Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Ai čia taip :D​  du zuikiai vienu šūviu

Atsakyti

Sveikos, pasiilgtos!!!

Vis kaupiuos perlipt tą skaitytojos kartelę.

Apturėjom nemenkų permainų laikotarpį, tai nei mezgiau, nei siūlus pirkau.

Iki normaliteto dar toli, bet bent jau nebebėgame maratonų, susitaikėme, kad viskas po truputį, tai net išsitraukau gal prieš metus pradėtas kojines ir net pabaigiau!! bus dovana draugei itin sėkmingai įvykusių skyrybų ir gimtadienio proga.

Gadget, man itin dažnai patinka tavo įvairių reikalų matymas😊. 

Daržininkystė - sodininkystė:

Aš, toji, kuri visą savo suaugusį gyvenimą rėkiau, kad jei ir auginti, tai tai kas valgoma, auf ein Mal prie visų permainų gavau ir kokio 20 metrų ilgio, du metus nemyluotą gėlyną... protu nesuvokiama,bet perku gėlių sėklas, svogūnėlius ir krūmelius🤦‍♀️nežinau kuom visa tai baigsis.

Pomidorais palangės gerokai aplipintos, ūgio spektras itin platus, nuo tik ką prasikalusių antrųjų lapelių iki drūtakočių.

Šiltnamis dar net nestovi, bet bent jau dirva suarta. 

O ir ką tik perskaičiau laišką, kad po dviejų metų pertraukos įvyks Hamburgo vilnos fabriko atvirų durų diena. 

Tad būti ar nebūti. 

Atsakyti

Koks dar čia klausimas-aišku, kad būti!

Nes gali ir visai nebūti :D 

Atsakyti

Tai apsimoka ar hobis?

Nes 30 skirtingų veislių skamba kaip išpindėjimas hobis, kur tikrai labiau apsimoka pirktis daigus ;)

Hobis visada apsimoka ir taškas :). Nesigilink, nes patarimų neprašiau  :P . Exceliuku moku naudotis, bet hobiui nenaudoju, nemėgstu.

O išpindėt kiekvienas savaip pindėjam, kas spalvotom plunksnelėm džiaugiasi, kas pomidorais :). Aš į jumi pomidorų nemėtau :). O 30 veislių yra labai mažai, kai įlendu į pomidorininkų grupes, suprantu, kad aš visai nesergu pomidorais, tik po truputį mėgaujuosi, bet labai sveiko proto ribose :).

Priedas  IMG_20190827_130059.jpg   115,39KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  IMG_20210904_191844 (1).jpg   217,29KB   0 Parsiųsta kartų

Kapseika - pagalvodavau apie tave, kur dingus  :4u: . Ar reikia suprast, kad naujus namus įsigijot? Kur, kodėl? Nes, kaip suprantu, plotų padaugėję :). O kaip ežeras?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Restar: 15 balandžio 2022 - 15:32

Šiandien lyg ir į žmogų atvirtau, nes dirbau iš namų ir kėliausi vėliau.

Vakar tai vos nepamiršau kad vyras grįžta iš komandiruotės. Mūsų sofa, kuri  ir miegamojo lovos funkciją atlieka, pradėjo sunkiai susistumti, ten tokie ratukai išėję iš vietos ir niekas nepataiso :happy:. Tai paskutiniu metu, paklojam ištiestą, bet kai vyras ilgesniam laikui išvažiuoja, susistumiu ir pasikloju vienvietį variantą, nes ta ištiesta dieną mane slegia, jaučiuosi kampe užspausta. Tai vakar vakare vos neatsiguliau į savo vienvietį variantą. Gerai, kad nuėjus dantų valytis pamačiau, kad skalbimo mašina išskalbus, o eidama džiauti į  balkoną, pamačiau kažkokius vyro daiktus ir prisiminiau. :) O dieną žinojau, kad jis grįžta, tik vėlai, lėktuvas tik apie12 leidosi.

Daržininkystė  vienas nemėgstamiausių dalykų buvo, kai augau. Aišku kaime daržai, tai ne  keli metrai prie namo. Ypač ravėjimas buvo baisiausias darbas. Savo savarankiškame gyvenime niekada daržų neturėjau ir nenoriu iki šiol. Bet kas ten žino, kaip gali pasisukti, kaip kapseika va rašo. :)

Net kambarinės gėlės baigia jau išnykti, liko tik ištvermingiausios, bet matyt ir tos neilgai trauks. O pas tėvą kai buvau kovo pradžioje, tai paprikos  jau buvo gražiai sudygusios.

Mama, kai nueinu aplankyti,  kiekvieną kartą klausia, ar bulves nukasėm, arba ar kasam. Paaiškinu, kad pavasaris, kad dar nepasodintos,bet praeina kiek laiko ir vėl klausia.

Megzt beveik nemezgu. Gal mezginys nelabai džiugina, vis su abejonėm, tai taip ir stovi.

Atsakyti

ee, Restar, galima nusipirkti ir 60 veislių daigų, ne tik 30..

Tikrai yra augintojų, kur ir dar daugiau augina.

Pernai keliskart pirkau prie savų užsiaugintų po daigą kitą neturėtos, neragautos veislės.

