Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Aš apie kovidą irgi pagalvojau. Nes jam būdingas tas kraujo patirštėjimas, nuo ko ir kitos bėdos

Liniuka, aha :D  vyras tą patį pasakė. Ypač nepuoštas. Užtat ir bandėm pamaskuot visokiom uogom. Tikiuosi bent skonis nebus košinis  :D 

Atsakyti

Man tai antras kaip tik gražus :D

Atsakyti

Katukai, nu tu su savo pilotažais visur! Ar tą morkinį visą visutėlį pistacijomis apipuošei?  Ir gražūs, ir neabejotinai skanūs  :wub: . Aš ant puošimų kairiarankė :D, tai net nesistengiu, ypač, kai niekur nešti netenka, tik namie valgom. Tik Velnio maistas gaunasi gražus ir nesistengiant, kai toks tas puošimo būdas netvarkingas :). gal man jį sau išsikepti  :hmm: , ir lengva, ir pasiilgau.

Va, sekta tuoj diagnozę greičiau suras už gydytojus. Biškį anksčiau tai viską kovidui nurašydavo, net kaimynės encefalito vos nepražiūrėjo (tiksliau - pražiūrėjo, tik kai antrą kartą nuvažiavo į ligoninę atrado, o prieš tai ne sykį buvo poliklinikoje, bet ne taip seniai buvo sirgusi covidu, tai jo pasekmes bandė pripaišyt...). O dabar gal jau pamiršo tą covidą.

Šiandien ir aš, miegojus beveik iki 9, norėčiau vėl lįsti atgal į lovą ir momentaliai užmigčiau...  Ale paskui pramiegosiu savo online renginį :D. Reikėtų kažkaip nueiti gulti anksčiau nei vidurnaktis, bet tai kada pamegzt... Atskyriau vakar rankoves ir pamezgėjau žemyn, nuobodu, aišku, tapo momentaliai, bet azartas greičiau pribaigt. Jau pusiau miegodama lygiam rašte ir stulpelius bandžiau išmegzt, ir akių paleistų radau :). Bet tai užsispyrimo, oho, kiek turiu, pasirodo. Nežinau, tik ar sveiko :D.

Atsakyti

Aš noriu sektos cepelinų baliaus su Katuko tortais 🥰🤩😍😘

Atsakyti

Oj nežinau nežinau... tik iš didelės meilės ir tik vyrui aš tokius tortus darau, baisiai daug laiko užima. :D 

Morkinis taip-pistacijos be branduolių pakepintos, tada sumaltos, tada išsijotos. Stambesniais aplipdyti šonai, smulkesniais, beveik miltais-viršus. Tada apelsinukai pirkti gatavai džiovinti, pakaišioti, pamėtyti, dar pabarstyta pistacijų gabalų, ai ir dar tokie šokoladiniai saldainiukai pakapoti, padėlioti. Šiaip nebuvo baisiai sunku, tik aišku, laikas. Ir bardakas :D 

Ai dar į morkinio biskvitą pagal originalų receptą dedasi graikiniai riešutai, o aš su ta intencija puošti pistacijom, tai ir į vidų dėjau jų branduoliukus pakapotus.

Turiu visokių pričindalų papirkus-torto sukutį (toks pakeltas padėklas, kuris sukasi) patogu tepti kremus. Turiu lopetėlę :D  kremo tepimui. Ant to sukučio su ta lopeta-šnai šnai, viskas gražiai išsilygina. Turiu vielutę biskvitų perpjovimui-lygiai gražiai be pastangų....

Iš tikro tai tenka suktis iš padėties-nupirkti ru kažkokį padorų tortą nežinau kur, o dabar ir su rubliais sunkiau. Kadangi iš LT grįžom prieš tris dienas, pirkti ten ir vežti 6 val,  laikyti tiek pabijojau, nebebus šviežias.

Užpernai berods buvo patogu nupirkti-nekepiau.

Bet galiu atsakingai pareikšti-tas morkų tortas yra tikrai skanus, visas nuo iki, ir tikrai gana lengvai pagaminamas. Patikėkit ta, kuriai virtuvė yra kančia :D 

Atsakyti

Morkinis taip-pistacijos be branduolių pakepintos, tada sumaltos, tada išsijotos. 

:hmm: Tipo vieni lukštai :D 

Bet gundai jau su tom morkom :wub: 

Restar, o tai kaip žmogus SAVO gimtadieniui belia kokio skanumo tortą nusipirkt? O ne virtuvėj pusę dienos pravargt.

Dabar kažkaip apie Liu party Red velvet pagalvojau :wub: 

Arba Gulbinienės Kankorėžį :wub:​ 

Atsakyti

:lol:   nu motera sunkiai orientuojasi.

Visi gi suprato :B​ 

Atsakyti

Uch man kaip abejingai visiem tortam tai bele kaip dabar to kankorėžio prireikė

Atsakyti

Net ėjau pagooglint, kas ten tas Konkorėžis  :D 

Man skaniausi tortai Mon Ami kepyklėlėj. Ypač šokoladiniai. Bet kitur nelabai ir ragavus, tai negaliu sakyt.

Va, kas atsibodę, ta tie prancūziški putėsiniai  :oh:  Darbe per kiekvieną gimtadienį iš Soul Kitchen. Ne mano tipo visai skanumynas. Valgai, lyg ir gerai, bet nežavi.

Atsakyti

Mon Ami Napoleonas :wub:  labai mano skonio.

Dar labai maloniai nustebino Ragainės tortukai. Vasaros gale skubiai prisireikė, tai tikrai gaivūs, neriebūs ir su natūraliu skoniu.

Kankorėžis tikrai puikus, toks žieminis :D  nes vasarą per sunkus būna.

Šiek tiek apsikuopiau po tortų gamybos ir mąstau, ką čia šventinei vakarienei sukurpt... ar gal pakaks dviejų tortų iš mano pusės :D ir vakarienei galima ir raugintų kopūstų patiekti :rolleyes:​ 

Atsakyti

Kankoriežis- vos ne kiekvienam mūsų vaikų gimtadoeniui perkamas 😁 Šilainiuose kaip tik Gulbinienės padalinys.

Atsakyti

Nesu ragavus :). Teks pagooglint. Ar suprantat, kiek man reikia išragauti dar, kad surasčiau tikrai skanų? Ar gimtadienis - laikas rizikuoti? Šiaip tai gal ir nekepsiu, nes vyras turi savo firminį, tai gali pasisiūlyt :).

Rimtai, pirktinių gal kokius 1-2 esu ragavus. Iš Heidekrug šokoladinis su vyšniomis ir marcipanu tobulas ♥.

Atsakyti