Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Tai vyras būtent taip deda, kaip Niumos mama, o pas mus buvo kita technologija, užtat ir siaubinga - į duonos gabaliuką įsmeigdavo perlaužtą degtuką, dėdavo ant kūno, degtuką uždegdavo, tada dėdavo taurę. Man baisu būdavo, kad apvirs ta duona su degančiu degtuku ir mane nudegins... Mes pirkom gal kokiam kalvarijų turguje savo šeimos nuosavas taures, guli dabar rūsy antikvaras :D.

Kraujinių vėdarų nesu ragavus ir nenorėčiau :D. Mūsų kraštuose jų nedarydavo.

Per vebinarą baigiau megztinį. Tiksliau - rankovę, dar liko galus sukaišiot. Ir - tragedija, neturiu JOKIO mezginio! Galvojau, kad ilgiau truksiu, spėsiu sumedituot, ką čia pirmą čiupt, o vat nespėjau nei sugalvot, nei pradėt, reiks mest burtus :D.

vakar pirkau bepirščių aprašymą, nes akcija, nors kai pamačiau  1 lapą aprašymo - supratau, kad nebuvo verta... ir dar esu pirkusi kojinių schemą su bitėm, reikia sumedituot siūlus, bus kaimynei dovana, iki kovo galo reikia numegzt. Dar sau pirštinių reikia vietoj praskylėtų, panom bepirštes nunarpliot. Bet kol nepradedu, labai neįkvepia manęs ta smulkmė. Įkvepia, kai baigiu greit :).

Atsakyti

Oho :blink:  net negirdėjau tokio būdo.. Tikrai tada jau baisu. Turbūt nudegimų nemažai pasitaikydavo...

Atsakyti

Pagal fizikos dėsnius, jei gerai taurę prispaudi, tas degtukas turėtų užgest :mirksiukas:​ 

Atsakyti

Gal nepasitaikydavo :). Mylėjo gi ir mama, ir močiutė mus, stengėsi labai, bet, matyt, muistydavausi iš tos baimės, žodžiu...

Pieną šiltą gal kartais ir gerdavau, bet labai nedievinau. Aišku, gyvenant kaime, kaimiškas pienas buvo puikus, o miestiškas - vanduo. Pagyvenus mieste - skonis pasikeitė :D. Tiksliau, tai išvis nenoriu jokio pieno, gal ir nebevirškina. Bet namie pilna tų, kurie suryja pieno nemažus kiekius, tarp jų ir didelis "veršiukas" :D.

Ai, kai buvau kaimietė, tai miestiečius mes vadinom "miesto žiurkėm"  :B​ .

Atsakyti

Man taurių turbūt nėra statę, arba neprisimenu, bet kartą, dar visai maža, pamačiau, kaip stato močiutei. O aš prie močiutės labai prisirišus buvau. Tai prisimenu, kaip rėkiau visu balsu, kad močiutę sudegint nori.O statė tai normaliai, nes tetos draugė (su kuria dabar kaime gyvena) felčerė buvo, žinojo kaip.

Jukos ir kraujinių vėdarų pas mus negamindavo. Vyro kraštuose tai buvo populiaru. Anyta gyveno mieste, bet vyras pasakodavo, kad jei sužinodavo, kad kas iš pažįstamų kiaulę pjauna, mama prašydavo kraujo ir gamindavo tuos kraujinius vėdarus. Dabar kartais vyras greičiausiai benedikto turgui nuperka ir veža tėvams. Man tai nebjauru, bet ir didelio noro neturiu.

Dar buvo minėtos smegenys. Tai jei galvos, tai neprisimenu, ar kada valgiau, bet labai mėgdavau nugaros smegenis iš kaulų iškrapštyti, tikras delikatesas buvo.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 09 kovo 2023 - 13:41

vaikystės prisiminimai :)

man taurių nėr statę bet garstyčių lapelius ant nugaros ir ant krūtinės dėdavo tai atsibosdavo irgi gulėt tai ant nugaros tai ant pilvo :D

jukos ir kraujinių vėdarų nesu ragavus, pas mus irgi nevirdavo, bet kai pjaudavo kiaulę visada paspirgindavo šoninės

va tą labai mėgdavau ir laukdavau :)

Atsakyti

Pas mus per skerstuves kepenėles šviežias gamindavo, skanu. 

Katukas teisi dėl fizikos. Mažam vaikui tai nei kiek nerūpėjo :D.

Sulaksčiau iki Jeruzalės, grįžau su batais suremontuotais. Zero waste :).

Atsakyti

Aha, tikrai, kaulų smegenys visai nieko būdavo  :rolleyes:  Apskritai, skaniausia šaltienos dalis, kad man vaikui duodavo kaulus apčiulpti :D  man beje, ir vištos kojos su tom gyslom skaniausia dalis

Bet kaip ir minėjau, ta ką tik paskerstos kiaulės mėsa :mmm: gryn jausdavaus kažkokiu kanibalu. Tarp tų visų mėsų tvarkymų, mėsinėjimosi kalnų, dar ir valgyti tą šviežieną... kažkaip nemalonu būdavo, net druska tos šviežienos skonio neužgoždavo :D o dar ir svilintos odos kvapas ore....  o paskui, kai tas riebalas jau sustengdavo, atšaldavo, tai dzin, maistas ir tiek :D 

Sakiau, kad pusę megztinio kūno baigiau? Nors beveik esu tikra, jog rankovių skylę per didelę palikau, matyt teks biškį paardyt. Visai smagiai mezgasi, nors kai tamsoka, tai vis tie siūliukai taikosi pabėgt pynes besukiojant.

Atsakyti

Itin pigi batų taisykla yra šeškinėj. M basutę su priklijavimu ir lopu už 3 eur sutaisė :blink:​ 

Atsakyti

Liniuka, kaip tavo rankos? Dar neniežti :rolleyes:​ ?

Atsakyti

Neniežti :D​ Gal truputį geriau, bent jau dienos metu nebeskauda/netirpsta. Naktim tai dar tas pats. Tai dar nežadu kol kas grįžt į mezgimą.

Atsakyti

Liniuka, o kur tiksliau ta taisykla? Turim ir mes taisytinų batų.

Tuo pačiu gal žinot, kur pigiausia roletus užsakyt? Reik visai paprastų, nieko mandro.

Atsakyti