Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Tai va kad man žiemą reikia daug, o vasarą mažai :D  tipo aš tada vasarinę energiją duodu ESO pasaugot, o žiemą atsiimu. Už mokestį žinoma :oh: 

Atsakyti

tai čia visiems taip, bet sakė, nepasididinti , nes  tas saugojimas ir papildomi moduliai ir gali atnešti ne pliusą, o minusą.

Atsakyti

:4u:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilmak: 09 rugpjūčio 2022 - 16:56

O apie elektrą. Gavau sąskaitą, nu tai - blyn. Trigubai brangiau, nei anksčiau mokėjau.

Atsakyti

Restar, ramiai kvėpuok, susirgimų daugybė, ligoninėn guldoma labai mažai, ir tai  daliai  paguldytų Covid gretutinis, prie kitos ligos.

O po 3 skiepų žinau ne vieną keliskart sirgusį.

Oi, aš tikrai ramiai kvėpuoju tuo klausimu :).

Aš tai vieną kampą truputį pavalau, tai kitą, megzt niekaip neprisėdau per dieną.

Saulės elektrinėm nesidomėjau, nors gal ir verta. Vyras sako, kad mokam po 14 cnt, fiksuota sutartis, nežinau, juo šiuo klausimu nelabai pasitikiu, nes nėra praktiškas žmogus, gal ką supainiojo. 

Atsakyti

tai čia visiems taip, bet sakė, nepasididinti , nes  tas saugojimas ir papildomi moduliai ir gali atnešti ne pliusą, o minusą.

Nu man tada neaišku, kurį poreikį skaičiuot? Viduriuką? Tai bet kokiu atveju taip ir skaičiuojama, pagal metinį sunaudojimą. Ir tada bet kokiu atveju, vasarą atlieka, žiemą pritrūksta.

Suprantu, kad nėra ko tikėtis stebuklo, kad nieko už nieką nemokėsi :D  bet gal tas patarėjas norėtų konkretų pasiūlymą pateikt.

Čia kaip su siūlais... kai nežinai, ką megsi, imi maždaug kad viskam pakaktų, o tada jau mezgant arba pritrūksta, arba lieka. Tą likutį ne visada pavyksta pelningai panaudot :D​ 

Atsakyti

Restar- mano irgi fiksuota, irgi dieninė kažkokia panašia kaina :D  o bet tačiau-fiksavimas baigsis sulig metų pabaiga. T.y. nuo sausio ojoj, bijau net pagalvot, kokie skaičiukai bus...

Todėl ir ieškom kažko pigesnio :D supildžiau APVA paraišką, dabar ieškau, kas apsiimtų įrengti. Nu nes gavus paramą, reik viską užbaigt per 9 mėnesius. O kadangi pas mus nieks greit nevyksta, tai manau, kad galiu ir nespėt :D​ 

Atsakyti

Restar, 14 cnt. čia pigiau grybo. Dabar kaina 50-60 cnt. Jūs, turbūt, pirmam etape sutartį pasirašėt?

Atsakyti
Sveikos, Katuk, man įdomu. Vis neprieinu paskaitinėt.
Atsakyti

14 ct skamba kaip iš pasakos :D Nežinau kiek tiksliai pas mus, bet už liepą gavome 105 eur :B Kai anksčiau vasarą 20-30 mokėdavom :B Dar žiemą lauksim dujų šoko :B 

Apie saulės energiją nesvarstom, atsiperkamumas ilgas, o žinant kaip mes mėgstam namus keisti, tai būtų investicija į kitų piniginę :D​ 

Atsakyti

Mes antram etape turbūt, bet gana anksti. Ir va, vyras sako, kad kaina fiksuota 5 metams. Pykstu ant jo, kad skubėjo, nes tik pasirašė ir pratęsė terminus, nebuvo reikalo skubėti. Bet gal taip išeina, kad gerokai išlošėm.

Katuk, tai tu savo nuosavos nori? Nes dar galima kažkokias nuotolines išsipirkt. Žodžiu, sėkmės tau, kad viskas apsimokėtų :4u: .

Atsakyti

Na, aš noriu nuosavos ant stogo :D  yra variantas jo-nuotolinei, bet kažkodėl sava visad arčiau  :D 

Su tuo atsiperkamumu tai nežinau, kaip skaičiuot. Kaip ir su geoterminiu šildymu. Vis klausia mūsų, per kiek laiko atsipirko. Na, pelno mes iš to nepadarėm, tai kaip čia skaičiuot :D  man  pvz atsipirko morališkai jau pirmą žiemą, kai nereikėjo nei malkų ar anglių ieškot, anei kūriko, kai išvažiavom. Lyginti su dujiniu šildymu išvis negaliu, nes nėr tokios galimybės mano kaime.

Su ta elektra irgi neaišku, nei kokios kainos bus, anei iš ko ją pirksim. Viskas tik teorijom grįsta

Dėl pardavimo, tai galvoju, gal kaip tik būsto vertę galima pasididint su tokiom investicijom :hmm:  na, bent jau patrauklesnis variantas tada būtų :D 

Ai nežinau iš tikro. Kažkur išloši, kažkur praloši, taip jau būna tam gyvenime. Kol kas dar tik žvalgytuvės, dar ničnieko nepadariau tuo klausimu

Atsakyti