Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Kerpena, aha, mažoji, kuri tuoj visus praaugs :). Na, ir aštuntokas į devintą. Irgi sakė, kad tikėjosi sunkiau, bet jis dažnai pernelyg optimistiškai save vertina. Dabar laukimas  :B . Po bulvinių blynų megzti nebepavyko, tik vikst ant šono ir miegu. Pabudau - jau vakarienės noriu  :lol: .

Liniuka - tu jau visai lengvą kelią radai :D. Bet faini Nuošrduko pledukai, mano skonio, nors dabar pagalvojau, kad FB man seniai nieko jos neberodo  :hmm: .

Aš tai nusprendžiau antrą kojinę megzt, kad ant sąžinės viena nesivoliotų.

Megztinį gal ryt papozuosiu, šiandien tingėjau kur išsiruošt, vyras padangas keitė, namie fotkintis nenoriu.

Atsakyti

Pledukas dvipusis, reversinis. Dėl apdailos abejoju, kraštas du siūlai, visai spalvotai atrodo. Ir prie tokios geometrijos kvarbatkų nesinori, ir nežinau, ar noriu dar svorį didinti. Arba tiesiog rožinį i-cordinį šniūriuką....

Karūna šiaip princesės :D  bet čia dar ir užuomina į Alisa stebuklų šalyje, šachmatai...

Turėtų atskristi tėvelis. O ir uošviai patys lyg ir ruošiasi skrist. Nu tai padidinsiu bagažą :D 

Grįžau į LT. Baisiai ilga kelionė buvo, Panemunėj tiltą uždarė, per Kybartus, fūrų milijonas... dar ir tuo pačiu kapus aplankiau... tai išsunkta visiškai...

Atsakyti

Sveikos,

ta pratylėjot visą dieną :). Aš ryte pasikuičau virtuvėj, padariau 2 val trukmės darymo pusryčius, pamalonindama vieną tokių gerbėją (ryžių pudingas), išsikepiau pyragą ir tingėjau viską kitą laiką, kol kiti darbavosi, pietus padarė. Tada su vyru nuvarėm jo mamą pasveikint, po Karoliniškių kalvas pasibastėm, megztuką nufotkinom. Patenkinta, nes tokio ir norėjau.  Reikia dar kokio ne vilnonio, nors ir megzt nelengva, ir glamžosi, ir atnarų nelabai laiko. Labiausiai tinka prie naujų šviesių plačių kelnių, bet nenorėjau jų lygint ir po mišką tąsyt :).

Priedas  maznta2.jpg   358,36KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  mazintw1.jpg   331,41KB   0 Parsiųsta kartų

https://www.ravelry....Restar/georgie#

Atsakyti

Kokia žavinga Restar :wub: 

Megztukas fainas, spalva, raštas, bendras vaizdas tikrai geras. Siūlą primink, kokia ten sudėtis. Tradiciškai mohera įmegzta? :D​ 

Atsakyti

Mohera   :lol: .

Baisiai reikėjo nors vieno megztuko be moheros :).  75 proc medvilnės, 25 proc šilko iš Manosiulai.lt. 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Restar: 01 gegužės 2022 - 20:52

Restar nu super atrodai tikrai, spinduliuoji :) megztukas atrodo mielas kiek įmatau telefone :)

Atsakyti
Restar, dailus megztukas smile.gif
Eilinį kartą nusivyliau Emilio raudonu. Nemoku megzt vaikams. Mesiu tą brudną reikalą.
Vakar perskaičiau pusę rekomenduotos knygos Viktoro Emanuelio Franklio Žmogus ieško prasmės. Įtraukianti.
Atsakyti

Sveikos, megztukas visai paprastas, bet man tokie patinka, o ypač džiaugiausi, atradusi tam siūlui modelį, nepagailėjau ir nusipirkti, nors nepigus... Nes kai pirkau siūlus, tai įsivaizdavau juos daug gyvesnės spalvos, kuri mano mintyse buvo graži ir be jokio rašto. O kai pamačiau realiai... Tai tik šitas modelis ir išgelbėjo nuo nusivylimo.

Niuma, o kas yra su Emilio megztuku? Nedaug aš savo mažiems vaikams mezgus. ką pamenu, kas nesisekdavo, tai kažkaip dažnai padarydavau perdaug siaurus ir ilgus. 

Franklio „Žmogus ieško prasmės“ gal dar studijų metais atrasta :wub: , viena iš knygų formavusi mano mentalitetą. 

Dabar aš be mezginio (normalaus, nes kojinės man tik iš bėdos, bet ir ta prie pabaigos), be knygos - blaškausi, nervas ima nuo to. Tai jau ryte išsiknisau savo podėlius, susirankiojau reikiamo lino likučius, mažu ir užtektų, reikės mėginuką su šilku prasimegzt. O ir nauji siūlai jau paštomate :). tai tuoj vėl bus rankos ir smegenys užimti. Ar iš naujų, ar iš senų, labiausiai noriu šitą megzti (ir turėti) šiuo metu: https://www.ravelry....ary/ooh-la-la-4.

Atsakyti
Buvo per siauras. Dabar - per platus.
Abu kartus mezgiau pagal nešiojamus pirktinius megztukus, bet jie iš plonesnių siūlų, tai kitaip krenta.
O realiai, manau, kad gal man siūlas nepatinka. Per storas.
O pamatavau vakar kūną, užbaigus kaklo apdailą 'ložnaja ketliovka', kuri visai pavyko, kaip pirmą kartą, tik knislios daug. Ir taip įdomiai mezgama- išvirkščioj pusėj apsukinėjamas siūlas ant virbalo valo.
Atsakyti

jo aš esu bandžius taip su valu bet nepatiko man, man paprasčiau su vąšeliu pynutę nunert ir jos akis rinkt

Atsakyti

Man vašelio pynutė netampri būna. 

O tą sukinėjimą darau su dvejais valiniais virbalais, tai realiai to knisimosi ten mažai, ar taip ar taip akis renki, tiesiog vis valą apkabindama.

Pridaviau mašiną į servisą, dvi savaitės :mastau:mažiausia.   ką ten tiek dažyt? Gal kokį meninį dažymą atliks :D 

Gavau pakaitinį automobilį-nuliovą, rida 22 km :sokiai:  tipo minivenas, bet silpnas visiškai. 1 l variklis. Maniškis 1.2, bet užtat su paturbinimu. O čia plę į kalną vapščie neužtraukia, nepaisant išvaizdos. VW Taigo.

Megzt irgi nieko neturiu :(  vakar išardžiau tą Woodfordą, bet nėr didelio entuziazmo. Pakilojau savo turtus, bet su vasariniais kūdoka, visokie likučiai tik. Nu bet kad ir nežinau  ko norėčiau....

Atsakyti
Taip taip, su dviem virbalais ir dariau, bet reikiamo dydžio virbalai buvo 60 cm ilgio., t.y.- per ilgi kaklui, bet per trumpi normaliai išsitraukt kilpą padayt.
Atsakyti