Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

mes džiovyklę pirkom kai vienais metais drėgnas ir gana nešaltas ruduo buvo, nu skalbiniai nedžiūdavo nei namie nei balkone, net susmirdo kažkada, tai tada nervai neatlaikė ir nusipirkom

Atsakyti

O mes iki šiol neturim nei džiovyklės, nei indaplovės. kažkaip nepoasigendu.

Net skalbimo mašiną tik po  trečio vaiko gimimo nusipirkom ir tai labiau vyrio iniciatyva, nes man buvo baisu net pagalvoti, kad galėčiau tokią baisią tais laikais mums sumą išleisti dėl savo gyvenimo lengvinimo.

Atsakyti

Kerpena, reik save mylėt :4u:  ir saugot.

Neseniai parodžiau sesei savo muzikos instrumentą. Tai tipo replika, tiek savo malonumui pinigų išleidai.... hm, aš jai atgal-užtat į keliones nevažiuoju-susitaupiau :D 

Aš su kūdikiais turėjau tokią mažytę skalbiankę, berods Maliutka ir vadinosi. Ir pampersų nebuvo. Nu tiksliau, jie bais brangūs buvo. Tai ta maliutka dirbdavo ištisai. Džiaudavau balkone ir vonios palubėj :D toks ten ir skalbimas-pavolioja ir tiek. Jau kai persikėlėm į didesnį butą, pirkom išsimokėtinai, tai ne taip ir skausminga buvo. 

Indaplovė nu... geras daiktas, bet ne idealus. Vistiek tenka rankytėm paplušėt, nes pvz puodelių ten nededu, dažniau reik nei išplauna, peiliai, pjaustymo lentelės, šaukšteliai. Žodžiu, vistiek ir rankos dirba. O dar MB labiau mėgsta plauti pats, nei sudėti ir išimti iš indaplovės :D 

MB nupirko neseniai Karcherio langų valytuvą kažkokį krūtą. Va čia tai man toks biškelį pinigų metimas balon. Nu nes kiek dažnai tuos langus valom, max du kartus metuose, bent jau aš :D​ 

Atsakyti

O mes iki šiol neturim nei džiovyklės, nei indaplovės. kažkaip nepoasigendu.

Mes irgi neturim. Vyro tėvai labai džiaugėsi nusipirkę indaplovę, bet kai pademonstravo visą procesą, man noras įsigyti ko gero galutinai išblėso. Vis tiek turi išrankioti iš tų indų visokius maisto likučius, žinoti kokiu kampu ką sudėti, kad tikrai išsiplautų, sukaupti tam tikrą nešvarių indų kiekį, o paskui dar laukti kol jie plausis. Sutinku, kad patogu, kai būna svečių, t.y., kai jau ištrauki visus šventinius servizus ir tų indų tikrai daug, bet naudojant tik retkarčiais, kiek teko girdėti, atsiranda nemalonus kvapas. Be to, indaplovių "chemija" - ne švęstas vandenėlis (pažįstama, kol vaikai buvo nedideli, visus indaplovėje išplautus indus dar kartą perplaudavo rankomis, kad tikrai neliktų tų ploviklių :wacko: ). Šiaip tai turim ir vietą, numatytą ateityje indaplovei, bet kol kas argumentai "prieš" nusveria "už". Paskui dar ir priklausomybė išsivysto :D - teko turėti kolegę, kuri vis spirgėjo, jog reikia darbe indaplovės, nors plovimo kiekvienam žmogui per dieną – kokia viena lėkštė, puodelis ir pora stalo įrankių.

O džiovyklės – apskritai mistika. :D Iš arti pačiupinėti neteko, kas tai per stebuklas, tai ir netrūksta. Didžioji dilema bus, kai prieis eilė vonios remontui, nes įtalpinti būtų galima, tik jei naudotume vos kelis kartus per metus, geriau gal erdvesnė patalpa. :mastau:

Atsakyti

Mano indaplovė panaudojama kokį kartą per mėnesį. Visai man jos nereikia. Džiovyklės neturiu kaip ir poreikio jai. Mažų vaikų neturim, kad daug skalbti reikėtų, pasidžiaut vietos sočiai.

O trys vaikai ir skalbimas rankom skamba kaip iš siaubo filmo :B​ 

Atsakyti

Aš indaplovę statau nakčiai. T.y. per dieną kraunam kraunam, kol miegam, išskalbia ir nereik jokio specialaus laukimo.  Dukros kai vienos, tai į dvi dienas kartą užstato. Dėl to einamiausius indus, t.y. puodelius, plaunam rankytėm. Bet žaist ten kažkaip ypatingai nežaidžiu, t.y. maisto likučius bele kokiu atveju rankioju, ar rankom plaunant ar indaplove. Nu nes kanalizacinė sistema ne guminė, o visokie ten vingiai ir alkūnės to proceso, t.y. nutekėjimo nepagerina. Kažkaip specialiu kampu irgi ne problema padėt, bo nes savaime susideda, viečikės tam yr. Kvapas susidaro, jei nevalai ilgai, susikaupia gumose visokie likučai, bet ir plautuvę reik valyt, sifonus visokius ir šiaip šviesti virtuvę :D  Chemija tai taip, ir man ji nepatinka, stengiuosi jos pilti mažiau, o ir naudojam jau seniai tik skystą. Ir dar svarbu vandens spaudimas! Jei srovė gera, tai ir chemiją gerai nuplauna. Dar purkštukus laiks nuo laiko reik pašveist.

