Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Sveikos,

Čia kaip pas niumą po vieną serga, tai pas mus mes su vyru sergam, kai jis pas tėvus išvažiuoja.

Kerpena, va šitą vietą neteisingai supratau :). Gerai, kad saugot vienas kitą, nors ir netyčia.

Oras pro langą tai toks nepavydėtingas, nors realiai nežinau, ar dabar dar lyja, ar tiesiog lašai aplyti laikosi ant balkono stiklų. Jeigu lyja, tai reikės keisti vakščiojimo planus ir pasiryžti dukrą nusvežti į Ozą ar Akropolį, kur daugiau nueit galima :D.  Nekenčiu tų apsipirkimų, bet reikia jai kelnių, o man - vykdyt planus :D.

Trumpas "savaitgalis" labai buvo, bet neprieštaraučiau kiekvieną savaitę tokį turėt :). Jau ir tikrasis visai greit bus.

Noriu paklausti tų, kas turi šiuolaikines džiovykles, ar jose džiovinat bent kada vilnonius gaminius. Mano senoji turėjo tik 6 min vilnos programą ir mažai sukdavo. Tai norėdama tik pradžiovinti, papurinti, kartais naują mezginį ten įkšdavau, kartais porą ciklų užstatydavau. Aišku, išimdavau šlapią, bet tokį apšilusį mezginį ir greičiau paskui išdžiūdavo natūraliai. Dabar pagalvojau, kad pabandysiu dukros naują megztinį įkišt. Naujoj džiovyklėj programa - 2 val  :blink: . Ir kad pradėjo sukt... Tai po 10 min išsigandus ištraukiau, nes nežinojau, ko laukt. Supratau, kad kitokia technologija, su šilumos siurbliu dabar (nieko apie tai neišmanau :D), pilnai išsidžiovinę rūbai būna gana vėsūs ištraukti, ne taip, kaip anksčiau - įšilę. Nu bet 2 val ant sukimo vilną - nelaiko mano nervai.  Aišku, kai mašina protinga, tai ir susimažina tą ciklą pagal realiai likusią drėgmę. Bet vistiek savo mezginiais nenoriu rizikuot, įdomu, ar jūs rizikuojat :D. Kaimynės irgi gana nauja AEG, sakė, kad džiovina. Na, bet rankomis megztų ji neturi  :B .

Atsakyti

Restar pas mane yra krepšys tai esu džiovinus jame. Iki galo neišdžiūvo bet prapūtė neblogai.Be krepšio nemėginau niekad

Atsakyti

Krepšys vilnai? Nes pas mus tai buvo krepšys batams, kurio nei karto nenaudojom, tai dabar pirkom be jo.

Atsakyti

Nu apatiniams batams ir viskam ko negalima sukt 

Atsakyti

Labas,

Džiovyklę naudoju tik rankšluosčiams ir patalynei. Galvoju, gal nemoku ją naudotis? Man labai daug rūbų yra sugadinusi. Išsitrauki 2 dydžiais mažesnius. 

Atsakyti

Egloshke, o kokia pas tave, seniai pirkta? Aš gal esu vieną kitą jautresnį rūbelį pradžioj pagadinus, paskui atsirenku ir iš esmės džiovinu viską, tik kartais ko nors nededu, ką noriu pasaugot. Bet tokių  mažai turim rūbų, tai... Pas mane būdavo nustatymas, kad gali džiovinti atsargiau, tai turbūt, tipo, mažesnėj temperatūroj, nes ilgesnis ciklas būdavo. Šitoj, panašu, ir taip daug vėsiau džiovina. Sena buvo Siemens, nebūdavo tada dar A klasės išvis, o dabartinė AEG A+++.

Nu ką - saulė šviečia, gailuosi, kad mašina važiavau  :oh: .