Bet pirkau jau gal birželio mėnesį, kai visi jau apsisodinę buvo,ir daigų kainos geeerokai kritusios buvo.

Daigai buvo dideli ir gražūs, ir pigūs.

Šiemetiniai mano auga labai palengva, tai nepergyvenu, reiks- nusipirksiu papildomai, bet neskubėsiu gegužės mėnesiui.

Katuko liemenė labai labai, o jei dar švelnybė- meilybė  :wub:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilmak: 15 balandžio 2022 - 16:42

O šitą... iš tų 30 veislių bent kokį kitais metais kartojat? Ar tik šiaip įvairovę mėgstat  :D 

Man pomidoras tai tiesiog maistas. Turi būt daug ir skaniai :D o ten jis juodas, mėlynas, dryžuotas ar koks dar, tai nelabai ir įdomu. Ir tų veislių nebeatsimenu...

Vienais metais kažkokių smulkių užsidaiginau. Tai bais didelis krūmas buvo, ant jo melejonas burbuliukų, kol aš juos surinkau :oh:  tai ir noras valgyt praėjo :D 

Pleduko mezgimas kažkaip buksuoja. Gal 5 kart vis bandžiau pradėt, tai vis koks liapsusas išlenda. Tai akių skaičiaus nepataikau neaišku kaip, tai kraštas negražus, tai virbalai ne tie. Nu jau gal gal ir pajudėjau

Atsakyti

Visaip būna. Būna kartoju, būna ne. Nesu stropi užrašų vedėja  :B . Aš irgi valgyt labiau mėgstu nei augint. Bet džiugina akį man įvairovė lėkštėje, gomurį irgi džiugina, nes skirtingi tie skoniai. Mažiukus skanu į burną įsimesti, į salotas, ant iešmelių, vaikams į priešpiečių dėžutę dėti dar visą rugsėjį bent. Mūsų kai daug valgytojų, tai kažkaip neapsunkina nei skynimas. 

Vilmak - daigų kainos pas jus ir pas mus irgi biškį skiriasi turbūt. Brolis negali patikėt, kad obuoliai turguj pas mus 1,50. Jis perkasi gal po 70 arba max 90 centų iš Luksnėnų sodų...

Nu reikia eiti kažką ruoštis iš maistų, išsivirti dalykų baltai mišrainei, burokėlių vinegretą pasidaryt, vakar prisivirta pupelių. dar ką nors išsikepti. Žuvį susitvarkyt. Laimei, šiadine netyčia apsipirkau visko, ko gali reiėkti, tai ryt nekišiu nosies į parduotuves tubūt, nebent ko nors labai pritrūksiu - tik į vietinę reikės užsukt.

Atsakyti

dalį kartoju, dalį naujų bandau. 

Man skanu ir gražu, kai jie įvairūs- vieno kąsnio, vyšnios dydžio,arba ir dideli salotoms. Ir spalvoti gražu, ir skoniai skiriasi.

Pradėjau su jais žaisti, kai vaikai maži buvo ir bais nevalgūs, tai kitokia spalva( geltona, žalia ar balta ) kažkaip kartais pavykdavo įsiūlyti.

bet aš nesu maniakė augintoja.

Lusasita turbūt pas mus labiausiai pažengusi šioje srityje.

turguje obuoliai ir pas mus brangūs. Turguje apskritai brangu šiaip jau... pardavinėjančiam ir algą reikia užsidirbti, ir už vietą sumokėti.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilmak: 15 balandžio 2022 - 17:46

Su mezgimu. Emiliui raudoną pradėsiu gal 5tą kartą... Čia vadinasi, nuėjau pirkt trumpų virbalų: (siūlų spalvos labiau pastelinės, sulietos, su balkšvu), žodž, susilydžiau:

Priedas  received_1255745018591405.jpeg   53,58KB   0 Parsiųsta kartų

Atsakyti

Aš tai prisižadėjau garsiai šįmet kojinių visiem primegzt, bet žiūriu, kad kažkas kitas mano pažadus vykdo :D​ 

Atsakyti

Aš kaip ir nežadėjau. Ir nelabai mezgu. Bet siūlus perku :D 

Nauji virbalai 50 cm visai nepatogūs. Metaliukai per trumpi. Pavargo delnai. Lėtas mezgimas. Vėl ant ilgų persivėriau virbalų. Dabar gaunasi lėtesnis dėl valo  traukymo. 

Kapseika, sveika sugrįžus.

Daug organizacinių reikalų per dieną buvo. 

Užsakiau Emilio darželio išleistuvėms edukacinę programą.

Darbinių kažkokių reikalų pilna diena. 

Gytį nusivežiau į polikliniką, bet kadangi daaaug tyrimų paskyrė, tai eis kitą dieną nevalgęs, negėręs. Emilis irgi.

Buvau burnos higienai. Skausmingai. Piniginiu atžvilgiu irgi. Dar pasirodė, kad vieną krūminį reikia taisyt čia ir dabar, kol atviras, kol implantai nesudėti. Kt savaitę laiką paskyrė. 

Planavau važiuot juodų kelnių pasiieškot. Nebevažiavau. O siūlus (4 eur) nusipirkau prieš dantistę. 

Atsakyti