Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Būtum nerodžius su ta pirktine liemene, būčiau labiau pagyrus :). Man pradžioj visai derėjo su tais marškinukais. ir ta apykaklė mažiausiai kliūna. Bet ilgis, o man ir tos juostelės tai nepuošia, bet gal gyvai kitaip. Žodžiu, būčiau mezgus identišką liemenę tai pirktinei :).  ilgį tai sakyčiau, ant savęs reikia matuot, ne ant marškinių bemezgant...

Atsakyti

Sakyčiau, mezgant dalimis, ant savęs matuot tas pats š.

Beje, pirktinės ilgis irgi toks

Priedas  received_509194731201946.jpeg   226,98KB   0 Parsiųsta kartų

Atsakyti

Ai, gi dalimis... Nu tai toks abejotinas sprendimas buvo :). Bet gal ką sugalvosi.

Atsakyti

Apie ką tylim?

Kaip gerai tas penktadienis. Darbinga savaitė, visi bimbinėja, o aš dirbu, nes gi metų pradžia, visokie planai ir kiti reikalai. Net vakarienės šiandien nedariau, parsivežėm kebabų.

Atsakyti

Aš tyliu apie planus. Mezgiminius ir šiaip, ateities.

Atsakyti

Labas rytas

Apie mezginio ilgi

Yra kokia  teorija koks jis turi buti?

Na nes mados irgi ne paskutinej vietoj.tai liemenukai tai iki puses šlaunų.

Ir vat nuolat irztu ieškodama atsakymo ir tobulumo.

Matuot pagal turimus? Tai jie gi irgi skirtingi.ir kas sake, kad man įtikę.

Pirktiniu vistiek kitas storis buna, atnaros kitokios ir gula / krenta kitaip

Ar turit kokia ilgio taisyklę?

Atsakyti

Aš savo ūgiui ir proorcijom (bo nes pas kiekvieną liemuo, kojos skiriasi) patogiausiai jaučiuos- megztinis 60 cm; sijonas 60 cm; suknele 100 cm.  Galima 2-3 cm į ilgį. 

Kardiganai-šlaunis dengia. Megztukai kažkur ties džinsų kišenukais ir šlaunim. Jie atsrgti, tai nesivadovauju ta teorija, kad šlaunų storį išryskina. 

Atsakyti

Čia tau gal kokie profai rūbų kostruktoriai ir galėtų atsakyt, ar yra taisyklės. Kažkada gi žiūrėdavau Vasiljevo mados laidelę, tai ten dažnai apie tai kalbėdavo. Ilgis vienas pats nėra svarbus, yra svarbu visas komplektas, t.y. su kokiom kitom aprangos dalim tu rengies tą megztinį: sijonai, kelnės, paltai, batai... ir tada žiūri į proporcijas, į harmoniją. Dar svarbu ir kitos pačio mezginio detalės: rankovių ilgis/plotis, iškirprės gylis/forma/aukštis. T.y. bendro vaizdo proporcija :D 

Jei kalbant konkrečiai apie mano liemenę, ji viena pati sau nenešiojama  (nors gal ir galėtų :hmm: ) todėl žiūriu, kaip ilgis sąveikauja su šiuo atveju marškiniais. Aš jų nesukišu į kelnes, bet nugaroj ilgesnis gabalas, ir jo liemenė neuždengia. Todėl manau, kad proporcijai išlaikyti, turėtų kažkiek kyšot ir priekis. Vat dėl to ir per ilga. Jei apsirengčiau prie kokių nors plačių kelnių- per ilga. Jei su kokia nors siaura apačia, tarkim tiesiu ilgu sijonu, man rodos visai normaliai tas ilgis būtų, atitinkamai priderinus viršų.

Jei prakirpčiau liemenės šonus, būtų visai neblogas ilgis, bet!  tada būtų per siaura, turėčiau dar paplatint.

Apskritai, liemenės man net nepatinka :D  nes jos išdarko mano figūrą :lol:  t.y. nepapslepia trūkumų, nepabrėžia privalumų. Arba apibendrinant-netinkamos proporcijos

Atsakyti

Katukai, Kacumota turi galvasopį dėl savo mezgtuko 😁 (Aš siūliau trumpint arba man atiduot. Bet trumpint... blizgiai plius mohera.... Geriau- man atiduot 🤣🤣 ) 

Atsakyti

Ne tik šitas.

Ir kai mezgu letai  tai galvoju kad nesamone megzt prie kazkokio vieno  rubo tinkanti megztini.

Norisi kad prie visko ir visur.

O realybej... ai, vistiek fzinsai megstamiausi.

Atsakyti

Nu kad nebūna "prie visko ir visur" :P 

Kai turi kažkokią tai savo bendrą stiliaus kryptį, paprasčiau pritaikyt.

Dar ir gyvenimo būdas įtakos turi. 

Pvz pas mane paskutinius tris metus vien laisvalaikis. O dar tam tarpe ir karantinai įsiterpė, kai iš namų ėjom tik pasivaikščiot :D  tai kokių rūbų poreikis, tokius ir mezgam.

Parodyk, ką ten mezgei?

Aš vakar pora mėginukų mezgiau, nebūdingų man dydžių. Sugalvojau, kad noriu kažko raštuoto, gal net a la japoniškais raštais. Tai tenka megzt didesnius, nei 5x5. Ir kažkaip nieks neįtinka mano tam "laisvalaikiui"...

Atsakyti

Pats sau ilgis svarbiausia, kad nesibaigtų plačiausioj vietoj, tiek viršus, tiek sijono padalkos. Bet aišku dar priklauso kas prie jo. Jei prie sijono trumpesnis, prie kelnių gal ilgesnis. Individualiai :D 

Šiandien ryte patyliukais užbaigiau megztinį :topsecret: Liko susiūt ir išskalbt su čiūrikais, kad nepailgėtų.

Buvau šiandien turguj, tai kai užsukau į subproduktų skyrių... Verda kepeninės detalės. Mirksta šaltiena. Nu ir šonkauliukai kepa.

Vakare laukia pirtis :karsta: 

Atsakyti