Nu žodžiu, dirbt visur reik, stebuklų nieks nedaro, kad ir kaip reklamos bandytų įtikinti.

Atsakyti

Nu kokios jūs darbštuolės :). Aš kadangi tinginė ir mėgstu laiko sau turėti kuo daugiau, tai džiaugiuosi savo tarnaitėm. Pas mus indaplovė kasdien pilnutėlė būna (kartais ne viskas telpa), ir puodeliai sueina, ir šaukšteliai, ir lentelės pjaustymo plastikinės, tik peiliai ir medinės mentelės ten neplaunamos.  Visko turim tiek, kad nepritrūksta. Jeigu kokia šventė ir svečiai, tai ir 2 ratus prasuka. Niekas ten idealiai tų maisto likučių neišrenka, ypač vaikai, sudėt nesunku, reikia vieno karto, kad perprastum sistemą, vaikai išiminėja paeiliui kasdien. Tabletes naudojam tik ekologiškas, užsiperkam per akcijas, kai pritrūkstam - tik soda. Užstatom prieš eidami miegoti, ryte viskas švaru ir sausa, nieko nereikia laukti. Žodžiu, suprantu aš jus visas, bet mano kitas pasaulis ir man tikrai labai patogu. Daug ko atsisakyčiau - rūbų, kremų ir net siūlų, kad nusipirkčiau prietaisą, kuris kasdien lengvins gyvenimą. Kartais savo malonumui paplaunu tuos indus, ypač, kai netelpa. Na, bet kartais, kai NORIU, o ne kai REIKIA.  Manau, kad daugiavaikės mamos mane gerai supranta, tik Kerpena yra totali išimtis :). Bet kiekvienam savo. Tiesa, ypač mėgstu paplauti indus, grįžusi iš sodo, kur tenka plauti tik šaltu vandeniu gale sodo, kandant uodams :). Tai namie taip faina su šiltu vandenuku pasiteškent.

Atsakyti

Aš indaplovę statau nakčiai.

Užstatom prieš eidami miegoti

O garsas miegoti nei kiek netrukdo? :mastau: Suprantu, kad už skalbyklę tai ko gero tylesnis daiktas, bet gi vis tiek ten kažkas teliuškuojasi, paūžia, mane turbūt erzintų.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 17 vasario 2022 - 19:07

Na,ne virtuvėj gi miegam :D  

Šiaip turiu patirties su dviem indaplovėm. LT pakankamai toli nuo miegamų vietų ir pakankamai tyli, nieks negirdi. Būna  išgąsdina, kai būna uždėtas taimeris ir įsijungia netikėtai :D 

RF uždarau duris, bet tik dėl pabaigos signalo, nes tas labai garsus ir įkyrus :D daugiau nieko nesigirdi. 

Skalbiankės šiaip garsesnės. 

Atsakyti

Restar aš nors ne daugiavaikė bet puikiai tave suprantu

ir nors mes tik dviese indaplovė pas mane kasdien sukasi kartais ir po du kartus-rankom net peilius tingiu plaut :) 

bet pas mus jinai ta pamažinta, 45 berods

man nuo vaikystės pats nekenčiamiausias darbas indus plaut

plius smarkiai taupo karštą vandenį, o šaltą beje irgi

ir išplauna švarriau nes rankom tikrai 60-70 laipsnių temperatūroj neplaunu

jei rankom plaut tai irgi ploviklį naudoju ir tikrai taip jau idealiai jis nenusiskalauja :)

Atsakyti

Jo, net nesuprantu klausimo dėl indaplovės garso :). Dažniausiai uždarytos miegamojo durys būna, nes dičkis bendroj erdvėj kompu žaidžia ir dar šneka. Tai tas mane labiau erzina kartais, bet užsikemšu ausis ir lūžtu. O jeigu prabangiai galim duris atsidarę būt, tai nebent jūros ošimą primena tas plovimas :). Tiek pat laiko, kiek ir džiovyklė tarnauja diena dienon - apie 13 metų. Va, vyras dabar viską sudėjo po vakarienės, įjungė, tai ir išplaus, kol eisim miegot. 

Atsakyti

Sveikos. Po kiekvienu Restar žodžiu pasirašau, tik džiovyklės dar neturiu, nerandu kur statyti. Galvoju apie 2in1. Dažnai ir mes naktim skalbiam, bet jei nemiegu, tai girdžiu.

Atsakyti