Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Dar tas latvis pasakojo, kad kiekvienas žmogus individualiai pasisavina. Vieni jo ir taip turi pakankamai, tai didelio poveikio nepajaučia, ypač nuo mažesnės dozės. Kitiems yra visokių problemų, tai gali būt kad kolagenas primiausia nukeliauja spręsti tų vidinių, dėl to gali nepajaust ant pvz odos, nagų plaukų, mes jie paskutiniai sąraše.

O įsisavinimas žuvinio matyt geresnis, nes lengviau skaidomas, nei gyvulinis. Nes kolagenas iš esmės yra baltymas, visi baltymai dar viduje yra skaidomi į aminorūgštis, kurios pavirsta į proteinus, kurie nebūtinai bus kalogenas :D 

Plę, kaip viskas sudėtinga pas tą žmogų :B 

Virkit kaulų sultinukus, gaminkit ausų ir kanopų šaltieną ir "bus jums laimė" :D  t.y. vešlūs plaukai ir lankstūs sąnariai. 

Atsakyti

Nes kolagenas iš esmės yra baltymas, visi baltymai dar viduje yra skaidomi į aminorūgštis, kurios pavirsta į proteinus, kurie nebūtinai bus kalogenas :D

Priminei, kad pirmadienį į darbą :D Tik rebusas čia kažkoks, nes baltymai ir proteinai tai tas pats :rolleyes:​ 

Atsakyti

Na, aš ne specas :D  užinfluencinta tiesiog. Čia tas latvis taip aiškina.

Bet nenustebčiau, jei tas mūsų organizmas taip ir daro: gauna baltymo, išskaido jį, kad vėl pagamintų baltymo :D​ 

Atsakyti

O, Katuk, influencerė, ten kažkur, kur tu nuorodą įmetus buvai, o gal jau kur giliau, kur pati nuėjau, rašė, kad nuo šaltienų ir sultinukų daug to kolageno negausi :).

Šiandien turiu daug darbo, tai dar nepuoliau nieko naujo pirkt, nes reikia seną išgert ir nuspręst, ar tikiu, ar nelabai :).

Atsakyti

O kaip jūs nusprendėt, kad jums reikia būtent kolageno?

Atsakyti

Nu užinfluencino :D , tai ir nusprendėm.

Baltymas, tame tarpe ir kalogenas, yra pagrindinė statybinė medžiaga mūsų organizmui. Su amžium, ir prie tam tikrų indikacijų, jo mažėja, jo įsisavinimas ir gamyba prastėja. Dėl to verta panaudot papildomai, kad organizmas tvarkingai funkcionuotų. 

Restar, čia kaip koks vit D, tipo beveik visiem jo trūksta, ir palaikomąsias dozes rekomenduoja naudoti nuolat. Bet jei nevartosi, tai turbūt nieko ir nenutiks. Nes kažkiek gauni iš išorės. Kuo daugiau saulės, tuo daugiau gauni.Taip ir su tais baltymais. Aišku, kad kažkiek gauni su sultinukais. Ar pakankamai? Nu kas tau pasakys. Bet panaudoji papildomai, ir matai rezultatą. Aš pvz matau, tą ir papasakojau. O toliau.... nu tiesiog pokalbiui palaikyti :D  norit tikit, norit ne.

Tvarkau spintas. Siūlų eilė :B  nukąašžinau, ne tiek ir daug vartojamų iškart. Užtat išmečiau krūvą aprašų, kokių 10 metų senumo. Tikrai nebemegsiu, o jei užsimanysiu, vistiek eisiu į internetą ieškot :D 

Atsakyti

Aš paprastutes mažutes kojinytes metinukui mezgu  :wub:​  Vakar vieną pradėjau ir pabaigiau, kitą šiandien planuoju, o šeštadienį įteikimas :D

Atsakyti

Buvau Šakiuose pas klientus.

