Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Restar su trim kojinėm ir dar tapkėm man skamba kaip kraujotakos sutrikimo diagnozė :B 

Vakar buvau nagų tvarkytis, pasibėdavojo mergaitė apie sveikatą, tai kokių tik nėra ir ligų, ir "atsakingų" daktarų :B​ 

Atsakyti

Liniuka :bigsmile:  dirba mūsų mergaitė? Aš 13 d rezervavus pas ją, tikiuosi nesusirgs vėl...

O pas Restar tai greičiau skydliaukės reikalai :4u: 

man įvairiai, būna šilčiau, būna šalčiau. Bet tas momentas kol išlipi iš tapkių ir įlendi į lovą :oh:  kirvis kažkoks, moment atšala galūnės iki ledo gabaliukų

Beje, apie šildykles. Atsivežiau tokią vyro dovanotą skarą, pledo dydžio. Nu iš tų raštuotų serijos, kažkada demonstarvau. Plona, bet iš merino. Nu kokio šiltumo.... moment atstato balansą šilumos.

Atsakyti

Katuk, dirba. Bet kažką kalbėjo apie atostogas, tik nežinau kada. 

Atsakyti

Na, bet jei TW buvo laikai registracijai, tai matyt nebus tada atostogų.

Nagai tai baisūs :B ir visur dabar matau tik nagų dizainus :D 

Atsakyti

Aš tai tikrai savo šituo žakardu patenkinta. Ir nešioju dažnai. Mezgu keisdama siūlus kas 3, max 4 akis, nepriklausomai ar pagal raštą reikia keitimo, kad ilgesnių  tarpų nebūtų. 

Priedas  FB_IMG_1675339450754.jpg   138,22KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  FB_IMG_1675339465384.jpg   108,18KB   0 Parsiųsta kartų

Atsakyti

Nelabai mėgau žakardų, kol neišmokau laikyti abu siūlus ant vieno piršto. Kažkada  pamačiau elementarią pamokėlę, man atrodo dropsų puslapyje ir pabandžiau. Reikėjo numegztu, atrodo kepurę, kol prasilaužiau, bet   tada mezgimas žakardųs ratu pasidarė labai paprastas. Dabar nerandu būtent tos pamokėlės, nes dropsuose viskas pasikeitę. Pabandžiau youtubėj paieškot, tai aš laikau taip, kaip šita moteriškė rodo ir siūlus sukeičiu taip, kai didesnis skaičius akių pasitaiko. Neklausiau ką ten pradžioje pasakoja, bet maždaug nuo 8 minutės rodo kaip mezga.

https://www.youtube....sCroftandGarden

Atsakyti
Agam, aš irgi laikau ant vieno piršto abu siūlus. ir pagrindinį siūla lyg arčiau savęs. Kabinu kitaip, neii šitam video,
Atsakyti

Pavasarį nusipirkau tą laikiklį ant piršto, kur  siūlam paskirstyt, bet taip ir neišbandžiau iki šiol. Įtariu, kad reikėtų irgi priprasti.

Ai dėl to kuris siūlas arčiau, kuris toliau, pasirodo, kad yra skirtumas, nors man ir nesitikėjo niekaip. Labai gerai pasimato mezgant  stulpeliais po vieną akį keičiant spalvą. kažkada pirštinėse delno pusėje toks raštas ėjo, ir netyčia siūlus sukeičiau, tai pasimatė tas gabaliukas iš karto. man atrodo priekinio siūlo akis ryškesnė būna.

Atsakyti

Įtariu, kad yra ir video, bet aš gi viską pati mokausi :D

Kaip ir su kitais receptais...

Restar-taigi imi bet kurio tau patogaus jau atidirbto megztuko modelį (iš prisipirktų :P ) ir tiesiog mezgi jį paprastuoju žakardu. Esmė tame, kad  pas mane vistiek dažnai tankumas nesutampa ir tenka persiskaičiuot ir siaurinimus, ir akių skaičių ir net eilių kiekį.

