Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Chichichi

Atsakyti

Klausimuks vaškuotojoms-iš kur gaunat vaško? Nes kiek mano žinios traukia,  tai tiesiog žvakė netinka, būt gerai tas korinis vaškas. Matyt su bitininkais draugaujat :D

Aš tai taip, draugauju :ax: , bet galima ir nusipirkti bitininkystės prekių parduotuvėse – štai kontaktai įvairiuose miestuose (Vilniuje yra Halės turgaus pašonėje):

http://www.biciukory...ndex.php?id=293

O parafinas tai tikrai kiaušinių marginimui netinka, todėl ir užsidažo piešinys, kad parafinas daug greičiau nutirpsta nei vaškas.

Atsakyti

Smalsute mano tėtis bitininkas, mes su parafinu tikrai nedažėm. Bet iš vakaro irgi nemerkdavom į lukštus, o kitokiais dažais nedažėm. Reik pamėgint kitais metais

Atsakyti

Labas rytas,

apsišviečiau apie kiaušinių marginimą :). (aš irgi tik kiaušinių lukštuose dažau, man ir kaniausi ir gražiausi).  Bet tai čia lėto ankstesnio gyvenimo įpročiai, matyt, kai žmonės niekur neskubėjo, negaišo laiko prie ekranų :). Močiutė, kiek pamenu, dažydavo dviem partijom - po 20 kiaušinių, tai viso - 40. Visokie svečiai atvažiuodavo - vaišindavo, dalindavo, dar ridenimai ir pan.

Man nuoširdžiai įdomu, o kuo tikro bičių vaško žvakė skiriasi nuo to vaško, kur bitininkų parduotuvėse?

Vaikų atostogos, chebrytė namie (gerai bent, kad ilgai miega), vyras išvarė į darbą. Šiandien renginys, sportas, tada vieną vaiką į gimtadienį Akropolyje nuvežt, kitą - į polikliniką...

Atsakyti

Oho, kokia tyli diena  :unsure: . Man tai trūkumas bendravimo, nors ir nelabai ką pasakyt pati turiu. Vyrukui dar 10 dienų gipsas...

Pasirodo, kaimynė, amačius mano FB story, parašė, kad irgi tokį patį desertą gamino - morengą su lemon curd :). Tai vakare sutarėm paraugauti viena kitos variantų, va tada ir prisibendrausiu :).

Atsakyti

Sveikos. Su Velykom  :4u: 

Man tokios kitokios buvo jos. Vyrija su covidu tai ramiai, nelindo  :rolleyes: 

Aš bendraut neturiu jėgų. N maišų šiukšlynan pirmyn atgal.. oi brolis prikaupęs bonkų... gal 15-20 dėžių. Tai kol sunešiu viską į konteinerį.. o pats sėdi žaidžia prie kompo  :unsure: 

Nu gal šįvakar pamegsiu bent kelias eilutes  :hmm: 

Atsakyti

Waidaw, o bonkos ryškiai ne depozitinės :D  

Aš buvau sugalvojus šiandien išvešt stambias šiukšles, bet ai, lietus, ką čia šlapintis...

Tai nieko doro ir nenuveikiau... pasikrapščiau ūkyje, apsipirkau po švenčių :D  maisto ir diena  baigės.

Aū, Liniuka! Auditas dar nesibaigė? Ką ten su kalmarų čiuptuvais darai? Maxėj akcija, papirkau tokį kūdą ir svarstau, ar mandrintis, ar ką elementaraus daryt.

Atsakyti

Ai, jau pasigoglinau :rolleyes:  

Jei gerai pamenu, Liniuka juos irgi pirma apvirdavo, o tada jau kažką ten darydavo.  

Atsakyti

O tada apkepdavo svieste su česnaku :). Man tai nepavyko padaryti minkštai, skaičiau internete, laikas virimo skirtingas nurodomas, man gavosi daugumoj guma, vos keli gabaliukai minkštučiai, tai ir nesuprantu, ar pervirta ar nedavirta...

Waidaw - jau persikraustėt ar dar ne? O tai rimtai, kokios ten bonkos nedepozitinės būna - vynelio ir šampano? Bent anksčiau tokios būdavo dar mano vaikystėj :).

Sulaksčiau pora kartų pirmyn atgal iš/į Akropolio, pamačiau, kur mokyklinio amžiaus vaikai leidžia atsotogoas - jo, jo, būtent ten  :oh: , bet labai maloniai nustebino kamščių beveik nebuvimas važiuojant tarp 17 ir 18 val ten, kur paprastai viskas būdavo užsikimšę. Vaikų atsotogos, žinoma, tai liaudies nemažai prasiskirstę, į būrelius jokius nevežioja, na, ir šiaip gal pirmą dieną po velykų daug kas leido sau iš namų dirbt :).

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Restar: 19 balandžio 2022 - 17:10

Teisingai, apverdu tada apkepu :) 

Baigėsi mano du auditai vienu metu :B Jaučiuosi gerai issunkta ir angliškai atsikalbėjus metams į priekį :B​ 

Atsakyti

Tai stoviu šalia puodo ir periodiškai badau šakute :D​ 

Ai, o tas plėves tamsias nulupat? Prieš verdant ar po?

Aš bandžiau prieš, tai dalis nusilupo, dalis nepasidavė. Bandysiu dar po.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katuks: 19 balandžio 2022 - 17:15

Aš po truputį apvalau, bet jei ir lieka kažkiek, tai man netrukdo.

Atsakyti