Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Nu ir mano pastatoma, pats pakabinimas tai baika dar. Bet reikia tuos skalbinius gerai ištampyti prieš džiaunant. Tai vis tiek ištiestų į priekį rankų aukštyje, ne palei žemę, reikia tampyt su jėga. Kaime gerai purtydavom į aukštį, bet tai lauke. Namie nenoriu kratyt po visur, tai tampau. 

Kai dvynukų auginimo pradžioj turėjau auklę (vyrui išėjus į darbą bijojau viena su jais likt...), tai prašydavau jos padėt su buities darbais. Išimtus susisukusius skalbyklėj drabužius taip ir pakabindavo nepapurčius. Nu man buvo negirdėtas dalykas, niekada taip nedarau...

Liniuka - išsibarstytum besibastydama po visur su reikalais. O savo nuostabiuose namuose turi progą susirinkti save ir pasimėgauti laiku tik sau  :4u: . O jeigu ką - gal koks Citybee ar Smart netoliese yra, jeigu labai reikia :mirksiukas: .

Atsakyti

Restar, jei yra šansas pakeisti nuomonę, nebūtinai apie save, tai kodėl gi nepaprieštaravus :D 

Iš kitos pusės, nu visai smagu, kai tave laiko mėgstančia dirbti, nors iš tikro esi tinginė :D  

Neturiu patirties su svarmenimis, nes esu tinginė :D kažkada galvojau pirkti, tai svarsčiau nuo 1.5 kg. Bet kadangi su sportu esu visiškai rimtai susipykus :B  tai dabar net nesvarstau.  Visame kame kaltinu kovidą, nes vien nuo minties persirengti į sporto rūbus pavargstu  :D neseniau dariau reviziją batuose, tai plę visi tokie sunkūs pasirodė, neatkeliami nuo žemės :oh: 

Ai dar prisiminiau apie rūbų išdžiaustymą. Mano džiovyklės virvės yra maždaug juosmens lygyje, rankų kelt nereik :mirksiukas:  purtymu labai neužsiimu, kartą krestelnu, irgi nekeliu aukštai. Patalynių nelyginu :B  rūbus lyginu, kai rengtis reik, nes vistiek  daugumą lankstau, tai nėr reikalo iš anksto lygint.

Atsakyti

Labas visoms  :4u:  O Liniukai papildomi gimtadieniniai linkėjimai!  :birthday2: 

Skalbyklė 2 in 1 - praeitas man etapas ir jeigu įdomi mano nuomonė, tai man tai buvo nieko gero daiktas. Gal šiaip laikais jos geresnės, bet ką aš žinau... Kaip džiovyklė, tai nebent patalynei ir rankšluosčiams pusė bėdos. Nes ji tikrai mažiau funkcionali negu atskira, nei ten režimus pasirinksi (buvo cieli du nustatymai), nei procesą pagreitinsi... Nes džiovinti dedama tik pusė skalbinių kiekio, o ir kol džiovinasi gi neskalbsi kito reiso. Rūbus bandžiau, tai labai jau linkę buvo trauktis, nu gal aš per pigius nekokybiškus rūbus perku  :dry2: tai ir atsisakiau tos minties, likau tik prie patalynės ir rankšluosčių, kurie irgi, beje, nebuvo tokie purūs ir minkšti, kaip tikimasi iš džiovinamų džiovyklėse. Kaip skalbyklė tai ką aš žinau, skalbė. Bet irgi buvo labai ribotos galimybės, sakau, gal naujesnių modelių kitaip jau dabar. Bet kai atėjo laikas keisti skalbyklę, tai rinkausi be jokių ten du viename ir džiaugiuosi. Džiauti turiu kur, vasarą lauke, žiemą vonios kambaryje, kuris erdvus ir gerai džiovinantis, nes šildomos grindys, normaliai telpa paaukštinta sulankstoma džiovykla.

Indaplovė gelbėtoja. Jungiu įvairiai, kartais ne kasdien, kartais porą kartų per dieną, viskas priklauso nuo procesų virtuvėje intensyvumo  :lol: Niekad neplaunu peilių, nes mane išmokė, kad karštis ir daužymas gadina ašmenis. Neplaunu krištolo, plaunu rankomis. Neplaunu Grand Feu troškintuvų. Stengiuosi neplauti keptuvių. Labai plaunu stiklainius konservavimo sezonu  ir paskui jų nebevirinu. Puodelius kartais plaunu, nors rankomis būna greičiau.

Atsakyti

Liniuka, su gimtadieniu!!! 😘

Visokių tau smagumų, ramybės širdy ir sėkmės!!🍭🧁

Atsakyti

Laba diena, aš labai mandagiai pasibeldžiu, klausiu, ar galiu sutrukdyti ir prašau Niumos až patikrinti, parašiau žinutę 😊

Atsiprašau už sutrukdymą. Geros dienos 

Atsakiau, ar gavot? 

Kineziterapeutė po 0,5 kg davė, kai lankiau poliklinikoj užsiėmimus. Ir namie tokius turiu.