Uf. Į sportus gal jau šnd neisiu. Einu va ukrainietiškų barščių privirt su mėsa su kaulais :D 

Man, pvz, visokių naujovių ir skoniai labai svarbūs ( bo, nes ksip žinia- ne viską valgau, ypač jūrų bjaurybių), tai realiai naują bijau ragaut. Kosmetologė/draugė prisigyrė  kad jai labai pasijautė sustiprėjo plaukai, nagai, oda atsigavo. Mano pačios kraujagyslės trapios, kas kiek ir mėlynės, tai ir tas papildomas VitC nepamaišys. 

O šiaip- kiekvienos teisė rinktis

Atsakyti

Jo, jo, aš gal to kolageno ir negeriu dabar, nes realiai man saldus tas gėrimas, tokia skysta želatina. Nu ne per baisiai patinka. beskonį gal labiau gerčiau, o gal ir ne :D.

Šiandien jau galva plyšta nuo darbo, laukimo, derinimo, laviravimo, susirašinėjimo... Eina peklon tas nuotolinis darbas,  100 kartą greičiau būtume viską susiderinę, dirbdamos iš vieno ofiso. O tai viena masažuose ar vaikus pas gydytoją veža, kita pas senus tėvus nuvarė, o aš kai durnė skubu, laukiu, kol teiksis viena pakomentuot, kita pataisyt, nes rezultato tai reikia man...

O dar dveim vaikams šiadien ir ryt nuotoliniai mokslai prasidėjo, nėra kur užsidaryt, tai beveik atmosfera, kaip per karantiną, su vyru prie vieno stalo dirbom, kol pamokos nesibaigė...

Katuk, gerai, kad palaikai pokalbį, informuoji, influencini :) :4u: . Rimtai, reikia kai kurioms nusiteikti, kad jau menopauzė ant nosies ir su tuo susiję pokyčiai, taigi ir blogesnis ko nors pasisavinimas/trūkumas. Iki šiol labai nesidomėjau, bet  panašu, kad nebus taip lengva gyvent savaime, kaip jaunystėj, tai reikia pasidomėti ir pasirūpinti savo kūnu. O jaunikėls gali ir neskaityt :D.

Atsakyti

Niuma, tai aišku :D  nieks ir nevertina tavo pasirinkimo. Tiesiog tą patį poveikį galima gaut už mažesnę kainą, tai kodėl gi ne. Kiekvienam savi kriterijai groja.

O apie savo patirtis su kolagenu dar galiu pridurt, kad esu vartojus Versan-nulis poveikio, Gemzė-irgi nulis. Su šitu, kurį vartoju dabar, pokyčiai pasirodė maždaug po dviejų savaičių. Palyginimui, apie individualumą-vyras irgi taip pat vartoja, kaip ir aš, jam oda ir plaukai niekaip nesureagavo, bet užtat jaučia, kad sąnarių skausmai apmažėjo.

Kaip ir su siūlais... va Restar visur reik moheros pūko. O aš negaliu, kai ji mane kutena :D  bet tai visai nereiškia, jog mohera kažkuo prastesnė už mano pasirinkimus.

Atsakyti

Mano pažystama prieš kelis metus tai želatina gėrė, užsipildavo iš vakaro, o ryte išgerdavo

Aš dar  negeriu, bet vis pagalvoju, kad reiktu  :hmm:​ 

Atsakyti

Viskas gerai, kad nevertina, nes net ir nesijaučiau taip :D Su sese pasidalinsim. Vyrs apsieis 🤣 Ir taip jaunesnis už mane. Tegul natur produkt dar būna.

Kolegė irgi gryną ištirpintą želatiną gėrė sumaišytą su kažkuo. Nevilioja manęs vaizdas, nors apie kainų skirtumus net nėr ką kalbėt. Šitas mano tai rūgštokas, kaip sultys kokios :) 

Aš irgi dėl rankos nežinau, ar jis padėjo, ar buvus reabilitacija, ar dabartiniai sportai- nebeskauda. Džiaugiuos. 

Atsakyti