Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Man nuoširdžiai įdomu, o kuo tikro bičių vaško žvakė skiriasi nuo to vaško, kur bitininkų parduotuvėse?

Tai niekuo ir nesiskiria, o kodėl turėtų? :)

Atsakyti

Restar, šiandien persikėlėm  :wub: nežinau kaip miegosis. Bet mergina jaučias drąsiai ir ramiai. Iškart pagal save susistatė ką reik  :D  liepė man savo kambarį įsirengt o paruoštą jai palikt  :D 

Aha.. nedepozitinės.. o gaila  :D  šitiek eurų būtų  :huh2:  

Bonkos tai nuo alaus.. 10m kauptos.  :B o nešt tai tingi.. dar keturi nunešimai liko  :oh: 

O kur dar dėžės nuo visokios elektronikos, virdulių, pelių ir kitų š. Kam jas kaupt??? 

Atsakyti

Aš tai žinau, kam kaupiau iki šiol visas tas dėžes. Nes nuolat tenka vežtis tuos daiktus iš vieno galo į kitą :oh: 

O kiti.... dažnai ne kaupia, o tiesiog tingi/nežino kur išmesti?

Pvz pirkau neseniai toršerą. Aukštas. Dėžės dvi. Ir nežmooooniško didumo putplasčio gabalai jose. Dėžes dar gali sulankstyt, sumažinti tūrį, o tą putplastį :hmm: nu tai aš žinau ir turiu kur/kaip išvežti, o pvz gyvenant bute kur tokį padėt, jis vienas visą konteinerį užima :D bet tokio turbūt ir nelaikytum šiaip kampe :D 

Atsakyti

Tai čia du laisvi kambariai buvo. Tik dėk ir krauk  :D  o dabar nešk jei tau reik. Arba dar aiškina kad reikalinga. Bet kai pasakau kad pas save laikykis - pasirodo nebereik.

Nu aš tą putplastį vežiau į atliekų aikštelę. Priima ten. Nes konteinerį jais užpildyt tikrai gan greit gali. Na liko dar ryt elektronikos surinkėjų sulaukt ir ramu bus. Kineskopinį teliką kol išneš oi bus smagu jiem  :D​ 

Atsakyti

Tai jo jo, aš irgi vežu į aikštelę.

Ir elektronikos atliekas vežiau, čia netoli yra EMP. Aišku, kineskopų neturėjau :D , bet už kažokius ten dalykus net 2 eurus gavau :D bet susimokėt turėjau daugiau, tai naudos 0. Seni telefonai, keli kg batareikių, laidų kažkokių...oj, gi 7 vnt spausdintuvo kasečių :lol: 

žodžiu-esu kaupikas :B  noriu juo nebūt.

Bet iš tikro, tai plę, tų atliekų neaišku iš kur prisikaupia.

Atsakyti

Klausimuks vaškuotojoms-iš kur gaunat vaško? Nes kiek mano žinios traukia,  tai tiesiog žvakė netinka, būt gerai tas korinis vaškas. Matyt su bitininkais draugaujat :D

Smalsute - va iš kur mano klausimas. Tikro bičių vaško žvakių pilna ant kiekvieno kampo, nereikia nei draugaut su tais bitininkais, jokio deficito, tu, kaip žinovė, nurodei bitininkų parduotuves, tai man ir susidarė keistas įspūdis - ar aš kažko nesuprantu, ar šiaip kokio ypatingo vaško reikia...

Atsakyti

Ant kiekvieno kampo pilna tiesiog žvakių. Ar jos tikro vaško, aš iš pažiūrėjiimo nustatyt nemoku. Kokia technologija jos ten gamintos, iš ko, ko primaišyta, žino tik specai.

Atsakyti

Kadangi nėra apie ką kalbėt, tai nors apie vašką pašnekėsim, dar nebuvo tokios temos per sektos gyvavimo metus :).

Tai va, rimtai, gal aš labai naivi, bet pamačiusi va tokią geltoną žvakę, tikiu, kad ji bičių vaško: https://www.google.c...ih=616&dpr=1.25

Ir rimtai, tais retais kartais, kai einu kur apsipirkti, jos man ant kampų stovi - prie ex Minsko, dabar Vilniaus IKI, visada būna diedukas su medum, žiedadulkėm ir žvakelėm, einant į Kalvarijų turgų - tiesiogiai beveik ant kiekvieno kampo jų, galima rinktis. Nežinau, kam bitininkui vargt su chimičinimu, nežinau ar ten vaškas su parafinu išvis drauge gali gerai sugyvent vienoj žvakėj. Nuo arbatinių iki figūrinių bei pagamintų iš bičių vaško plokštelės. Ale tai mano tokie maršrutai :). Ai, be to daug buvau googlinus apie vaško žvakes, kai prieš 2 ar daugiau metų swapui mezgiminės ieškojau, tai ir pati prisipirkau, ir dovanojimui dar, dar mokytojams dovanų ieškojau kažkada, kai vienam iš klasių komitetų buvau, tai po visokius bitininkus zujau. 

Waidaw - iš vienos pusės smagu dėl tavo pokyčių, iš kitos.. Nu turėsi reikalų su broliu :). Bet su juo vis tiek kitoj pozicijoj būsi nei su tėvu ir pamote jų namuose... Vis savas kampas

Atsakyti

Restar  tavo vaikščiojimo kampai tikrai vaškuoti :D 

Bet iš esmės tą ir noriu pasakyt, kad arba bitininkai arba spec parduotuvės. Ir kažin ar kokią nors dekoratyvią žvakę pirksi margučiams išlydyt :mirksiukas: nebent kokią seną nebeaktualią, nekondicinę.

Šiąnakt labai užmigt negalėjau.... kažkada nemigas gydydavau naujų mezgiminių projektų kūrimu. Tai ką- niekaip nesugalvojau ko norėčiau/ ar reikėtų....net spalva geidžiama neišsikristalizavo....

Atsakyti

Ahoj

Aš vašką pirkau spec pardėj bitininkų. Toks kaip muilas kvadratinis. Atsipjauni ir tirpdai. Ten pat ir pikį perku. Labai geras dalykas kam dantenos kraujuoja  :4u: 

Restar, oi mes prie jo nelendam. Jis prie mūsų. Žaidžia savožaidimų kambary arba tv žiūri  :D 

Nu viskas. Išvežė elektroniką. Liko smulkmė ir dar vienas laisvas kambarys  :yahoo: 

Katuk, aš irgi kaupikė baisi. O gal prireiks, o jei.. o čia kažkaip metu laisva ranka. Nu biškį tėtė kontroliavo  :D 

Atrinkau knygas. Kažkaip gaila mest į konteinerį popieriaus.. o meilės romanai seni. Bibliotekos tokių nenori  :(​ 

Atsakyti

Waidaw, pas mus laiptinėj ant pslangės virš pašto dėžutės kažkas savo biblioteką taip sudėjo. Matau, mažėja knygų kiekis. Bet čia gal su namo komendantu/e reikėtų pasitart, jei toks yra. 

Atsakyti

Būna gi dar, bent Vilniuje, knygų nameliai tokie, kur gali įdėti savo neskaitomas knygas. Va, kiek idėjų, kur dėti knygas: https://www.delfi.lt/projektai/atlieku-kultura/kur-deti-nebereikalingas-knygas-stai-7-kryptys.d?id=89214433 

Atsakyti