Mano vaikai irgi kažkokių sirgimo tradicijų neturi.
Pati iš savo vaikystės irgi nelabai turiu. Šiaip vaikas tai labai mažai sirgau, paskui paauglystėje buvo metas, kai anginos net po pora kartų per metus prigriebdavo. Tai kaip ir katukui būdavo iki 40 laipsnių temperatūra, gulėdavau paslika. Vienas prisiminimas, kaip per naujųjų sutikimą sirgau. Buvau kaime, nes atostogos buvo. Guliu lovoj. O namiškiai tv žiūri, naujametes laidas. Atrodo lyg nieko, kol guliu, galvoju atsisėsiu pažiūrėti ir aš. Tai kai tik atsisėdu tai taip ir atsigulu atgal. Kitas prisiminimas, kaip sirgau vasarą per pačią šienapjūtę. Irgi guliu paslika. O teta atvežė saldainių, tokių bombonkių su meškučiais ir davė man. O nuo anginos skonis pasikeitę, viskas šlykštu. Tai tų saldainių daugiau gyvenime negalėjau valgyt.
O savo vaikus tai labai daug gydžiau visokiais kompresais ir kitomis procedūromis. Pvz. kojų kaitinimu. Kai dar gyvenom bendrabuty, vonios neturėjom, tai imdavau tokią nemažą vonelę su dviem rankenom, ten pildavau karštą vandenį ir sustatydavau vaikus, kiek jų sirgdavo tuo metu (na tuo metu dar tik tris turėjom, be yra nuotraukų, kur ir visi trys sumerkti). Didesni atsisėsdavo ant vaikiškos taburetės, mažesni stovėdavo. Dar apgaubdavau kuo sugalvojus, kad geriau iškaistų. Labai juokingai viskas atrodydavo, tai esam prifotkine daug tų kojų kaitinimų. Todėl vartant to laiko albumus, gali pagalvoti, kad tas kojų kaitinimas, koks mūsų šeimos ritualas. Tai va tokia menama tradicija buvo.
Kiaušinienė kiaušiniene, bet ar kas esat valgę krekenų? Bent jau mano kaime taip vadindavo. Kai karvė apsiveršiuoja, kokias tris dienas iš jos pieno galima iškepti kažką panašaus į kiaušinienę. Tik iš pieno. Ir skonis panašus į tos pieniškos kiaušinienės. Būdavo tokį metalinį nemažą dubenį pripila ir pakiša pečiun, o po to valgydavom.