Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Aš rašiau apie suaugusiu vaikus, tai tuos, kurie jau baigė mokyklą ir universitetą, kai nereikia prie moksleivių atostogų derintis. :)

Su moksleiviu dabar irgi turim reikalų, kaip suderinti kelionę į Omaną, kur jis labai nori nuvykti, o vasarą ten neįmanoma keliaut dėl oro temperatūros.

Gal ir norėsiu su suaugusiais vaikais keliaut, su sąlyga, kad už savo kelionę jie susimokės :D . Bet aš būčiau turbūt laimingesnė, jeigu jei turėtų su kuo keliauti be manęs - draugų, draugių, o man leistų su savo vyru ar draugėm pasibastyt :). Ką norit tą sakykit, bet man vis tiek nenormalu, kai suaugę dukros sako, kad mama geriausia draugė  :B . Geriau jau mano dukros turi savo draugių ir leidžia man savo gyvenimą gyvent.

Jurgitak - varykit, kol neuždraudė švietimo ministrė :). Kaip suprantu, dalyje mokyklų tai įprasta praktika. Ir mano vaikų klasėse pasitaikydavo. Jėzuitai labai stipriai nerekomenduoja keliaut ne per atostogas, tai man ir nekyla mintis bandyt ieškot spragų ar kažką meluot...

MsuM - galvojau, kad čia jau savo megztą parodei :). Daili :wub: , bet tik pažiūrėt iš tolo :D. Esu vieną zuikį numezgus paskutiniam vaikui ir pradėjus kitą, bet taip ir nebaigus. Sunku man susimotyvuot tokiem nepraktišiem daiktams :).

Atsakyti

Avytė fantastiška :wub:  Norėčiau ir aš tokią gaut :D

Restar labai pritariu dėl mamų ir dukrų kaip geriausių draugių :D  :sutinku: 

Mes kažkaip irgi nepraktikuojam keliauti per vaikų mokslus. Niekad net nebandėm. Griežtos mokyklos pasitaikė :D Tik vestuvėms numuilinom, bet ir pasakėm dėl ko.

O keliaut aš noriu visur belekur, kad tik kur nors :D

Atsakyti

Iherbas viską padaro ir per kurjerius pristato. Susidedi krepšį ir gauni galutinę kainą ir pristatymo terminą. Simple. Ateina greitai - paskutinį kartą gal per savaitę gavau.

Atsakyti

Gal mes tiesiog skirtingai suvokiam tą terminą "geriausia draugė".  Bet iš esmės, taigi mes pačios tas dukras ir auginam :hihihi:  kokį santykį parodėm, kaip pasidemonstravom, taip ir bus. Su nedideliais nuokrypiais. Ir su geriausia drauge galima susipykti, nuomonės gali nesutapti ir pan.

Man pvz truputuką didesnę nuostabą kelia, kai tėvai į vaikus ir vaikai į tėvus kreipiasi "jūs". Bet ir tai galiu suprasti ir paaiškinti.

Apie keliones su vaikais. Važiavom su auto-Latvija, Lenkija, Baltarusija, Lietuva :D  Neturiu jokių priekaištų. Absoliučiai. Man patinka su dukrom. Man gal su vyru sunkiau :lol:​ 

MsuM, apie raugą. Iš esmės neturiu ką pasakyt :D  nes pati gavau iš vienos sektantės, ir dabar žaidžiu, kol nusibos. Galima aišku, pačiai pasigamint, bet deja, aš tai nežinau,kaip.

Atsakyti

Ai, apie raugą. Tai internete pilna info, pvz: https://www.malsena....ruginis-raugas/. Esmė - į ruginius miltus įpili šilto vandens, sumaišai košelę ir palieki kambary :). Aš stiklainiuke, kurį aprišu kokia skiaute, kad kvėpuotų. Po kelių dienų ir parūgsta. Kadangi kepu bent 1 sykį į savaitę ar kad ir rečiau kiek, tai kai duoną jau pakilusią pašaunu kept, nuo sumaišytos duonos atsidėjusi to raugo stiklainiuką - į šaldytuvą. Kai ruošiuosi kepti duoną, biškį anksčiau raugą pasistengiu išimt (nors tik pastaruoju metu, anksčiau išimdavau tik prieš maišant), jeigu prisimenu - įpilu truput šilto vandens ir kokį šaukštą miltų. Susiaktyvuoja labiau, mažiau kildint reikia duoną. Ir tiek ten to mokslo :).

Apie mamas-dukras - santykis gali būti geras, be kažkokio ypatingo atstumo, ne apie tai čia, bet tingiu plėtotis. Kas norėjo suprato, kas nenorėjo, ar norėjo tik pasiginčyt - tegu taip ir lieka :).

