Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Net įdomu pasidarė, o kiek tų atsargų reik turėt :hmm: 

Vandens tai turiu, bo nes mūsų kaime kartais įvyksta staigmena, ir vanduo kokią parą nebėga iš čiaupo. Maisto irgi, kažkada jau rašiau, išgyventume ramiai kokį mėnesį ar net daugiau.

Vat kuro tai neturiu :D  tik pusė bako šiuo metu :rolleyes: 

Plę, vat toletkė tai baigiaisi :B​ 

Atsakyti

Toletkės daug yra šiuo metu, bet tokio kiekio atsargų paprastai nepalaikom, ne karo metas gi... Va, gal dėl to karo ir perspėja mane. Vieną dalyką atsimenu - vienam  žmogui 1 savaitei reikia 25 litrų vandens. Maisto atsargų pasiruošt  2 savaitėm. To tai turim,  atsargų pastoviai perdaug :D.  Bandau įsivaizduoti, kur man tiek vandens bambalių laikyt... Balkone kai saulė šviečia plastikiniam butely.... O gali neprireikt n metų. Pomidorus gal brangoka tuo vandeniu paskui laistyt. Nusprendžiau ir perspėjau brolį, kad jeigu be vandens ir be šilumos gyvensim - pas jį atvažiuosim vandens atsargų ir pasišildyt :). Tai tik kuro reikia turėt. Galvoju, kadangi kolonėlė beveik po langais, tai gal vis ne paskutiniai eilėj prie jos stovėtume :).

Atsakyti

Man tai labai patiko Lietuvos kariuomenės postas FB apie sklindančią paniką. Tai vienas iš patarimų prieš perkant atsargas dėl karo pirma sunaudoti tuos grikius, kurių prisipirkote 2020 kovą :D 

Atsakyti

Jo, Liniuka, skaičiau tą, palaikinau net :D 

Bet jeigu rimtai. Skaičiau prisiminimus apie karą Čečėnijoj. Mergaitė rašė dienoraštį. Niekam nelinkiu, net didžiausiam priešui, to patirti. Bet faktas kaip blynas, jei subomborduos tavo triobą, tai kažin ar liks sveiki tie vandens bambaliai..... vat grikiai tai praverstų...

Atsakyti

Sveikos.

Vyrs darydamasis pusryčius prižadino. Jeigu jamnesimiega, tai aš čia prie ko? Granolą su jogurtu maišė šaškšteliu stiklinėj taurėj. O vakar kaip tik mačiau vaizdelį: 'moj papa v 6 utra.' Blyn, viens prie vieno 🤐

Nustebsiu, jei man bus neigiamas (važiuosim šnd su Vilium), tik požymiai ne tipiniai, kaip ir pas Gyti. Man 2 d galvos skausmas, vakar pilvą raižė, o dabar akys pradeda pūliuot ir perštėt. Šitas irgi jau įtrauktas į požymius, kai už Gytį pildžiau pilną anketą po jo teigiamo testo.  Tada dar prasitęstų izoliacija nuo mūsų atsakymų 7 d. 

Atsakyti

Tiesa, vakar savo pilkojo raštuoto rankoves susiuvau :) To, kur pirty mezgiau.  viskas patinka. Gal prisiruošiu fotosesijai kokiai. 

Atsakyti

Karas man visada atrodė pats baisiausias dalykas, koks gali nutikt. Tiesiog visų baisybių koncentracija vienoje vietoje.

Kažkada, kai vaikai buvo maži, kalbėjausi su savo tėvų amžiaus kaimyne. Ji ten užjautė mane, kad man sunku su daug vaikų. Na, sako, aš tik du auginau, bet tada gyvenom bute be patogumų ir man būdavo taip sunku, kad norėdavau, kad prasidėtų karas. Prisimenu, kad net sustingau nuo tos jos minties. Na nebent ji įsivaizduodavo, kad prasidėjus karui iš karto mirsi, kas turbūt vienas lengviausių variantų tokioje baisybėje.O kitu atveju, tai tik prie esamų sunkumų p[prisidėtų dar šimtai baisesnių.

Atsakyti

Labas

vakar pavyko užbaigti kojines vaikiui

tai sausio ataskaita: 2 megztukai sau ir dvejos kojinės-vienos sau ir vienos Simui

Sumegzta 827 gr. nusipirkta 650 gr :)

va viską suskaičiavau :D

Atsakyti

Oo, puiki idėja mėnesio balansas.

Reiktų jau rašytis pradėt ir man :rolleyes: 

Siūlų nepirkau sausį, bet ir sumezgiau  labai mažai. Vienerios kojinės, trys pirštinės  :D  megztuko antpečiai...

Plę, sninga ir sninga... neišvažiuosiu iš čia iki pavasario :D​ 

Atsakyti

Katuk žiemok čia ;) čia siūlų daugiau turi :D ir užsakovės vietoj :)

ir sriuba kada nors :)

Atsakyti

Pas mane balansas labai blogas  :B . Nu bet jau "sunešiojau geležines kurpes", tas twinned pirštines, tai dabar bet koks mezginys bus vienas juokas, nes tik mezgi akį po akies, eilę po eilės, nereikia kiekvieno siūlo sukti, o po kiekvienos eilės atsukinėt susivyniojusius siūlus. Vakar iki po vidurnakčio baiginėjau ir tik ryte suvokiau, kad nieko neturiu naujo pradėto... Siūlų trūkumo tai nėra, tik nežinau, ką konkrečiai imsiu. Lengviausia būtų - kojines sau, nes suplėšiau namie lakstydama, kai trūksta žingsnių, arba dukrai megztinį, nors dar net mėginuko neprasimezgus. O norėčiau tai juodą naują pirkį, tik neišgrynintas modelis, kaip visada  :oh:​ .

Atsakyti

Mane pykint nustojo, bet dukra ką tik iš mokyklos grįžo - sloga ir galvos skausmas. Greitasis neigiamas.

Kai pagalvoji, kokie sureikšminti tapo patys elementariausi negalavimai. Iki koronos į tokius negalavimus ir dėmesio nekreipdavom.

Mėnesio balansas. Pirkta 200 g siūlų. Sumegzta turbūt šiek tiek mažiau. Numegzta kojinės ir ilgos riešinės. Toliau megzt taip ir nepradėjau.

Atsakyti