Atsakyti

Egloshke, o kokia pas tave, seniai pirkta? Aš gal esu vieną kitą jautresnį rūbelį pradžioj pagadinus, paskui atsirenku ir iš esmės džiovinu viską, tik kartais ko nors nededu, ką noriu pasaugot. Bet tokių  mažai turim rūbų, tai... Pas mane būdavo nustatymas, kad gali džiovinti atsargiau, tai turbūt, tipo, mažesnėj temperatūroj, nes ilgesnis ciklas būdavo. Šitoj, panašu, ir taip daug vėsiau džiovina. Sena buvo Siemens, nebūdavo tada dar A klasės išvis, o dabartinė AEG A+++.

Nu ką - saulė šviečia, gailuosi, kad mašina važiavau  :oh: .

Atsakyti

Prieš 2 metus Miele. Galvoju, kad reikia atidžiau paskaityt manual. Aš galvojau, kad išsiskirsiu su vyru dėl šitos džiovyklės  :B  Jis nepratęs skaityt etikečių, tai aš tikrai nemažai esu rūbų išmetusi.

Atsakyti

MB tai mėgėjas budavo jei džiovint tai ant paties stipriausio režimo tai irgi daug trikotažo sutraukėm ir jo marškinių :D paskui iš vis irgi tik ranksluočius ir patalynę džiovindavau, dabar irgi retai jungiu

Atsakyti

Na, daugumą etikečių aš tai nukarpau :rolleyes:  tų plastikinių. Šiais laikais medžiaginių nebelabai ir būna.

turiu momeny, kad nėbelieka ir ką skaityt

O ir džiovyklės neturiu :D 

Kažkada svajojau, bet šiuo momentu nenuplanuota jai vieta vonioj :oh:  tai nebent keisčiau į skalbyklę su džiovykle kartu, t.y. vieną prietaisą. Bet kol skalbiankė veikia, tai kažin. Gal ir būt neblogai turėt, bet kai gyveni be jos ir negalvoji, tai prisitaikai ir susitvarkai.

Atsakyti

Nu numezgiau kepurę ir škišau pabandyt į džiovyklę be krepšio

suka bet ne žvėriškai lyg, nu bet jei ką vis ne taip baisu jei ir susitrauks

Atsakyti

Na, taip, viskas yra įpratimas. Bet kadangi jau mažiausiai 13 metų naudojausi džiovykle, tai ilgam atprasti nebenorėjau. Kaimynė siūlė nešti pas ją, stebėjos, kodėl taip nedarau (ji anksčiau kartais pas mane džiovindavosi, kol savo neturėjo), bet didelio poreikio nebuvo, kai žiema ir namie sausa/šilta, tai labai greit išdžiūdavo ir taip. Bet man pakeltom rankom sunku ištampyt tuos rūbus gerai, o bele kaip palikus, tada dar lyginimu užsiimt. Tai ir nuo džiaustymo ir nuo lyginimo pilnai išvaduoja džovyklė. Na, ir rūbų, patalynių mažiau vienu metu reika turėt, nes greit iiškalbi, išdžiovini ir vėl tuos pačius gal nešiot. O kai maži vaikai grįždavo iš darželio ar lauko purvinom striukėm, kombinezonais... Tai džiovyklės pagalba kitą dieną vėl švarūs ir sausi galėdavo eit.  Po visokų kelionių, stovyklų, baisiai gera dar tą pačią dieną turėt švarius ir sausus rūbus vėl. Man asmeniškai labai palengvina gyvenimą, palieka daugiau laiko mezgimui. O vietos greit atsiranda, kai tik mirtinas noras atsiranda :). Mes tamsiam kambary pasistatėm, kaimynė - koridoriuj. Bet nieko neįkalbinėju, kai mažiau žmonių, tai mažiau tų darbų, nevargina taip. Kol buvom tik trise, tai sakiau, kad indaplovė - išpindėjimas. Na, paskui greit pakeičiau nuomonę. Vertinu savo poilsį ir ramius nervus. Kita kaimynė vis pasakodavo, kiek nervų šeimoj dėl to, kas plaus indus. Niekaip nesupratau, kam nervintis, jeigu galima greit tą problemą išspręst. Vyras tyčia nepirko, vaikų auklėjimo tikslais. Bet, atrodo, jau turi :).

Atsakyti