Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Man vaikystėj- paauglystėj periodiškai užeidavo nerviniai pilvo skaudėjimai. Pv į šokius visai negalėdavau eit nu ir taip kur tik pasinervini baisūs raižymai. Padėdavo tik atsigult nusiramint ir pagulėt susirietus. ..tai jei vaikis jautrus tai tikrai gali. Nošpa irgi dar padėt turėtų

Atsakyti

Neklauskit, kam ir kodėl, bet nusipirkau virbalus su 2 m valu :lol:  :lol: 

Kažkaip realų dydį suvokiau tik išpakavus. Pirkau su mintim, jog vat patogu persivert matavimuisi megztinius. Paskui supratau, kad gal būt užtekę ir 1 m, bet matematika sako-nea, užpakalis platesnis, kaip ir (.)(.). Nu, tai gal ir gerai :lol: 

Virbalai visiškai paprasti, Gama, valas šiaip geras, toks apvilktas pintas metaliukas. Kaina irgi nekanda

Atsakyti

Katuk o tai 1,20  nebūt užtekę? 

Atsakyti

Katuk o tai 1,20  nebūt užtekę? 

Nebuvo :D 

dabar net nepamenu, 150 cm turbūt irgi ne :hmm: 

Atsakyti

Vaikas jautrokas, bet ir pats tvirtina, ir aš matau, kad rimtų priežasčių nerimaut jam nėra. Ir pats džiaugėsi išėjęs į mokyklą. Dičkiui tai būdavo tikrai nervinio pobūdžio pilvo skausmai, bet gerokai trumpiau trukdavo.

Pirmąsyk susivokiau, kad pamatavimui nieko pervert, papildomų virbalų įvert nereikia, o galiu panaudoti Chiagoo valo prijungimą :). Net nežinojau, kad 2 m ilgo būna virbalų :).

Atsakyti

Tai va, aš gi anksčiau ir norėjau dėl to prisukamų virbalų. Bet kažkaip neišsirenku :D  tai tinkamo dydžio bėr, bla bla. O dabar ėjau pirkt tai to antpirščio žakardams ir šalia tie virbalai kabojo.... nu... dar ir šukutes pūkams nurinkti prigriebiau :rolleyes:​ 

Atsakyti

Restar žmogus gali net nesuvokt kad nervinis skausmas

Be to nebūtinai neigiamos emocijos o ner visai ir teigiamos irgi iššaukia tuos raižymus...

Jo o prisukami virbalai pamatavimui yr gėris

aš būna kad ir kelis valus susisuku, dar pačius virbalus nusuku, nu prisitaikau

Atsakyti

Katukai, bet rengiantis per pečius tikrai metro neužtenka. 

Aš tą pečių plotį vis prisimenu, kai kašmyrinį kiauraraštį nuo kaklo mezgiau ir man atrodė labai banguotas, nes kažkaip viršui greitai išplatinamas. Ar 140 cm suskaičiavau. Kol paskui supratau, kad tik vėliau rankovės atskiriamos. 

Na, gali kliošinę suknelę megzt :D pvz kažkuriai dukrai. Lininę. 

Atsakyti

Oi Niuma priminei tą kliošinių moherinių suknelių bumą :D Tos kiauraraštinės nelabai, bet lygiu raštu ir saulės kliošu man vis dar gražu :wub:​ Saviškę turiu, tik apsirengt progų nelabai randu. FB rodo, kad mezgiau lygiai prieš 8 metus.

Priedas  Screenshot_20220210_085940.jpg   330,44KB   0 Parsiųsta kartų

Atsakyti

Liniuka :wub:  

Man gražu ant kitų, iš to grožio gi ir sau mezgiau, bet sunešiojo tai Ingriduska :D 

O dukros..... kažin. Visai ne tas stilius. Nu nebent kažkaip stebuklingai į mados aukštumas šautų.

Beje, vis dar saugau pradėtą nertą suknią motyvais iš kažkokio viskozinio siūlo. Kur sakiau  dukrų vestuvėms bus :lol:​ klausimas, ar bus

Atsakyti

Katuk, per didelis pasirinkimas, ane, kad neišsirenki. Man tai buvo absoliučiai aiškus, pasikonsultavus su Qqute, ir dar nei karto nesigailėjau dėl Chiagoo rinkinuko. Bet tau lyg jie nelabai. Kaip visada su atskira nuomone :D. Bet Rusioj jūs ten gal didesnį pasirinkimą ir turit. Teta ten kažkokius kažkada rodė man negirdėtus.

Aš staiga suvokiau, kad dar nespėjau pailsėt nuo anų vaikų atsotogų, nes vis kuris arba dauguma, namie būdavo, o jau ir vėl atostogos kitą savaitę...

Vakar baigiau rankovę, pagal panelės užsakymą bus ne balionėlio, o nuosaikesnis užbaigimas. Nu ir ką - noriu sau tokio :). Arba sakiau, kad aš nešiosiu, jeigu jai nepatiks. Arba pasiskolinsiu, kai nematys :D. Nes nu megzt iškart antrą tokį patį - ne ne... Laukia dar daug ko nešbandyto.

Atsakyti

Chiagoo kažkada gavau palaikyt, buvo biškį ne kažką. Dabar jau gal ir patiktų, bet toks neapsisprendimas :D  noriu visų geriausių, t.y. tinkamo dydžio ir tinkamo valo. Tokių rinkinių nėr, po vieną pirkt  :hmm:  vis nesusirganizuoju, tai to nežinau, tai anuo abejoju... gaila būtų, jei paskui nenaudočiau. Tuo labiau, kad ne mirtinai reik. Turiu savo einamuosius, ir mezgu. O dar ir siųstis reik, t.y. neturėčiau čia ir dabar, kaitik užsimanau.

RF tikrai neturi didelio pasirinkimo, vien todėl, kad visi tie rinkiniai užsieniniai, jiems irgi reik siųstis, brangu, paklausa ne tokia ir didelė, nes dauguma individualiai parsisiunčia. Yra tie rusiški Gama, sakyčiau pakankamai geras kokybės ir kainos santykis. Dar gali rasti Addi ir Knitpro, populiariausias pozicijas. Visokie ten Chiagoo, Hyahya, Lykke, Seeknit ir pan labai retas dalykas, dažniausiai pagal užsakymus, ir kaina tikrai nemaža. O ir kaip minėjau, siunčiasi pačios mezgėjos, kaip ir teta Olia, jos kontaktų ratas platus, europoj tai tikrai.

Apskritai paskutiniu metu, bent jau Klngrd, labai suprastėjusi prekių pasiūla. Visokių prekių. Sunkoka čia su tiekimu. Tiek pramoninių, tiek maisto. Ir daug padirbinėjimo. Ir daug kinietiško š. PL uždaryta, LT uždaryta....Girdėjau, kad ir Iherb užraukt planuoja, t.y. uždraus siuntimą ir vartojimą tų prekių RF.

Atsakyti