Va, žiūrėjau Kristinos (Paprasta megzti) video,kur knygą norvegiškų raštų rodė. Tai ten žakardai visiem gyvenimo atvejam :D tas pats raštas ir storiem siūlam ir ploniem, ir reglanui ir statytom rankovėm, ir kardiganui. Sužavėjo. Nors žakardų kaip ir nenoriu dabar.

ir visada kalbu tik apie save :rolleyes:  nieko niekam nesiūlau daryti taip pat. Nu nebent paklausia tiesiai :D  bet irgi pabrėžiu "aš daryčiau". 

Yra, yra melejonas :D. Reiks dar atsirinkti, kuris patinka būdas. Aš buvau savamokslė, bet kai swapui mezgiau pirštines, tai ir video prisižiūrėjau, kad būtų taisyklingiau :).  Ieškau kuo trumpensių :D. Šiaip pastaruoju metu esu mezgus tik žakardines pirštines. Tai kaip ir panašu į kojines. Tik kojinėms dar daugiau tamprumo reikia, tai čia gali būti suklupimo akmuo, kaip jį išlaikyti.

Vat apie tą knygą pažiūrėjus supratau, kad visai nenoriu tokios. Daugumoj stambūs tie raštai, tos šuniškos lapcės visai neaktualu, šiaurėj, matyt, katinus ne taip myli :D, kaip šunis. ir dar, kad jie nuo apačios megzami supratau. Jau jeigu pirkti knygą ir dar persidaryti, kad būtų nuo viršaus, ne :D. Geriau nusipirksiu 1 konkretų aprašymą, kurio tikrai norėsiu iš tų islandiškų. Biškį jie mane vilioja, aišku, jau senokai. Bet dar pakentėsiu :).

Jep, bus skydliaukės sulėtėjimas žieminis. Gi beprotiška eilės pas endokrinologus, dar vasarą man reikėjo, bet be šansų pakliūt.  bandžiau atsargiai savavališkai pasididint dozę 1 dieną, tai kur tau - tada negaliu miegot ir susikaupt. vasarą ji užsiturbina, reikia mažint. Turiu pripažint, kad ta būsena, kai nuolat visa įsiaudrinusi ir sunku surinkti mintis man labiau nepatinka. O atšalus, apsnūdus, bet daug geriau susikaupiu darbui.

Freke :4u: . gerai, jeigu antrą dieną jau sveika :), linkiu, kad taip ir būtų. O būna žmonėms įvairiai. Mano antras kartas kiek lengvesnis. Draugė serga, sakė, kad 2 savaitės išbrauktos iš gyvenimo. Jau sirgus, skiepyta.

Valio, nuverčiau kalnus per vakar ir šiandien, jau man beveik penktadienis  :yahoo:​ .

Atsakyti

Niuma  Super zakardas  :clap_1:  :first: 

Uzsimotyvavau labai mokslus pradet vel, pirksiu tikriausiai online/remote kursa, veliau ziuresiu aukstesni leveli ar jau eit i koledza. Gal patiks labiau turet mokomus filmukus kur gali kada nori kiek nori ziuret kol daeis i galva  :D

Atsakyti

Merginasumezginiu, kokios srities mokslai?

Aš tai niekaip neužsimotyvuoju ką nors pasimokyt. Iš esmės dėl to, kad toks tuščias būtų mokslas, be jokio praktinio pritaikymo. Bet nuo rudens jau turėčiau grįžt į darbus, tai turbūt neliks laiko net mezgimui. Ir šiek tiek laukiu, bet ir neramu,nes su dabartine energija tai išsekimas garantuotas net nepradėjus :D 

Žakardų karaliene pas mumis turbūt Kerpeną būtų galima vadint :4u:  aš karts nuo karto jais susižaviu, bet kai pamezgu, tai ilgam užtenka :D  kadangi pernai vieną įveikiau, tai kol kas dar nepsiilgau

Atsakyti

Niuma  Super zakardas  :clap_1:  

https://www.ravelry....ose-yoke-jumper- receptas nemokamas :) 

Dėkui. Berods tarp išpildymų mačiau moherinį baltą su pilku deriniu, labai švelnų. Nuo jo ir užsimaniau. 

Atsakyti