Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Kapseika, koks fainas ir tas dabar mezgamas  :wub: . Tavo versija. Nes originalas nesužavėjo manęs, tik pasidalinau, ką iš draugės gavau. O ta iš savo kolegės :D, kurią dabar ir aš seku instoj :).

Su traktorium tai nustebinai :). Tikra lietuvaitė, bulvių iškart prisisodino :D. O tai gyvenat bent jau tose pačiose apylinkėse, darbai tie patys? Anas namas ne jūsų buvo? Man tas ežeras, tie vaizdaiš terasos būdavo super  :wub: . 

Atsakyti

Kapseika, skaitau tave ir lyg būtum kur nors Ukmergės rajone, o ne užsieny :D Tu man tokia mistinė būtybė :wub: 

O jau aviečių smulkybė :wub: 

Merginasumezginiu, eik pasiganyk :) Mes iš čia dažnai perkame, kartais juos Rygoje gyvai aplankom. https://www.woolyyarn.com/

Atsakyti

Kapseika, smagu, kad grįžai. Ir mezginiai gražūs - pirmas toks paugliškas/jaunatviškas, o antras labai dailus spalva ir raštu.

Ūkis su traktoriais ir bulvėm labai smagiai susiskaitė :D

O mane pričiupo šiandien šeimos gydytoja, tai prirašė visokių ten tyrimų, siuntimų, kur pagal programas priklausė. Šiaip tai nebūčiau prisiruošus, bet kai jau po ligoninės liepė nueit pasitikrint, tai nuėjau, galų gale.

Ai dar  klausia - tai kokio gydytojo jūs pacientė? :blink:  Tai, kad sakau daugybė metų, kaip jūsų. Tai, kad sako neatsimenu. :hihihi: Bet prisiminė, kai pasakiau, kaip ėjau pas ją su votimis pažastyse, bet kol sulaukiaus eilės, tai  pati išsigydžiau.

Atsakyti

Lygiai po mėnesio gavau savo 2 kg mezgimo talmudą. Eina sau kiek visko ten daug. Darykim pirtį, duosiu pavartyt. :D

Atsakyti

Žiemą-pavasarį darom kugelio arba cepelinų balių :D  Pirtis- išskirtinai rudenį. Būdavo. 

Jei netingint suvažiuot, galiu padaryt kugelio :) 

Pvz., vasario 12, sekmadienį. Nes šeštadienį bus Gyčiui varžybos, po jų 2 vaikus planuoju pas močiutes atostogom iškomandiruot. 

Tikiu šį kartą bus skanesnis, nes tada (kai Emiliui buvo 3 mėn), nebuvau dar gaminus didesnių porcijų 🤣 pieno per mažai, ir man jis per kietas buvo. Atsimenu, nes viduj nusivyliau, kad ne toks skanus gavosi, kaip aš įpratus gamint.

Atsakyti

Niuma - buvo taip faina, tiek šaunių mezgėjų, fainų pokalbių, kad aš prisimenu tik juos ir Ripso kailiuką :wub: . Man tai tinka. Gal ir aš savo knygą gausiu iki to. O kokią JurgitaK užsisakė jau nebepamenu.

Mezgu kaklą, kurį reikės perlenkti, kad būtų dvigubas ir bijau, kad per siauras ir apskritai reikia XXL megzti, neužteks XL, kad išeitų L, nes neatitinka mano tankumas... Tai šiandien visas darbas gal velniop arba tiksliau tam, kad pasirinkčiau tinkamą dydį.

Atsakyti

Priedas  8396B3E4-3841-4954-BF43-E00371A847EE.jpeg   590,23KB   0 Parsiųsta kartų

Atsakyti

Restar, o mėginuko nesimezgei?

Prisiminiau, kad mūsų Vilmai puikiai sekdavos be jokių mėginukų pataikyt dydį.

Mano vyras :hihihi:  jau pradėjo siuntinėt man užuominas apie savo megztinį. :D  žodžiu neklausia, paveiksliukus siunčia.

o aš buvau nusprendus numegzt savo megztinį iki pečių pabaigos, dabar lyg sugalvojau, kad gal tiesiog vieną rašto motyvą, kad paskui nereiktų sukt galvos, kur baigiau ir kas toliau.

Ir dar intensyviai sprendžiu, gal megzt tam vyrui nuo viršaus.. bet vyrų pečiai kiek kitoki, daug skaičiavimų, be to vistiek rankovių skyles tektų atskirai... gal.reik paieškot kokio gatavo modelio recepto, tik raštą savo įmontuot... nu žodžiu, vyksta procesas, kurio.vyrui nepaaiškinsi :D​ 

Atsakyti

Katuk, vyrui paaiškinti tikrai gali, kad jis eilėje ir megsi jam, kai baigsi savo ir rasi jam modelį. Tikrai turi viską metus dabar jam pradėti?

