Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Laukiam škvalo. Suslėpiau vazonus, nuskyniau bijunus. Pagulėjau hamake  :wub: 

Atsakyti

Pas mus škvalo nesimato dar. Pamezgėjau balkone. Sušalau. Parėjau apsimoviau kojines vilnones.

Megzdama nutraukiau valą. Užsisakiau 3. Ir siūlų 3 kamuoliukus į kompaniją :).

Su draugyte vakar susiderinom ir užsisakėm kelių dienų pabuvimą Rygoj. Su woolio aplankymu aišku nes ir draugytė mezga  :wub:​ 

Atsakyti

Pagal visus duomenis škvalo turėtumėt sulaukt po kokių 2-3 valandų...

Pas mus (Klngrd) šiuo metu :bijau2: 

Atsakyti

Dzūkijoje škvalo irgi nebuvo. Savaitgalis visai be vaikų, tai tėvams nurovė stogą (blaiviems) - su drabužiais išsimaudėm Grūdoj, nes gi bais karšta buvo - 31. Visą savaitgalį nemezgiau, nes liko apykaklės apdaila, kam reikia susikaupimo ir namų.

Dėl tos apdailos reikia salės pagalbos. Aišku viską galiu bandymų metodu nustatyti, bet gal pagalba padės laiko sutaupyti. Padariau netikros ketliuotės būdu, kai vašeliu pynelė mezgasi iš gerosios pusės, ir tada iš gerosios pusės kabinau už apatinės pynelės kilpos dalies. Tokiu būdu gavosi gana storas ir išsipūtęs ketliuotės rumbelis. Kodėl už apatinės kabinau? Nes nenoriu blogų akių imitacijos. Ar storumas sumažėtų, jei pynelę megzčiau iš blogos pusės ir jau blogoje pusėje kabinčiau akis per viršutinę pynelės pusę? O gal išvis nenerti jokios pynelės, o tiesiog surinkti akis per pagalbinį virbalą iš blogosios pusės? Kodėl nenoriu išvirkščių akių imitacijos? Nes rankovės ir apačia užbaigta dvigubu kraštu (полая резинка).

Atsakyti

Dzūkijoje škvalo irgi nebuvo. Savaitgalis visai be vaikų, tai tėvams nurovė stogą (blaiviems) - su drabužiais išsimaudėm Grūdoj, nes gi bais karšta buvo - 31. Visą savaitgalį nemezgiau, nes liko apykaklės apdaila, kam reikia susikaupimo ir namų.

Dėl tos apdailos reikia salės pagalbos. Aišku viską galiu bandymų metodu nustatyti, bet gal pagalba padės laiko sutaupyti. Padariau netikros ketliuotės būdu, kai vašeliu pynelė mezgasi iš gerosios pusės, ir tada iš gerosios pusės kabinau už apatinės pynelės kilpos dalies. Tokiu būdu gavosi gana storas ir išsipūtęs ketliuotės rumbelis. Kodėl už apatinės kabinau? Nes nenoriu blogų akių imitacijos. Ar storumas sumažėtų, jei pynelę megzčiau iš blogos pusės ir jau blogoje pusėje kabinčiau akis per viršutinę pynelės pusę? O gal išvis nenerti jokios pynelės, o tiesiog surinkti akis per pagalbinį virbalą iš blogosios pusės? Kodėl nenoriu išvirkščių akių imitacijos? Nes rankovės ir apačia užbaigta dvigubu kraštu (полая резинка).

Atsakyti

Pagal visus duomenis škvalo turėtumėt sulaukt po kokių 2-3 valandų...

Pas mus (Klngrd) šiuo metu :bijau2:

Išsikvėpė. Einu šen bei ten palaistyti.

Jurgitai, daug raidžių. Problemos foto turi?

Atsakyti

Sveikos,

Man tai suprantamos tos daug raidžių. Bandyčiau be pagalbinės pynutės vąšeliu. Nes aš be jos dažniausiai ir mezgu. Lyg ir neturėtų būt papildomo sustorėjimo tada. Bet vis tiek teks pačiai bandyt :).

Aš vakar kelias eilutes pagaliau pamezgiau, nes pajūry -nei vienos.

Atsakyti

Jurgitak aš kiek mokiausi ketliuotę tai pynelė būn išvirkščioj pusėj ir tada jo, galima kabint už vienos. Ar storumas sumažės?teoriškai taip o praktiškai ar tau patiks nežinau. Reikia bandyt

Atsakyti

Numegzti ir priketliuoti. Išvirkščia - tik be rašto.

Atsakyti

bet tai siūlė tada matysis priketliuojant

arba galima surint akis geroj pusėj numegzt ir sulenkus blogoj prisiūt  :hmm:​ 

Atsakyti

Aš tai rinkčiau akis su pagalbiniu virbalu be jokių pynučių :rolleyes:  bet ar dėl to bus plonesnis rumbas. Kažkodėl galvoju, kad ne.  Dar yra variantas biškį daugiau į aukštį pamegzt, nes storumas gali būt ir dėl to, kad susigrūdo.

Aš savo nelaimėlį irgi baigiau. Pribūriau ten visko.... ir kažko man  noris jį išardyt :rolleyes:  nes gavos trumpas, rankoves nutrumpinau irgi... bet palaidinės trumpom rankovėm kažkodėl nenoriu :B  tai nežinau, dar pagalvosiu dėl illgio. Apskritai, kažkaip paskutiniu metu kreivai mezgasi, reiktų gal perttaukos :hmm: 

Atsakyti

katuk, o skalbei?gal pailgės išskalbus?

Atsakyti