Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Toks keistas klausimas iškilo.... tema diskusijai :D 

Mezginio garinimas ir skalbimas. Pirma garinti, ar pirma skalbti :hmm:  ar jei išgarini, skalbimo nereik? Žinau, kad ne kiekvieną siūlą galima garinti. Čia klausimas iškilo dėl tos liemenės :D  nes gal siauroka, tiksliau man norisi platesnės. Siūlo sudėtis neaiški, lyg ir vilna su akrilu. Tai kaip ir galėčiau pagarinti, dėl rašto ypatumų turėtų praplatėt. Bet vat kas turėjo būt pirmiau :hmm:​ 

Atsakyti

Skalbiu visus, bo nes neaišku kokiose dulkėse ir sandėliuose voliojosi siūlas iki patekdamas pas mane.

Ir visada vanduo būna šiaip sau spalvos.

Negarinu niekas.

Vincis, pardavimams megzdama, žinau, kad garindavo rūbus, bet dėl skalbimo nežinau.

Jei vien dėl padimatavimo- pagarinčiau (jei būčiau įpratus tą daryt). 

Atsakyti

Kartais pagarinu kai noriu pamatyt ar mezginys pagražės išplovus. Bet skalbiu visada. Garinu prieš o kaip reikia nežinau

Atsakyti

Restar, o kiti knygos receptai yra tinklaraštyje? Kai pavarčiau knygą kaip tik pagalvojau, kad kaip taip tie patys receptai. Pasirodo, išima.

Tingiu tikrint :). Nieko ir negaminau dar iš tos knygos. mėgstu turėt :). Nu ir vien dėl to torto verta. Patikrinau vienintelį receptą, kurį dar esu gaminusi - semifredą-tai tinklalapyje paliktas.

Restar, to kanalo užsaudimo simptomai specifiniai, turėtų labiausiai tirpti visi pirštai nuo nykščio, mažiausiai mažiukas.

Eisiu dar vieno tyrimo darytis, ten patį nervą tiria ir patvirtina arba atmeta tą RKS. Ir dar vieno kraujo tyrimo laukiu, jį daro apie savaitę, kažkas su imunine sistema susiję. Net compensa jo neapmoka, susimokėjau 25 eurus :B

Pasigooglinau vakar, tai yra visokių tų simptomų. Buvau prisidirbus, tai labai to vengiu dabar per vieną swapą iki kairės rankos bevardžio piršto tirpimo - kelias savaites buvo nutirpęs, niekad nepadėjo... O šiaip - silpnumas rankose (beveik niekada nesugebu jokio stiklainio atsukti) ir skydliaukės ligos - irgi su tuo susiję. Tai potencialo turėti šią problemą yra. Bet vakar tai rimtai psichologiškai buvau pernelyg įsijautus :). labiau iš viršaus man tą riešą skaudėjo. Ir pradėjau stebėti save - tai mezgant juda būtent kairys riešas. Bandžiau keisti pozas, judinti dešinį, o kairį stabilizuot - eina peklon, kaip sunku ką nors keisti...

Kažkokius įdomesnius mokamus tyrimus reumatologas ir man buvo skyręs, bet nieko neprikibo, tai buvau pernelyg laiminga, kad dar ten apie juos ką knisinėčiausi :).

Mezgu tos liemenės kaklą ir toks noras ją išmest.... negražu, nors tu ką.  :D  

Toli nemesk :D. Niekas man nenumezga liemenės :). O jeigu rimtai - tai va būtent neišsikristalizuoju, kokios noriu, užtat net nepradedu. O būtų gana greitas mezginys ir labai man reikalingas, ale...

Prasiėjau šiandien iki centro, papietavau su studijų drauge, apipliurpėm vaikus, darbus, smagu. Ir pėsčia namo parėjau per aplinkui. Žingsnių - vos virš 8000... Aišku, aš jų nebeskaičiuoju, bet vis tiek apmaudu - eini eini, o net 10 000 nenueini.

Dėl skalbimo - visada kaip Niuma. Net nešauna į galvą neskalbt. Net su virbalais praskalbiu, būna, kad ir ne vieną sykį, kai kišenėtą megziau :). Kad matyčiau, kiek patįsta. O apie garinimą niekada nesuprasdau, kai kalbėdavot :).

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Restar: 19 sausio 2023 - 15:43

Tai skalbiu visada ir aš. 

