Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Nu. Kaklas ant marškinukų- gražu. Vasarinei bliuskytei man trukdytų liemenuko šleikos. Pločio niekada nemezgu vienas prie vieno kaip foto :) manau visos, pagal savo laisvumo supratima mezgamės. 

Dar kitą megztuką radau. Irgi matau, kaip iš jo pasiversčiau vaizdą į liemenę nuleistais pečiais:

https://m.facebook.c...100050534107444

Atsakyti

Padiskutuosiu apie tą kaklą :D  ant marškinukų. Jeigu užsegi marškinukus iki viršaus-dar nieko, bet jei prasegiota apykakle nešioji, ta liemenės iškirptė baigiais kažkokioj neteisingoj vietoj,  nepatogu. Tuo tarpu, kai pečiau gan atviri. Jei megzčiau/nešiočiau tokio stiliaus, tai bent jau ne tokią plačią tą iškirptę daryčiau. Ir iš tikro, dauguma marškinių, bent jau mano, šiuo metu yr laisvo elgesio, tfu, stiliaus :D  dėl to ir liemenės reiktų laisvos.

Ir nesvarbu, ką čia diskutuočiau, vistiek sugebu savo mezginiuose kažkokias lievas apykakles susimodeliuot :D  pvz jakučio. Tipo stulpelinį kaklą dariau, bet patingėjau, o ir nenorėjau aukšto, atverčiamo. Tai gavos nei du nei devyni :oh: nei atverst nei palikt.  Reiks kažką tiuninguot: kirpt-primegzt....

Atsakyti

Pažiūrėjau, katuko video. Tai aš iš esmės mezgu tuo pirmu būdu, tik nekeičiu  tų siūlų po kiekvienos akies, jei ta pačia spalva mezgu. Sukeitimus dariau tik ilgesnėms nei 3 akių atkarpoms, tada keičiu tokiu būdu, kaip čia rodo. 

O dar man įdomiausias atradimas buvo, kad kai laikai tuos siūlus ant piršto, tai  raštas kažkiek priklauso nuo to kurį siūlą laikai priekyje, kurį gale. Ypač matosi jei mezgi viena akis viena spalva, viena kita - tokiomis linijomis. Kartą pirštines mezgiau, kurios delninė pusė tokia buvo ir po kiek laiko  paėmiau kitaip siūlus - tai iš karto pasimatė skirtumas. Man atrodo, priekyje laikomas siūlas labiau išryškėja.

Atsakyti

katuk daryk toki neaukštą stovintį, nežinau kaip vadinas, bet atlenki i vidu, jei nesilaiko prisiuvi :D

Atsakyti

Kerpena, dar man atrodo priklauso, kokiu metodu akis kabini-klasikiniu ar bobutiniu :D t.t. kuri akies "koja" į priekį atkišta

Atsakyti

katuk daryk toki neaukštą stovintį, nežinau kaip vadinas, bet atlenki i vidu, jei nesilaiko prisiuvi :D

Jau pabandžiau, visai neblogai. Tik plę, tas siūlas labai smarkiai pasikeičia po skalbimo, tai neaišku, kaip tada stovės. Dar turiu mintį, kadangi mano gi dviejų spalvų siūlai, tai kaip teta Olia vienam kažkuriam darė, iš apačios primezgė kitos spalvos. Bet dar reiks pažiūrėt, ar tas variantas tinkamas

Atsakyti

Nu ką, nuo šiandien oficialiai laisvi. Matysim kiek ilgai. Viliaus klasėj irgi nemažai serga. Auklėtojai irgi abiejų vaikų.

Vakar gaminom tikrus cepelinus pirmą kartą su visom virtom bulvėm. Gana gerai pavyko. Dar liko ir šnd, tai rami dėl maistų gamybos.

Su mašinėle apkirpau iki pusės visus tris vaikus. Viršaus neliečiau, bet nuo ausų gaurus nuėmiau. Atpraktikavus ranką ant vyro kokia 15 metų. Šiaip- Vilius kaltas, nes į kirpyklą neina, o mūsų  kirpėja izoliacijoj. 

Žakardinimą pradėjau. Kažkodėl šį kartą sunkiau su dviem siūlais, nei bordo dariau su 4. Neįsimezgu dar. 

Atsakyti

Niuma, mezgu aš irgi žakardą, ir vis mintyse apie tave :D  kaip tu susitvarkai???? Su žakardu, ta prasme. Viskas vyksta žiauriai lėtai ir visai ne taip gražiai, kaip mano svajonėse :D  dar mano siūlai tokie kibūs, vis susikimba, tenka skirti, įtempimo nebesukontroliuoju, tai sutraukiu, tai atlaisvinu :oh:  visa viltis būtent į siūlo savybes, kad išskalbus susipūkuos ir nesimatys mano kliauzų.

Numezgiau 5 eilutes iš 73 :cry2: 

Pradžioj bandžiau blogoj pusėj keitinėt tuos siūlus kas akį, bet gavosi visiška sūtrauka, tai dabar išvis nekeitinėju, didžiausias tarpas-6 akys  gal daugoka, bet jau dabar nebekeisiu. 

Tik nežinau  kiek tos kantrybės pakaks :B 

Cepelinus dariau aną savaitę, anuos namuos, šituos nėr kam valgyt, todėl šventės nešvęsim :D​ 

Atsakyti

Aš nebekeičiu kas akį. Palikau, kaip anksčiau- kas 3 akis. Tada neužkabini renkdamasi tų laisvų siūlų.

Žinok aš irgi dar tik 2 eiles numezgus. Lėtas reikslas. O šitam mano variante ilgas raštas.

Atsakyti

Nu ka...

Kaip Liniuka sake-turesim kilmes dokumentus.

O vat pas Juste nerasta.

Ir svajoniu mezgini radau.tik dabar reik,kad norai sutaptu su galimybėm,t.y. su siūlais.

Ir vis dar be skonio ir kvapo.bet valgau.

Mes lengvų kelių neieškom  :B​ 

Atsakyti

Užkrėsit sektą žakardais :).

Kacumota, greit rodyk, kas per svajonių mezginys :). Aš dukrai varau ir mintyse apie sau ką nors svajoju.

Popiet žauriai ima miegas, tai kol neužmigau su mezginiu, vadinu vyrą pasivaikščiot.

Atsakyti

Kacumota, aptarėm, kad Justę viena diena per anksti tikrinot. Tik antra diena požymių buvo. 

Planavau visą dieną megzt, bet taip nesigauna. Nors plaukus nusidažiau. Bet nuotaikos nerasta. Gal eit į lauką nors ir per lietų. 

Atsakyti