Ir neturiu jokių problemų keliauti su vaikais, net kai jie buvo mažiukai, ypač dvynukai, tai geriausias laikas buvo kelionėse. Myliu savo vaikus ir nieko man jie netrukdo. Bet mūsų daug, ir kelionės baisiai išbrangsta, ypač dabar, kai ir mažajai bus 12. Tai praktiškai jokių nuolaidų, kaip 4 suaugusiems visur bilietai, mašinos mažos neišsinuomosi, nakvynės galimybės ribotos, pvz. su kelionių agentūrom - atrodo, yra patrauklių pasiūlymų, bet ne tokio dydžio šeimai. Pavalgymo kainos skausmingos kartais... Ir pvz dabar galim planuoti anksčiausiai birželio pačiam galui, kai paskutiniam vaikui baigiasi mokslai/praktika. Sukyla kainos, karštis. Lenkija ar Latvija, Čekija taip jau nebedžiugina, norisi naujų potyrių, didesnio kontrasto. Pajamos lyg truputį kyla, bet perkamoji vertė su augančiom visa ko kainom - deja, pas mus yra sumažėjusi.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Restar: 14 balandžio 2023 - 17:12

Suaugę dukros sako, kad mamai irgi reikia skirti dėmesio, kartu nueiti į kiną, pakeliauti, pavakarieniauti restorane. Manau, kad tai yra sveikas šeimos mikroklimatas. Labai tikiuosi, kad senatvėje nebūsiu bjauri boba ir kartu keliauti pasiims ne tik vaikai, bet ir anūkai.

Atsakyti

Restar-o gali būti, kad dukra turi ir draugių, visai neblogų, bet ir mama kaip draugė?

Bet aš tai manau, kad jei dukros prisirišimas prie motinos yr biškį liguistas, tai tik mamos nuopelnas, o ne dukros. 

Apie keliones. Tai nėr pirmo būtinumo reikalas, gyvent galima ir be kelionių. Bet yra kas gyvena tik kelionėse. Net ir su vaikais, kiek jų ten bebūtų.

Atsakyti
Nesu maciusi, kad prancuzai kur naudotu kondencuota piena. Jo yra, bet lyg siol galvojau, kad daugiau naudojamas arabisku kepsniu gamybai (gali buti, kad labai klystu).
Italijoje labiausiai patinka picos, makaronai ir ledai, zodziu, nieko originalaus. Girdejau, kad Tiurinas labai vertas demesio miestas, labiau nei Milanas.

Del atostogu su vaikais ilga laika galvojau kaip Restar (ir net konkreciai zinau, kodel). Kai 1-as is 2-ju patapo savarankisku, tai dabar atostogas noriu leisti tik su vaikais. Retai matomes, tai labai smagu pasimatyti, o dar per atostogas wub.gif Nei pyktis norisi, nei gincytis, tik naudotis tomis stipriai suretejusiomis progomis pabuti visiems kartu. Ir visai nenoriu atostogas leisti TIK su vyru. Argumentu tam neturiu unsure.gif

Vis dar nemezgu. Gal si vakara pavyks, po to, kai anytai isvirsiu poru sriuba doh.gif
Atsakyti

Influencere mūsų, vartoji tik šamo faršą ar ir filė? Kaip gamini?

Atsakyti

Ne  influencerė, bet filė labai skanu - tiesiog paprastai pakepta.

Nežinau, kaip ten bus ateity, matau, kad normalu pakeisti nuomonę, dabar svajoju apie tai, ko man labiausiai norisi šiuo metu. Norisi visus paukščiukus kuo greičiau išspirt iš lizdo ir pagyvent dėl savęs  :B . Manau, kad be galo daug daviau, jaučiuosi nusipelniusi :). Faktas - pavasaris, ir man pradeda mirtinai nusibosti visa rutina, trynimasis namuose, tarnavimas, maisto gamyba ir persidirbimas....

Atsakyti

Šamo file vartoju burgeriams :rolleyes:  nes dažniausia ji tokia kūdutė.

Tai elementoriškai, druska pipirai, su oda dedam į keptuvę, apkepam,apverčiam, odytė nusiima, apkeptą filiuką montuojam į bandelę ir t.t.

Atsakyti

Sveikos,

Kaklo apsisukimus įveikiau. Gražiai atrodo siūlas mezginy. Pradėjau raštą rankovėse. Tikiuosi neprisipainiot klaidų pridėjimuose, rašte ir turėtų viskas būt gerai.

Pas Vilių draugas nakvos. Gerai, kad vakar turgely mėsos užsipirkau. Ir vaikus vakare parvežė iš kaimo. 5 vyrai namie bus. Gaminsuu kepsnius orkaitėj. 

Padarėm batų reviziją- viras su viduriniu išėjo į Batų kalną pavasarinių ieškot. Gyčio koja už Viliaus didesnė, nors ir siaura. 

Restar, iš tavęs paveldėtą juodą striukę Vilius atnešiojo, o dabar jau Gytis :) pereinamas prizas. Labai tinkama pasuglinė :) 

Atsakyti