Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Laba.

Kas yra daržai ir bulvės visam sezonui supratau kai vyras grįžo iš užsienių. Iki tol buvo terapija, dabar jau nekenčiamiausias vasaros laukimas..... Kapseika, bet plotai tai nemaži pas jus jei tokio dydžio traktorius. Jau hektarais turbūt 🤔

Aš vakar irgi bulvinius blynus kepiau. Ir bekepdama susivokiau kovidinį testą padaryt. Keistai žaibiškai kovidas ištiko. 8.00 dar sveika o 10.00 jau šaltkrėtis ir nugaros laužymas "sarėmiai". Iki vakaro jau pajutau kas yra kaulų ir net žandikaulių skausmas. Tai turiu trumpas atostogas dabar. Tikiuosi vakar baigės viskas, nes šiandien sloga išlindo, bet bet nebėr tempos. 

Susiradau 5 virbalus. Gal kokias kojines pabandyt pamegzt🤔🫢 iki kitos žiemos nusimegzčiau

Atsakyti

Labas rytas, laukiu penktadienio ir vyro gryztancio namo... bet klausimas ar vyras grys ar ne siandien  :ax:  :ax: nes baigiasi sake vairavimo laikas, o kamsciai dideli  :oh: nu tai tikiuosi, kad davaziuos iki namu.  

Įsimylėjau megztuką: https://www.ravelry....glass-sweater-2. kaip čia susilaikyt nuo pirkimo... Gerai, akcijos nėra  :B .

Labai grazus ju dizainai..  :wub: as esu nusimezgus ju zinoma Sorrel, vis galvoju, kad reiktu dar viena nusimegzt  :D 

Atsakyti

biggrin.gifTurbūt labiausiai prieštaraujantį mezginį įsimylėjai. Net grįžau patikrint, ar tikrai tu vakar taip parašei.
Aš subtilius žakardus myliu, neslepiu. Bet irgi suprantu, kad ne visiems jie patinka. Nors tavo nauja meilė man per marga smile.gif

Nieko aš neprieštarauju :). Man būtent to stiliaus dažyto siūlo margumas nepatinka :). Aišku, dar priklauso nuo spalvos ir išdėstymo, bet tas Alize kojinių tipo marginimas - ne. Perdaug primityvus. Bet Qqutės pelėdinės kojinės buvo gražios :).

O šitas megztinis - absoliutus crazy :). Ir susimarginti gali pati, kaip tik šaus į galvą, panaudojant likučius, kurių DAUUUUUUUUUUUG pas mane. Arba gražiai derinant spalvas, arba darant totalų bardaką :). Dabar nešioju kasdienai savo tą margutį megztinį ir džiugina jis mane :). Nors ir gaila kasdienai, bet kad neturiu, ką nešiot  :B .

Aš arba pilkus vis mezgu, arba spalvotų vis noriu, tik kol pasiryžtu...

Tą savo raudoną mezgu toliau. Kiek ten, aišku, man vakar liko laiko, kai dirbau iki 22 val. Nusprendžiau, kad jeigu galva telpa, tai žiūrim, kas bus toliau, gal kiek patįs nuo svorio, nors pas daugumą prilipusi prie kaklo ta apykaklė :). Megsiu tą koketę ir bus matyt. Bent įdomu. Netiks/nepatiks - išardysiu ir tiek bėdos.

Atsakyti

Restar, gražios spalvos, bet jo-užuomina į žakardą egzistuoja  :D  tokiuose mezginiuose mane labiausiai nervina kamuoliukų raizgalynė. Ir galiukų slėpimas :hihihi:​ 

Likučius sunaudot kada nors ir aš norėčiau :ax: 

Freke :4u:  ką šeima? Nepasidalinai?

Atsakyti

Restar, gražios spalvos, bet jo-užuomina į žakardą egzistuoja  :D  tokiuose mezginiuose mane labiausiai nervina kamuoliukų raizgalynė. Ir galiukų slėpimas :hihihi:​ 

Kadangi jau pasiskaičiau, tai pakomentuosiu :). Ne užuomina, o tikras žakardas, tik bais primityvus - 1 akis viena spalva, kita - kita. Ir kas eilę keičiasi. tai 2 kamuoliukai vienu metu. Jie giriasi, kad siūlo kažkokį spec metodą, kad nereikėtų kaišioti galiukų - mol, kažkokį magišką mazgą :D. Knisliava tai tikrai, bet kokiu atveju. Bet kokia spalvų terapija :).

