Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Toks keistas klausimas iškilo.... tema diskusijai :D

Mezginio garinimas ir skalbimas. Pirma garinti, ar pirma skalbti :hmm:  ar jei išgarini, skalbimo nereik? Žinau, kad ne kiekvieną siūlą galima garinti. Čia klausimas iškilo dėl tos liemenės :D  nes gal siauroka, tiksliau man norisi platesnės. Siūlo sudėtis neaiški, lyg ir vilna su akrilu. Tai kaip ir galėčiau pagarinti, dėl rašto ypatumų turėtų praplatėt. Bet vat kas turėjo būt pirmiau :hmm:​ 

Plę, 

Aš nekėliau klausimo apie skalbimą :D

Nu tai kad kėlei :hmm:​ 

Atsakyti

Principo reikalas įrodyt? :D 

Išėmus du žodžius iš konteksto, jų prasmė aišku, kad pasikeičia.

Žr. vieną eilutę aukščiau "Mezginio garinimas ir skalbimas". Abu vienas su kitu veiksmai kaip sąveikauja. Ir po to aprašiau minčių eigą, iš ko kilo, kad liemenė siauroka, kad turėtų garinimas paplatint. Bet iš ankstesnio posto kaip ir aišku, kad jau išskalbiau. 

galima paplėtot ir toliau. Kai išgarini, iškart neši skalbt, ar panešioji ir tik tada skalbi purvui išnaikint. 

O panešiojus garinimu pasiektas paplatėjimo efektas išlieka, ar reiktų vėl garinti?

Aš atsakymus tai kaip ir sugalvosiu pati bet  nu visai įdomu su bendramintėm aptart, padiskutuot...

Atsakyti

Tai va, liemenė išdžiūvo. Pafotkinau. Pagarinau. Pafotkinau :D

Po skalbimo, prieš garinimą

Priedas  received_742537480762291.jpeg   257,13KB   0 Parsiųsta kartųPriedas  received_1432830800587386.jpeg   221,45KB   0 Parsiųsta kartų

Po skalbimo, po garinimo

Priedas  received_1295149881029388.jpeg   251,28KB   0 Parsiųsta kartųPriedas  received_731497584912763.jpeg   243,22KB   0 Parsiųsta kartų

Čia irgi po visko. Faktas, kad ne tik paplatėjo, bet ir pailgėjo. Gal užraičius ir geriau :hmm: bet kažin ar turiu noriu užsiimti korekcijom....

Priedas  received_932391971472676.jpeg   260,81KB   0 Parsiųsta kartųPriedas  received_525634786052698.jpeg   281,3KB   1 Parsiųsta kartų

Persiprašau už buitiaką :ax:  (tympos,purvini veidrodžiai...)

Atsakyti

kai fainai tos juostukės apdailoj  :super: 

kad paplatėjo po garinimo-gerai

kad pailgėjo-nelabai- ir taip ilgoka buvo mano akim tau, nu arba trumpoka jau tada, čia kaip pažiūrėsi :)

o mezgei nuo apačios?

Atsakyti

O dabar reikalinga jūsų nuomonė :D 

ar  labai baisiai ta kitos spalvos apykaklė atrodo?

Aišku, fotikas iškraipo, bet bendras vaizdas kažkoks panašus

Atsakyti

Katuk, o kaip sugalvojai tokią spalvą pasirinkti? Su modeliu viskas gerai. O gal ir spalva ant baltų marškinių su atitinkama apačia kitaip žiūrėtųsi?

Atsakyti

Istorija tokia: Radau marškinius, baisiai patiko. Šalia liemenė. Hm, bendras vaizdas neblogas. Plę, liemenė 50 euriukų....

Priedas  received_900647427626065.jpeg   235,6KB   0 Parsiųsta kartų

Marškinius ėmiau, liemenės ne. Tada kuičiau savo atsargas, gal turiu kažką panašaus. Radau šitus siūlus. Pagal svorį suprantu, kad arba/arba....

Aišku, kad žiopla. Nes mezgiau nuo apačios ir dar dalimis. Dėl dalių dar pasiginčyčiau, bet kad nuo apačios tai dūūūra. Bet kaip pamenam, man su mezgimu apskritai paskutiniu metu sunkoka....

Tai va. Tą ir turim.

Atsakyti

Tai dabar chaki marškinių reikia arba rudos liemenės, nes paskutinė foto - stiliova.

Atsakyti

Katuksi, na ir super rezultatas po skalbimo ir po garinimo.

Atsakyti

mano akim tai ir marškiniai gerai, toks biškį country stiliukas bet gerąja prasme

ir apykakle visai gerai atrodo

Atsakyti

Katuk, tu kaip visada originaliai cinkelių pridėliojus :wub: 

Geriau užlenkta, nes jei ne - tai ilgoka, baigiasi netinkamoje vietoje :)​ Ir prie šitų marškinių nelabai. O va prie baltų tai būtų liuks.

Atsakyti

Mezgiau tai šitiems marškiniams :D 

O dabar pasirodo ir marškinių kitų reik, ir liemenės :D 

Ilgis-sutinku. 

Nors čia irgi tema mezgėjų diskusijoms. Mezgiau grynai matuodama ant šitų marškinių. Ilgį taip pat. Bet vat gulint ir dar dalį mezginio matuojant (kai nėra formos!), šūds gaunas. Tiksliau jokio tikslumo

Turiu čia vieną mintį kaip patrumpint... bet dar pagalvosiu, ar noriu užsiimt. Patrumpinus šiaip galima būtų ir apykaklę tinkamos spalvos pagamint.

Kol kas naujo mezginio neišgeneravau!!

Atsakyti