Bet jei žiūrint į higieninę pusę, tai karštas garas užmuša visas bakterijas.  Netgi efektyviau, nei skalbimas.

Garinu ne visada. Dažniausiai šį būdą pasitelkiu mezginio formai išgauti. Žinau, kad kai kurios mezgėjos, jei mezga dalimis, garina prieš siuvimą. Būtent dėl formos. Nes ir siuvami kraštai išsilygina, neužsiraito, ir pačią formą dviejų dalių lengviau išgauti vienodą, nei susiuvus, pvz rankovių.

Įtariu, kad fabrikai irgi panašiai,kiša po  presais atitinkamai "įformavę" dydį.

Jei logiškai galvojant, tai karštis (šiuo atveju, garai) paveikia  siūlo (audinio) struktūrą. Skalbimas taip pat, bet ne taip agresyviai. 

Bet neapsisprendžiu, geriau pirma ne taip agresyviai, o po to agresyviau, ar atvirkščiai: "suploti", kad paskui "papurinti".

Kur mūsų sektantė Meškutė?  :D  man rodos ji kažką ten su tekstilės technika studijavo. Gal pvz kažką  mokėsi, apie medžiagų savybes, ir kaip jas veikia išoriniai veiksniai.

dar Nitė tokius dalykus kartais žinodavo...

Atsakyti

Katuk, bus greičiau bandymų ir klaidų būdu išsiaiškint nei Meškutės su Nite sulaukt :). Garinimas jeigu pašalina bakterijas, tai nešvarumų - ne :). O tos babinos/kamuoliukai ne tik po gamyklas, sandėlius, automobilius voliojasi, bet ir namie aš ne visada tik nusiplovus rankas einu megzt, ant grindų voliojasi, katino nugulėti kartais mezginiai būna :). Bet ginčytis čia nėra ko, suprantu, kad nori kažko specifinio, tai išbandysi ir mums pasakysi :). Rusaitės gal labiau garina, o užsienietės nelabai apie tai kalba, labiau apie blokavimą išskalbus.

Atsakyti

Plę, 

Aš nekėliau klausimo apie skalbimą :D 

Visada skalbiu.

Man buvo įdomu pats eiliškumas.

Ir ar po garinimo nepriklausomai, kas buvo daryta iki tol, reiktų perskalbt, ar nebūtina. Kaip nuo to keičiasi mezginio vaizdas visom prasmėm, ir vaizdo ir kokybės.

Ir norėjau diskusijos, galbūt su patrties pasidalinimu, o ne sprendimo konkrečiai man.

Atsakyti

Jei mezgant kas nors neaišku, tada pagarinu. Užbaigus visada skalbiu, o išdžiūvusį pagarinu. Hau :D​ 

Atsakyti

Kaip pasakoja konstruktorė-siuvėja-mezgėja iš Izraelio, garinimas yra adekvatus skalbimui, nes garas irgi valo. Jei skalbi, kokia prasmė garinti? Nebent reikia greitai pavalyt ar palygint prieš užsidedant. Yra siūlų, kuriems geriau taikyti tik garinimą - buklė. Šeštadienį rodžiau, koks susivėlęs pasidaro kašmyro buklė išskalbus.

Atsakyti

Man čia panašu į atvejį, jei rankas tik nusidezinfekuoji. Bakterijos žūva. Bet purvas tai lieka.

Atsakyti

Garo slėgio jėga ir temperatūra valo. Purvas ištirpinamas ir pašalinamas.

Atsakyti

Biškį ne į temą,bet į temą :D 

Kaip tik vakar klausiau vienos influencerės, kad NEGALIMA plauti žalios mėsos. Racijos yra, nes kalba apie bakterijas, kurias tik paskleidi po virtuvę. Bet sory, aš tai plaunu dėl purvo panaikinimo, o ne  dėl dezinfekcijos (konkrečiai aš-žuvį). Dėl paskleidimo po virtuvę-nusidezinfekuoju paviršius po to.

Purvą garais (jei apie audinius) įmanoma išnaikinti. Bet jie turėtų būt gan aukštos temperatūros. Garai. Vyras taip kelnes "skalbia" :D  Mezginiui tas ne visada patinka.

Dar apie mezginių skalbimą. Aš skalbiu ne tik dėl purvo panaikinimo. Nu ir faktūra gi kažkaip tę sureaguoja. Pūkai atsiranda. Arba ne :D  linas susitraukia...

Atsakyti