Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Pirmoji vasario mėnesio magnetinė audra tęsis 4 dienas iš eilės - nuo vasario 7 iki 10 dienos.

Ši audra bus vidutinio stiprumo. Kita magnetinė audra prognozuojama vasario 19-21 d., ji taip pat bus vidutinio stiprumo. Vasario mėnesį audrų daugiau nenumatoma.

Magnetinės audros poveikis sveikatai Didžiausią magnetinės audros poveikį sveikatai jaučia nuo oro sąlygų priklausomi ir pagyvenę žmonės, nėščios moterys ir lėtinėmis ligomis sergantys žmonės.

Ligos požymiai audros metu yra individualūs, tačiau dažniausiai pasitaikantys simptomai yra šie:

galvos skausmas;

pykinimas ir vėmimas;

galvos svaigimas;

sąnarių ir nugaros skausmai;

pilvo skausmas;

silpnumas ir nemiga;

aukštas kraujospūdis;

lėtinių ligų paūmėjimas.

Kad išvengtumėte audros poveikio sveikatai, likus kelioms dienoms iki audros ir jos metu turėtumėte laikytis kelių paprastų sveikos gyvensenos taisyklių:

Atsisakykite kavos, alkoholio ir cigarečių.

Gerkite daug vandens ir žolelių arbatų.

Reguliariai vėdinkite kambarį ir gausiai kvėpuokite grynu oru.

Užuot važiavę viešuoju transportu, eikite pėsčiomis.

Valgykite mažiau sūraus, aštraus, riebaus ir kepto maisto bei greito maisto.

Vakare nusiprauskite po kontrastiniu dušu. Eikite miegoti tuo pačiu metu ir miegokite bent 7 valandas per naktį. Stenkitės mažiau stresuoti ir vengti konfliktų.

Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt...a.d?id=92518005

Man šiandien kažkaip jau visko per daug, jau pagatava išsikoliot su kolegėm ir ne tik... Ir savijauta, lyg būčiau išsunkta beprotiškų savaitės darbų ir jau išeinu į savaitgalį dabar... Ale kur tau  :B​ . O ši savaitė kaip tik lengvesnė, nei prieš tai buvo... Salainių tai nedraudžia valgyt, tai va, juos kertu, nes kažkoks keistas silnumas, nuovargis, norisi kuo nors save nudžiuginti...

Atsakyti

Iš Šakių nesenai grįžau.

Į susirinkimą vyrą išsiunčiau.

Einu kokį varškės apkepą iškept. Bus ir maistas, ir saldu. Irgi noriu save palepint.

Netikėtai Gytį pakvietė rytoj filmuotis. Užlėkiau į Reserved, - nuolaidos. Prigriebiau 3 kelnes, 2 megztukus (42 eur iš viso 👌). Dar labiau netikėta, kad jam viskas patiko, nes smėlinių kelnių su oranžiniais langeliais nemaniau, kad užskaitys. Eisiu pažiūrėt, kokį derinį rytdienai išrinkim. 

Atsakyti

Per žinias sakė, kad ne tik magnetinė audra, bet dar ir labai aukštas slėgis, kuris irgi jautresniems spaudimą įtakoja. Man tai šiandien kaktą skauda. Bet vis tiek ėjau sportuot ir tuom džiaugiuosi.

Atsakyti

Iš trijų tik žiemines kelnes gražinsiu, nes per trumpos, nors 170 ūgiui. 

Per lakstymus ir reikalus sportus apleidau. Aną savaitę tik kartą buvau 🫣 Pilvas vėl minkštas. Nes iš įtampos ir nuovargio - tom dienom burna neužsidaro.

Už tai Vilius džiūgauja, kad svorio priaugo- raumenų. Jis su draugais kokius 4-5 kart/ sav. į salę vaikšto nuo lapkričio pradžios. 

Atsakyti

Dukra kažkurią dieną bambėjo, kad Lemongymas vaikų (15-16 metų) prileido, kurie tik treniruoklius užima ir netaisyklingai pratimus daro. Kai išgirdau, pasipiktinau. Tokiam amžiuje labai paprasta sutraumuot nugarą visam gyvenimui.

Atsakyti

Dėl to ir kalbu, kad išpirkčiau privačių treniruočių. Bet nesutinka. Įvadinę suderinus buvau su treneriu. Youtube žiūri, kaip aiškina. Apie pratimų atlikimo techniką su vyru pasikalba.  Vienas lanko nuo anksčiau klubą. 

Dar abu pasilyginam ar vienodų pratimų darom ir kaip. Krepšinį lankęs, supratimą dėl apšilimų prieš treniruotes turi.