Aišku, kad mezgiau mėginuką :). Susiradau pašte išsisaugotą Katuko paaiškinimą, kaip išsiskaičiuoti Čiapajevo konstantą :) Ir išsiskaičiavau, kad plius minus atitinka tą XL. Bet atnaros mėginuko nemezgiau  :ax: . O ten reikia imt mažesnius virbalus. Plius pats modelis toks priekaklinis.  Tai ir neaišku, ar man patiks taip, ar ne. Liko vienas cm numegzti, sulenkti ir pasimatuoti :). Tai tą ir padarysiu. Lyg tau pavyksta viską iš karto pradėti teisingai :).

Atsakyti

Nebuvo joks priekaištas, jeigu taip nuskambėjo

Man ir su mėginuku dažnai nepavyksta pataikyt :hihihi: 

bet jei atnarą megsi didesnio dydžio, tai ir kūnelis bus didesnis,nebus tada per didelis :hmm: 

Vyro megztinio istoriją gi pamenat.... todėl jis jaučiasi turintis pirmumo teisę :D nu ir reiktų gi dar šiemet pranešiot :rolleyes: 

Gi negrasina dar man  :D šiaip, čia toks žaidimas, nuobodaus gyvenimo paįvairinimas :mirksiukas: 

Nors kai kurių dalykų mezgiminių tikrai nesupranta. Pvz " o tai čia tikrai užteks siūlų? Atrodo mažokai..." nu ir kaip paaiškint, kad manau jog užteks, bet pasakyt tiksliai galėsiu tik gerokai vėliau :D​ 

Atsakyti

Ai, kas ten žino, kas išeis. Originaliai jis labiau aptemptas, o aš noriu laisvesnio, lašiniams paslėpti. Pamegsiu pirmyn atgal, gal visai modelį išmylėsiu. Prieš tai šitiems siūlams buvo skirtas kitas aprašymas, jeigu ką - visada galiu gržti prie pirminio varianto. Entuziazmo užtenka, jūra iki kelių :D.

Tai jeigu paaiškinsi taip, kaip čia parašei - ko nesuprast :). Remiesi savo kaip mezgėjos patirtimi, o neapibrėžtumas ir netikrumas šitoj veikloj visada egzistuoja.

Atsakyti

Labas rytas su kava  :)  vakar biski mezgiau, biski uzbaigt balandelius reikejo tai maisto koma buvo puse vakaro  :D aisku mazga dar viena suradau, penkta kamuoliuka pradejau megzt  :rolleyes: 

Dienos klausimas is manes - ar naudojat plannerius? As kaip tik siandien su rytine kava susirasiau menesio darbus ir svarbias datas kuriu negalima pamirst. Galvoju ar dar kas naudoja tokius ar jau viskas telefonuose buna.  :rolleyes:​ 

Jaunimas vienijas😅

Beje, sveika prisijungus, labai smagu buvo apžiūrėti tavo darbelius, nuoširdžiai pasidžiaugiau😍

:4u:  :4u:  Aciu  :wub:  mezginio dabartinio spalva  :wub:  :wub:  nu grynai mano sielai atgaiva  :bigsmile:  :bigsmile: 

Merginasumezginiu, eik pasiganyk :) Mes iš čia dažnai perkame, kartais juos Rygoje gyvai aplankom. https://www.woolyyarn.com/

Vajej, mes gi per Ryga i lietuva dazniausiai skrendam  :bigsmile:  :bigsmile: idomu toli ta parduotuve nuo oro uosto? Vyras piktas butu, bet tikiu, kad nuveztu nes zinotu, kad kitaip as visa kelia atgal burbuliuosiu  :mirksiukas:  :lol:  :dry2: 

Žiemą-pavasarį darom kugelio arba cepelinų balių :D  Pirtis- išskirtinai rudenį. Būdavo. 

Jei netingint suvažiuot, galiu padaryt kugelio :) 

Kaip smagu  :bigsmile:  :bigsmile: lauksiu pasakojimu, ir vaizdines medziagos  :mirksiukas: 

Voque knitting knyga turiu ir as, buvo viena is pirmuju mano pirktu  :ax:  veliau jau laine apzavejo, laukiu dabar turi isleist kova lyg nauja ir atsiust, jau nusipirkus  :lol: tokio grazaus virselio kaip Kapseika siulai  :bigsmile: 

Atsakyti