Man ištiesus į šonus rankas taisyklingai kilnot- iš rankų, o ne pečių ir liemens su tokiu svoriu yra sunku. Kai parodė, kaip reikia tą pratimą daryt. 

Atsakyti

Šilinge, kaip tu, ką mezgi? :)

Atsakyti

Liniuka, su gimimo diena!!!

Restar, aš tai pasvajoju apie siurblį. Vyras juokiasi, kad ansbiš karto paleistas išprotės tarp tiekos daiktų... Bet pasvajot gi tai netrukdo.

Atsakyti

Photo_2609_medium2.jpg

Nu gražus man va toks: https://www.ravelry....ry/peak-sweater

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Restar: 18 vasario 2022 - 14:10

Liniuka, su tavo diena!!! :birthday2: Linkiu, kad ir toliau žydėtum. Mano akimis tu tokia šviesi ir subalansuota esi.:)

Vyrui ir sūnui patvirtino koroną.

O manęs laukia savaitgalį kelionė Vilnius - Kaunas - Klaipėda - Vilnius. Truputį bijau, nes  visai užsisėdėjus esu. Su mašina nuo vasaros iš vis beveik nevažinėjau. Tik kelis kartus ir tai labai gerai žinomais maršrutais.

Vakar baigiau žiūrėti dar vieną nedidelį korėjiečių serialą. "Besirgdama" tuo "Moon lovers" vis paskaitinėdavau ką nors ir viename bloge radau  aptarinėjant vieną iš pagrindinių aktorių.  Tai ten rekomendavo būtent šitą su juo pažiūrėti.  Angliškai vadinasi "Two weeks". Na toks trileris, pakankamai įtempto siužeto (man tai per daug tos įtampos), bet kartu ir už širdies griebiantis. o aktorius tikrai gerai įkūnijęs tą pagrindinį personažą.  Serialas apie žmogų gyvenantį tokį  beprasmį, betikslį gyvenimą ir staiga sužinantį, kad turi dukrą, o toji serga vėžiu ir jis yra tinkamas jai kaip donoras, kurio dukrai mirtinai reikia. O tuo pačiu metu   metu jį apkaltina nusikaltimu, kurio jis nepadarė, o tie kas jį pakišo dar nori  ji ir nužudyti. Tai va, veiksmas vyksta dvi savaites, kurios likę iki dukros operacijos.

Nors gyvenu visiškai kitaip, nei tas žmogus, bet kažkuria prasme man artima jo būsena. Nes aš irgi esu kažkokioje apsnūdimo, sąstingio, pralaimėjimo ir pasidavimo būsenoje. Ir bežiūrint  į tai, ką jam teko išgyventi per tas  dvi savaites ir kaip jis stengėsi, man atrodė, kad  aš būčiau jau seniausiai pasidavusi.

Atsakyti

Kerpena, žiūri korėjietiškus serialus :bigsmile: 

sIūlau daug optimistiškesnį, visai linksmą, lengvą, bet nenuobodų. I'm not a robot! 

Ir kitoms mezgėjoms patiktų!

Savaitgalio kelionė bus tau nedidelis nuokrypis nuo to sąstingio :4u:  o vairuoti autostrada yr zuikio dainos. Pasiimi geros muzikos, ar kokią audio knygą, tai ir nuotaika bus liuks.

Atsakyti

katuk, iki šiol nežiūrėjau, tas moon lovers buvo pirmas. Ar tik ne tavo rekomenduotas. :hm:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 18 vasario 2022 - 17:23

Vilnius - gražus  :wub: .

Vilnelė - srauni.

Mezgimo zonos sagos dukrai netiko. Tai ten pinigų visai nepalikau. Ale sagų pirkau. Kitur.

Siūlų irgi pirkau  :B . Irgi ne MZ. Kai pigiau perki, tai ne taip sąžinė graužia  :D . Ten apylinkėse šalia ir skudurynas yra su siūlais, tai kojininių likučių pasičiupau, Qqutės meilės kojinėms užkrėsta. O kitoj pardoškėj, toj pačioj linijoj su MZ, tik į centro pusę biškį, kur būna visokių įdomybių, pirkau 52 gramus plonytės rudos norvegiškos vilnelės. Neišėjo ji man iš galvos nuo čiupinėjimo kokį lapkričio mėn. Bus dukrai plonytės pirštuotos pirštinės. Padarysiu su skylėm pirštuose, o tai visą žiemą su bepirštėm pravaikščiojo, nes baisiai jau jai jos gražios ir patogios...

Žingsnių - mizeris :B . Nei 9000 nesuvakščiojau, nuėjus iki MZ ir ten apylinkėse dar pasivaikščiojus ratais kvadratais  :oh: . Norit tikėkit, norit ne - ieškau ilgesnių kelių visur, ne kaip anskčiau, kad greičiau namo parsivilkt. Ir ką - viskas per arti namų  :oh: .

Atsakyti