Atsakyti

Tokiam amžiuje labai paprasta sutraumuot nugarą visam gyvenimui.

O šiaip, tokiam amžiui dabar jie kas antras (jei ne kiekvienas) netaisyklingom nugarom-  klaustuko formos turi nuo sėdėjimų prie kompų ir nieko nedarymo. Tai dar visa laimė, kad dar kažkur sportuot eina. O kiek ir kaip, aišku,nuo tėvų priklauso ar kalbasi. 

Labas rytas. 

Atsakyti

Dukra kažkurią dieną bambėjo, kad Lemongymas vaikų (15-16 metų) prileido, kurie tik treniruoklius užima ir netaisyklingai pratimus daro. Kai išgirdau, pasipiktinau. Tokiam amžiuje labai paprasta sutraumuot nugarą visam gyvenimui.

Aha, maniškis sakė, kad daug iš jo mokyklos eina draugų ir ne tik. 15-16meč:). Pora sykių ėjo pas trenerį mano primygtinu prašymu. Kartais kas prieina pataisyt. Patys domisi.  Man gražu, kad vyrukai tokie sąmoningi, ne tik prie kompo, telefo, bet turi kur išsikraut, nori tuos raumenis augint :)

Vakar nei akies nepamezgiau. Nuo kompo nuėjau ant dukros lovos, su 2 kojinėm vilnonėm, 2 adijalais, vos atšilau, kojas į radiatorių sukišus. Nes visą dieną prasėdėjau... Tik skaiau, Viena ranka, kuriškišta iš po adijalo - vis ledėjo. Nusnūdau truputį, vėl skaiau. Tada kopūstienės šiltos pavalgiau, virtuvėj pajudėjau - duoną užsimaiau, tai atšilau. Vėl skaiau, kol nusprendžiau, kada gana. Knyga "Psichoterapeutė", ale taip pamažu augina įtampą lyg detektyvas, kad nebeištvėriau daugiau. Miegojau blogai, daug varčiausi. Atsikėliau tik todėl anksčiau, kad bijojau renginį, už kurį esu atsakinga, pramiegot...

Atsakyti

Net ir aš pastebėjau naują raumenukų auginimo madą tarp paauglių. Ir lygiai taip pat suabejojau dėl naudos/žalos santykio. Bet iš tikro, sėdėjime prie kompo/ant sofos tai irgi tos žalos nemažai.

Kaip surast bent kažkokį stimulą judesiukui pačiai :oh:  negaliu prisiverst. Vienintelis judesys-vaikščiojimas, kuris niekur toliau nesirutulioja. 

Ir dar. Nu pasakykit, ar aš ne beprotė :D  susiorganizavau kitą savaitę dvi chirurgines intervencijas :oh: antradienį nugarą papjaustyt, trečiadienį dantį išraut. Kaži bus sveikatos po to bent pamegzt :hmm: 

Atsakyti

Waidaw, ir man to stebukladario telefono. Nr. Reikia. Sveikos

Atsakyti

Ar pjaustyta nugara bus patogu stomatologo kėdėj gulėt? Galima kokią dieną ir nepamegzt, leidžiu :D.

Aš tai padariau išvadą,  kad dėl judėjimo stokos ir savijauta, ir smegenų veikla kenčia... Pernai, kai kasdien vaikščiojau, pamenu, buvo visai kitaip. O kai užsisėdi - sunku išsijudint. Baigėsi ir mano važinėjimas į manštas, dabar visiškai nieko nesportuoju, o noras tai būtų, kai pajauti naudą. Bet arba kaina nesvietiška, kur tikrai noriu (man perdaug po 15 eur už 1 treniruotę, jeigu noriu bent  2 kartus per savaitę minimum, kol turiu išlaikyti nedirbantį dičkį...) arba kiti dalykai. Galėčiau su batutu per nuotolį sportuoti, bet per žemos lubos pas mane ir apskritai nėra vietos jį kur laikyt. Online pasiūlymų visokių yra, netgi gal ir patrauklių, bet šiaip galiu internete ir nemokamai susirast, bet tada sunku nuolatos spaust iš savęs motyvaciją tam...

Atsakyti

musu  kaimynai virsuje is kaledu senelio muset  gavo  begimo takeli . Tai du kartus  per valkara  po  valanda  virs galvos man trepsi . Varikliukas  uzia :D  kai eina 60 kg  coliuke tai dar  nieko, bet  kai eina 100 kg  dramblys, tai  lempa ant lubu beveik siubuoja :D Isivaziduoju  Restar  kaimynus apacioje, jei imtu ant  batuto  sokinet :D
bet siaip   pasportuoti  sveika... YPAC  grynam ore  :D

Atsakyti