Dėkui, Katuk. Pirmas sužiūrėtas. Kitus susirasiu. Dabar netyčia radau, kad Good wife turi tęsinį Good fight. Tai ir pradėjau.
Aš dabar žiūriu Big love. Apie mormonus poligamus. Šeima, kur vyras turi tris žmonas. Visai įtraukė.
Mezgu megztinį, baisiai durnai sugalvojau. Pradžioj galvojau megzti nuleistom rankovėm gabalais nuo apačios. Bemegzdama sugalvojau, kad gal visgi labiau noriu reglano. Tai numezgiau kūną dviem gabalais iki pažastų, dabar mezgu rankoves, tada viską ant vienų virbalų suversiu ir megsiu į viršų reglaną. Baisiai taip nemėgstu
Qqte, tu maladec, kad nebijai tokiais keliais važinėt Net aš vakar privengiau, nors ir su 4wd. O tą tavo kalniuką prisimenu, esu nuo jo čiuožus žemyn atbula per plikledį
Laimei užsiskersavo mašina į pusnį ir sustojo. Kaip paskui pajudėjau nepamenu
Norėjau ir Big Love rašyt,bet galvojau, kad Restar poligamija gal nelabai nors mormonai gal ir patiktų. Pati nemačiau jo, tik kad gerai įvertintas.
Tai su sniegu matyt turėsim reikalą kaip prieš kokia 10 metų. Daug daug ir dar biškį. Tik kažin kiek jis laikysis.
O man dar susidėliojo taip reikalai, kad dabar kas savaitę važinėsiu pirmyn/ atgal. Vaikščiot irgi iššūkis, brendi brendi, vos kojas atkeli, sugebėjau net pūsles per visą kulną įsitaisyt
Ai, užbaigiau megztuką. Ale bet kažko turiu įtarimą, jog trumpokas. Nu tai š, vėl visokie būrimo ritualai....
Eisiu, pamedituosiu prie dviejų planų: liemenė vs kojinės
Labas,
Restar poligamija nelabai, o jau Liniukai su Katuku - tai pats tas .
Na, taip, iš pirmo žvilgsnio lyg ir ne tai, apie ką norėčiau žiūrėt, bet smalsumas verčia bent akies krašteliu žvilgterėt, gal užkabins. Nes kodėl gi jis gerai įvertintas. Man negirdėtas. Reikia kaupt sąrašą į ateitį .
Liniukos mezgimas skamba man kaip iš senų gerų laikų, kai kitaip nelabai ir žinojau, kad "galima" . Ta prasme, mezgimas nuo viršaus be siūlių buvo kažkoks kosmosas - visai negirdėjus apie tai buvau. Bet kad atsiranda minčių vingių bemezgant - labai įprasta
. Va, ir dabar anytai kojines mezgant - radau vieną aprašymą, užsimetu 66 akis, tvarkingai megsiu pagal aprašymą. Aha
. Numezgus atnarą, staiga knystelna, kad noriu ant aulo mosaic knitting kursų išmokimą pritaikyt. Ieškau ieškau rašto, kur tiktų pagal akių skaičių. Randu, tik 2 akis reikia sumažint
. Kulną sugalvoju iš trečio aprašymo prijungt. Paskui svarbu nesusipainiot, kas iš kur ir kam kiek akių reikia, kai antrą mezgu
.
Katukas reikalų ministrė . Saugiai važinėkis
. Aš tai galvoju dabar visus reikalus taip, kad nereikėtų mašinos netinkamu laiku iš nuvalytos vietos pajudint
.
Vakar mano crazy vyras, kai išėjo į trasą pasidaręs naują kastuvą (kotas - iš suskilusio kaimynės kastuvo, galva - rasta pas mus rūsy, gal dar buvusių šeimininkų ), tai 23.30 vyresnėlė man ir sako - "o tau nėra neramu, kur tėtis, gal guli kur galvą prasiskėlęs?". Sakau "neramu" (nors realiai net nesusivokiau, kiek tų valandų). "Tai ko neskambini?". O aš netikiu, kad telefoną bus pasiėmęs
. Bet pasiėmęs. Gyvas, uf. Pamokslą grįžusiam rėžė dukra : "Tėti, negražu taip daryt - dingsti iki vėlumos, o mes net nežinom, kur tu. O mama sėdi, serialus žiūri, nerimauja ir net neskambina". O tas tėtis tai perkasė iš vieno vietos į kitą porą sniego kalnų šalia mašinos - kad bagažinę ir dureles būtų galima atsidaryt, o paskui jam šovė į galvą nueit kitapus Olandų gatvės ir nukast vaikams laiptus į mokyklą važiuojant... Šalia namų tai nukasti į stotelę didieji laiptai, bet tiems, kurie eina į 11 autobusą - nenukasti, tik čiuožti galima... Jo smegenys kažkaip kitaip surėdytos - pastoviai šauna į galvą visokios keistenybės, daug ką daro absoliučiai netipiškai, kaip kad aš daryčiau
. Fruktas...
