Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Qqte, krekždė :D  man ir dažnai būna nesuprantama, kaip visiškai aiškioj vietoj galima suklyst. Bet ir jo, kažkaip vis daugiau abejonių su amžium atsiranda. Ech, tos smegenys....

Tėtukui :4u:  šlykštus reikalas

Mezgu. Dryžiuoju. Bet visokių abejonių pilna, ir dėl siūlo kiekio, ir dėl modelio, ir dėl spalvų, ir dėl skaičiukų.

Ir visokių neplanuotų reikalų atsiranda. Vėl turiu laidotuves..

Bent oras džiugina...

Atsakyti

Qqte, krekždė :D  man ir dažnai būna nesuprantama, kaip visiškai aiškioj vietoj galima suklyst. Bet ir jo, kažkaip vis daugiau abejonių su amžium atsiranda. Ech, tos smegenys....

Jei girdėtume ir skaitytume tik švarią taisyklingą lietuvių kalbą, nebūtų tiek ir tų abejonių, bet kai daugybę kartų išgirsti pvz., netaisyklingai kirčiuojamą žodį, pamažu pradeda atrodyti, kad gal taip ir turi būti. Ypač su vietovardžiais taip dažnai pasitaiko, dar su visokiais darbiniais terminais, kurių išmoksti iš vyresnės kartos autoritetų ir lyg ir nepridera užsispyrusiai tarti kitaip. Šiaip man patinka pasiklausyti diktorių tarimo, taip tarsi "išsišluoji" visokias prilipusias kalbos netaisyklingybes. :rolleyes:

Atsakyti

Smalsute, tu man skambi kaip juoda- balta žmogus. Tarmės, tarmybės ir kalbos evoliucija - kalbą daro tik gražesne. Ir kirčiavimo variantų yra, visiškai legalių ;) Kalbos policija gyvai kalbai nereikalinga :)

Kãtrė ir Katrė - abu teisingi, jeiguką. 7 klasėje mokytojui prie žodyno išaiškinau.

Šiandienos planas - pamegzt hamake po liepa.

Atsakyti

Aš irgi svajoju pamegzy lauke :).

Kalbos grynumą išmanau, bet spalvingumą labiau pripažįstu :).

Atsakyti

Aš pamezgėjau ant pievutės, sušilau smarkiai ir pabėgau kad nesudegčiau :)

Atsakyti

Pagaliau namai :) eisiu pamegzt, tik vaikams reik maisto suorganizuot.

Penktadienį balius. Šeštadienį balius. Šiandien darbai.

Surinkom pavėsinę pas anytą. Gytis beveik visas pievas nupjovė su žoliapjove, visas šlapias liko. 

Atsakyti

Pamiegojau... 😁 pamaitinau..

Bandau antrą kartą eit pamegzt. 

Atsakyti

Ir kaip sekasi?

Atsakyti

Nu... išsiėmiau mezginį iš krepšelio 😂 

Ir neet pora eilių jau turiu.

Atsakyti

Aš mezginių maišelio net iš mašinos neišsiėmiau :). Kišau rankas į žemę terapinimosi tikslais :). Dabar uodus maitinu. Vit D geriu plikom ir basom kojom :). Bus tų mezginių :). Reiktų aną bliuskę pafotkint, bet prekinė išvaizda ir jos, ir mano nelabai fotogeniškos.

Gerumas tą vasarą gamtoj  :wub:​ . Nepykčiau, jei uodai išnyktų tik :).

Atsakyti

Smalsute, tu man skambi kaip juoda- balta žmogus. Tarmės, tarmybės ir kalbos evoliucija - kalbą daro tik gražesne. Ir kirčiavimo variantų yra, visiškai legalių ;) Kalbos policija gyvai kalbai nereikalinga :)

Kãtrė ir Katrė - abu teisingi, jeiguką. 7 klasėje mokytojui prie žodyno išaiškinau.

Dėl Katrės nesiginčysiu, nors nagrinėjant Žemaitės kūrybą turbūt logiška kirčiuoti taip, kaip buvo kirčiuojama jos krašte. O kokie yra legalūs kirčiavimo variantai žodžio "gegužė" (būtent vardininko linksnio) – tikrai bet kuris vienas iš trijų skiemenų? :rolleyes: Ne ne, jau taip tai niekas nesako? Sako. :) Mano pačios gyvenamojo rajono pavadinimas iš trijų skiemenų – vaikystėje oficialiai kirčiuotas vienas skiemuo, dabar, matyt kalbininkams susizgribus, jau kitas, o tarp eilinių žmogelių ir trečias visai paplitęs, tas tai visais laikais baisiai netaisyklingas buvo. :D

Atsakyti

Man kalbininkės Loretos Vaicekauskienės , kuri ji ne kartą yra išsakiusi viešai, labai patinka. Kalba nėra kalbininkų nuosavybė, suguldyta storuose vadovėliuose, o gyvas organizmas. Ir visai normalu norma pripažinti liaudyje paplitusi kirčiavimą, o ne tą, kur kažkas sugalvojo.

Bliuskę kažkiek pafotkinom, mezginys bus GAL pajudintas tik namie. Užtat mašina pilna alyvų kvapo -vezuosi jo namo bent kiek.

Atsakyti