktadienį. Bet suprantu, jam ta diena pikas buvo- ir galvą, ir pilvą, ir išbertas.

Atsakyti

Nu rimtai Restar, tik tokie išprotėję kaip tu sirgdami dirba :D  gerai, jei yra jėgų, bet gi negali žinot, kokia eiga bus tos ligos. Vat galų gale, net jei pykina, nu kokia ten darbo kokybė...

Nu aš irgi dirbau, nes darbas iš namų, o aš tik kad kosėjau, na ir paskui uoslę praradau. Net jokio silpnumo,ir paprastiems peršalimams būdingo, nejaučiau.

Bet aišku specialiai neieškočiau ligos, čia juokas buvo. Bandau vis pabaksnot savo netvarkingumą, gal netikėtai ateis kokia tvarkymosi mūza. O uoslė, man atrodo, ir dabar neatsistačius iki galo. Daug silpniau užuodžiu ir nesu kartais tikra, ar nėra kvapo, ar tik aš nejaučiu. Ir atmintis šlubuoja - nežinia ar kovidas kaltas, ar senatvė.

Bet tai pašnekėjot, kad čia visus pykina šitas omikronas,  tai ir mane lengvai pykint pradėjo.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 31 sausio 2022 - 18:20

Man buvo užėjęs tvarkymasis per kovidą, kai temperatūra nukrito, kambary uždaryta :D  ir šonus nuo gulėjimo skauda. Bet kažko labai greit pavargau, ir tvarkymasis baigės :D 

uoslė kaip ir pas Kerpeną. Lyg ir yra, bet lyg ir nėra. Kai kas turi kvapą, kai kas ne. Tas kas turi, kažkaip greit prapuola

Atmintis ta trumpoji tokia pablogėjus, bet čia gal labai kovido nekaltinčiau. Labiau gal neramina, kad smegenys neteisingai suveikia, pvz išmetu kažką, ką reikėjo pasidėt. Aną dieną vietoj 1 aukšto signalizacijos einant miegot  pridaviau visą namą :D  teko nejudant nuimt, bo nes tiesiai prieš judesio daviklį. Pasidedu ne ten, kur visada, ir visiškai neatsimenu. Arba neatsimenu, padariau, ką buvau sugalvojus ar ne. Žinau, kad reikėjo nupirkt kažką, bet nepamenu ar pirkau, nuperku antrą kartą. Kartais net reikia pasikartot, kur važiuoju :oh: esu ir  pasukus ne tuo keliu  kur reikia....biškį neramu, nes kažkokias alzheimerio užuomazgas matau, plę :mad2: 

ir galvos skausmas nuolatinis palydovas pasidarė....

Atsakyti

Man tai dar. gerai žinomi žodžiai kartais užkrenta lygioj vietoj, vardai, pavadinimai. mano tetai po mikroinsulto taip buvo, gal kiek stipriau. Arba kaip katukas sako alzheimerio užuomazgos. Kaip tame filme "Vis dar Alisa".

Atsakyti

Kerpena, Katuk, po kiekvienu žodžiu pasirašau... Ir žinomų vardų, pavardžių nepamenu, ir kur dingo tušas, kurį dar ryte rankoje laikiau, nežinau. Vadinasi susiruošiau akis padažyt.

Atsakyti

Žinokit, visgi manau, kad čia covidas. Nes kad visoms staiga alzhemeris nutiko, tai negali taip būt. Man gal kiek gerėja, arba apsipratau. Bet ta trumpoji atmintis tikrai beviltiška. O galvos skausmas man pagaliau lyg nunyko. Beje, buvau išskaičius, kad dėl magnio trūkumo gali taip būt, kažką lyg gėriau tuo klausimu, pamiršau :D. Arba einu į vaistinę Bilobilio ir pamirštu, grįžtu nenusipirkus :).

Guodžia va kas, čia pažįstama, dirbanti Walk 15 Linkedine pradžiugino: Dar viena priežastis, kodėl vaikščioti išties verta. Žingsnių rinkimas sulėtina Alzheimerio 🧠progresavimą! Nuėjus vos po 8 km per savaitę, padidėja smegenų atsparumas šios ligos procesams, taip pat atminties praradimui.

O jeigu kasdien po 8 km, (nes 10000 žingsnių ir yra ape 8 km man) tai turėtų visai vilties būt nemažai :). Šiandien tik virš 6000 iš ryto nuėjus. Jau norėjau uždarinėt kompą 18 val, tai atnaujindamas svetainę mūsų samdomas vyrukas išgriovė svetainę, o atstatydamas pražudė mano penktadienio ir šiandienos darbą... Tai atstatymui sugaišau dar valandą.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Restar: 31 sausio 2022 - 19:09

Šiandien nuėjau 16500 žingsnių, kas yr virš 11 km. 

Bet, jeigu taip rimtai, tai veikia tik spartus žingsnis, o ne pasivalkiojimas koja už kojos. Tai tokio spartaus ėjimo gal tik pusė bus :ax:  ai, dar sniegą kasiau, tai gal visi 10000 :D  na bet alzheimerį jaučiu atitolinus.

Aš tai irgi manau, kad kovidas kaltas dėl mano atminties duobių. Ir labai tikiuosi kažkaip atsistatyt bent kažkiek. Magnį geriu. Vit D geriu, dar amerikoniškų vitaminų turiu, kai šitus baigsiu. Nu tikrai turi pagerėt.  :D​ 

Atsakyti

Ai, ir dar Peek&Cloppenburg nusipirkau net tris palaidines :D  nu jau visai papigiai, dvi iš jų mano mėgstamo TomTailoro, tai net negraužiu savęs. O ir pavasaris ne už kalnų :rolleyes:​ 

Atsakyti

Mane jau rūpestingai informavo, kiek kuro, vandens ir maisto atsargų reikia turėti extra atveju bei sode malkom apsirūpinti  :B .

Bet tai jau gal ne dėl Covido? :mastau:Šiaip apie tuos extra atvejus juk ir viešai tam tikros rekomendacijos skelbiamos (pati tiek nesidomiu, bet kartais pagalvoju, kad atsarga gėdos nedaro, ypač kai atsakingas esi ne tik už save patį, bet ir už vaikus).

Atsakyti