Kaip tik neseniai mačiau tokį vaizdelį: žmona vyrui-einu į kitą dimensiją. Gal kažko reikia iš ten? čia tipo vyrai ir moterys dažnai gyvena visiškai kitose dimensijose, kitaip mąsto, kitaip veiksmus atlieka. Ir kad reiktų dalintis tomis mintimis, kad suprast viens kitą. Turbūt galioja tai ne tik skirtingom lytim, apskritai visiem.
Apie serialus ir tinkamumą. Man Restar dimensija tokia konservatyvi, tai ten poligamijai nelabai vietos yr. O dar dažnai šiuolaikiniai filmų kūrėjai nevengia atvirų scenų, tai kadangi pati nemačius, nesu tikra, kad ten jų nėr.
Liniukos mezgimo ypatumai labai nenustebino, nors ir keistai suskambėjo. Apie tą mezgimą be siūlių, tai buvo tokia situacija dar sektos gyvavimo pačioj pradžioj. Apie 2011 metus. Pasikvietė mus viena bendra kolegė (mano-buvus, vyro-esama) į svečius. O jos vyras tuo metu dirbo kolegijoj. Kažkaip pasisuko kalba apie mezgimą, jis pasakoja, kaip jų administratorė mezga kažkokiu ypatingu būdu, be jokio siuvimo išsiaškinom, kad ten mūsų viena sektantė
bet nu kaip užkrito nikas
jūs gi žinot apie ką aš
eisu paieškot
Tai su tokia makaule visai nenuostabu, jog nesinori jokių sudėtingų mezginių
Prisiminiau-Šilingė
Šilingė?
Aš tai esu atvira ir tolerantiška, tik nesuprantu, kodėl į tai savo noru turiu žiūrėti . Malonumą man labiau teikia "bezobidni" vaizdai, siužetai ir t.t. ir ne tiek apie konservatyvumą čia, kiek apie jautrumą. Pradėjau žiūrėti "Beitsų viešbutis" - pirmoje serijoje - prievartavimas, nužudymas, negalėjau megzt iš įtampos, o paskui sapnavau. Nu kam man to reikia. O "Grančesteris" - detektyvas, yra gėjų, ale su tokiu subtiliu jumoru, kad vienas malonumas žiūrėt
. Va, prisiminiau, kad jį su vyru žiūrėjom ir abiems labai patiko ir net yra nematytų serijų, bet neišeina mums režimo susikalibruot
.
Sėdžiu apsivilkus 2 savo megztus megztinius ir dar vilnoniu adijalu kojas apsisukus. ir galvoju, kad noriu storesnių kojinių, gal moheros likučius reikia sunaudot visgi. Nes pasisuko, matyt, vėjas iš kitos pusės, ir visai kitas jausmas namie būt nei vakar, ar užvakar.
Ar žiūrėjai Les Petits Meurtres. D'Agatha Chtistie? Labai mielas paprastas detektyvinis serialas, biškį komiškas, biškį parodija. Nu kaip prancūzai mėgsta.
Oi, nesu tikra, ar prancūzų jumorą aš suprantu, dažniausiai tik antakius nuo jų filmų kilnoju . Dabar per teliką vietoj Mis Marple kažką panašaus rodo. Aha, tikrai, tą patį. Tai vyras žiūri, o aš užsiblokuoju kažkodėl. Bet kompe išsisaugojau. Kai nežinosiu, ką žiūrėt - gal ir užsimanysiu
.
Ramiai su ta poligamija Žmonos yra griežtai susiskirsčiusios dienomis ir jokio grupinio bent jau iki trečio sezono nėra
Gal ir patiktų Restar
Aš paskaičiau aprašymą - man pasirodė pagrindinis herojus kažkoks nelaimėlis, o ne ištvirkėlis . Bet dar liko kelis sezonai Good fight
.
Aš savaitgalį per kosulius niekur negalėdama eiti visai atsitiktinai išsirinkau serialą Profesorius T. Keturi sezonai po 4 serijas, detektyvas. Paskui kažko užsimaniau pažiūrėti IMDB, gal apie kurį tai aktorių ir pagal pavadinimą paieškojus, matau, kad meta man kelis variantus. Tai kol supratau, kas ir kaip. Pasirodo pradinis buvo sukurtas belgų serialas ir po to pagal tą pačią mintį perkūrė britai ir vokiečiai. Tai man buvo pakliuvęs vokiečių variantas. Kadangi tas 16 vokiškų serijų sužiūrėjau, tai pažiūrėjau, kuo skiriasi kitos versijos po truputį. Įtariu, kad per laiką visus tris sužiūrėsiu, nes nelabai ilgi.
Bet šiaip įdomu, kam reikia kurti tą patį serialą (ar filmą) iš naujo kitoje šalyje?