Atsakyti

pelėdinės kojinės tai čia kokios?

aš lyg nemezgiau pelėdinių  :hmm: 

man tas megztukas irgi patinka bet ne iki tiek kad kiekvienoj eilutėj žakardint

o tai kokio jis storumo gautųsi  :blink:​ 

Atsakyti

Katuk, šeima normaliai. Matyt vaikas kuris ir parnešė. Aną savaitę mokytojai prakritę buvo. Tiek kad vaikams izoliaciją padariau. Vyras parai į darbą, o aš nežinojau ar vairuot galėsiu. Tai palikau namie. Bet ir ta liga nebetokia baisi kaip prieš du metus. Tiek kad pati juokiuosi, kai visi masiškai sirgo aš atsilaikiau. Pirmas kartas mano.

Atsakyti

Nu dvigubo storumo :D  jei siūlas nestoras, tai ir megztinis ne itin.

o žakardas, tai jo, nereik nė skaityt, matos, kad po vieną akį. Ir kaip suprantu, gali improvizuoti, kas kiek eilių ten spalvas keisi.

Žodžiu, nematau reikalo vien dėl kažkokio spec galiukų slėpimo metodo mokėt tokius pinigus už aprašą.  :rolleyes:​ 

Atsakyti

žinant kaip aš mezgu žakardą tai šarvai ir iš kojininio siūlo gautųsi  :hihihi:​ 

Atsakyti

Aš pastaruoju metu šąlu su viskuom, pvz 1 medvilninėm ir 2 vilnonėm kojinėm + tapkės. Rankos ir dabar - ledo gabalas, nors su megztiniu  ir dar vilnoniu adijalu apsivyniojus. Nėra itin šalta namie. Tiesiog pas mane viskas sulėtėję, vos atsikeliu iš lovos. Šiąnakt miegojau su 2 bambaliais karšto vandens, vieną visą naktį apsikabinus, nebeužtenka krosnies šalia... 

Tai suprantat, kad man toks megztinis nei kiek ne per storas būtų.

O aprašymo man reikėtų dėl platinimo. Neįsivaizduoju ir nenoriu sukt galvos, kiek ir kur tas akis pridėt visam margumyne gražiai. Ne visos tokios protingos, kaip sektos matematikės, chemikės , fizikės, vadybininkės ir kitos mėgėjos skaičiuoti :).

Qqute, tu mezgei pėdas sniege, aš buvau įsitikinus, kad pelėdas :D. Gražus spalvynas.

Atsakyti

As noriu zakarda megzt. Kristinos video ziurejau, i megztuka su lapcem akis varvinau  :wub:  :wub:  :wub: 

Vyro megztinis nervus tampo. Kaip vakaras taip as mazga nauja atrandu  :bash:  :bash:  nervuoja nes tikriausiai siulu neuzteksiu ir vel turesiu pirkt is ju  :bebe: 

Man kazkas sakes yra, kad zakarda mazam plote (ty kojnese pvz) daug sunkiau megzt nei dideliam megztini. Nezinau kiek cia tos tiesos. Kaip isvis ji ismokt? Gal yra kokiu video pamoku geru? :help:​ 

Atsakyti

Hm, išmokt :hmm:  turbūt kaip ir bet kurį kitą metodą-praktika. O šiaip svarbu nepainioti siūlų, svarbi jų eilės tvarka. Ir nepalikti ilgų siūlų tarpų blogojoj pusėj.

Įtariu, kad yra ir video, bet aš gi viską pati mokausi :D 

Kaip ir su kitais receptais...

Restar-taigi imi bet kurio tau patogaus jau atidirbto megztuko modelį (iš prisipirktų :P ) ir tiesiog mezgi jį paprastuoju žakardu. Esmė tame, kad  pas mane vistiek dažnai tankumas nesutampa ir tenka persiskaičiuot ir siaurinimus, ir akių skaičių ir net eilių kiekį.

Va, žiūrėjau Kristinos (Paprasta megzti) video,kur knygą norvegiškų raštų rodė. Tai ten žakardai visiem gyvenimo atvejam :D tas pats raštas ir storiem siūlam ir ploniem, ir reglanui ir statytom rankovėm, ir kardiganui. Sužavėjo. Nors žakardų kaip ir nenoriu dabar.

ir visada kalbu tik apie save :rolleyes:  nieko niekam nesiūlau daryti taip pat. Nu nebent paklausia tiesiai :D  bet irgi pabrėžiu "aš daryčiau". 

Atsakyti