Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Sveikos.

Prisiregistruoju ir aš, kad sveiki gyvi grįžom iš pirmos bendros tolimos užsieninės kelionės.

Keide parkas užskaitytas 200%- išbandyta VISKAS (nors neplanavau). Planšetė, nupirkta prieš kelionę, užskaityta 2000% 🤣🤣

Dėl orų pavyko pasikeist atrakcijonus į kitą dieną, bet aplankėm ir pamatėm viską, ką planavom:

Poznanė - po 10 val kelionės dar 3 val mieste praleidom.

Magdeburgas- pakeliui aplankėm, pasigrožėjom.

Brėmenas- šiek tiek pritrūko kokios valandos, nes gavom lietaus. Jam buvom teoriškai pasiruošę, o praktiškai- lietsargius, lietpalčius palikom mašinoj, nes atvykus buvo karšta ir dangus be debesėlio.

Na ir didžiausias įspūdis- Heide parkas. Nuo 10 iki 18 val, sąžiningai 13 km atvaikščiojom ir viską išsibandėm. Tik Emiliui kai kur ūgio ir amžiaus apribojimai buvo, bet atrakcijų ir įspūdžių irgi per akis užteko 🥰

Atsakyti

Sveikos,

Pagaliau pavyko pakrikštyt dukrą :) turės dvi nuostabias krikštamotes :) krikšto tėtė tik dėl vaizdo pastovėjo :D 

Neapaisprendžiu dažyt plaukus ar palikt natūralius. Biškį erzina kai pusė galvos natųrali spalva, pusė nublukinta saulės  :unsure:​ 

Atsakyti

Restar, tu vis pasakoji, kad kibirais vyšnių parsiveži. Ką iš jų darai? Aš šiandien 10 litrų parsivežiau ir galvoju ar uogienę be kauliukų virti, ar sultis daryt, ar šaldyt.

Atsakyti

Va, ir dabar vyrukai skina vyšnias, jau yra kokie 3 kibirai. Dažniausiai verdu uogienę, nes yra, kas ją labiausiai mėgsta. Bet dabar turim dar nuo pernai ir seniau visko. Tai atiduosiu daugiau anytai. Kažkiek kompoto gal smslsumo dėlei padarysiu, pamačiau genialiai paprastą Kūmutės virtuvės receptą. Dalį šaldau, mėgstu į kokį pyragą įdėt. Pernai buvo tokių gražių ir saldžių iš brolio, kad net su kauliukais šaldžiau truputį. Vaikai mėgsta kartais išsiimt. Ai, dar pernai užpylus cukrum palaikiau, sirupą atskirai užkaitinau, o vyšnias nusunkiau ir džiovinau. Tobula į granolą ar šiaip.Šiemet, tiesą sakant, nenoriu nieko konservuot :)

Ai  jeigu kas nors turėsit perteklių cukinijų, tai galėsiu sunaudot Unckle Bens'ui. Nes pas mane tik 3 daigai ir niekada neužauga pakankamai, vis mažas sunaudoju.

Niuma - džiaugiuosi už jus! Keliauti faina, gal pagausit kablį :). Ale man tai įdomuausia ta dalis, kur apie planšetę - praplėsk, kuo ten tie 2000 proc pasireiškė :).

Atsakyti

Smagu skaityti apie atostogas ir vasaros malonumus :wub: 

Mes svtg kaime buvom. Bet taip gera grįžti namo :wub: Penktadienį vakare nueinu į daržą, o ten pilna agurkų :blink: Teko greituoju būdu suktis ir marinuot, nes iki sekmadienio jau būtų peraugę. O jau suvargau, nes beuždarinėjant paskutinį stiklainį sulūžo aparatas, bet visaip kaip per vargus uždariau. Ir blyn blyn paryčiais jaučiu, kad nugara kaip surakinta :B Spėju, kad nuo įtemto sukimo kokios nugaros sausgyslės užsidegė :unsure: Gyvenu su nimeziliu :B Dieną dar pusė velnio, bet gulėti jokioje pozoje negaliu be nuskausminančių...

Kaip norėčiau vyšnių... O jau tos vaikystės žagarvyšnės tai išvis pasaka būdavo :wub:​ 

Atsakyti

Niuma - džiaugiuosi už jus! Keliauti faina, gal pagausit kablį :). Ale man tai įdomuausia ta dalis, kur apie planšetę - praplėsk, kuo ten tie 2000 proc pasireiškė :).

Tyla ir ramybe mūsų ausim, nes Emilis su Gyčiu nesimušė ir nesipyko, t.y. mažius nerėkavo. Tik kartais :D

Iš anksto prirašėm filmukų ir filmų, tai visų skoniams buvo, ką žiūrėt, kai nemiegodavo, nes pirmyn dvi dienos po 8-10 val mašinoj ir atgal.

Ne Emilio charakteriui sėdėt ramiai, nesikabinėt ir nebliaut, kad jį skriaudžia 🤣 Pats lenda, pats rėkia :) 

Atsakyti

Liniuka, nesmagu tie skausmai 😒 

P.S. ryt į darbą. Dar nesuvokiu. Būt gerai laiku atsikelt ir nepramiegot, nes savaite kitu laiku gyvenom. 

Restar, jūsų nuotraukom kasdien pasigrožėdavau 🥰

Oj, mes kelionėm kablį tutim, tik finasų ne 😁 Dėl to ir keliauju su mezgėjom, kad po  vieną ar dviese dar galim, bet ne visi 5. 

Atsakyti

A, štai kame esmė ;). O tai nesipešė prie vienos planšetės, ką žiūrėti? Ar čia Emiliui ją davei, o dičkiai telefonuose?

Kaip tau pačiai tiek važiuoti? Turėjot kokių nuotykių? Mus tai kailetais Gps programėlės pavedžioja už nosies įdomiai, vis kur užklystam, kur šiaip nenuvažiuotume. Man smagu išvažiuoti, bet va grįžti būna daug sunkiau. Ale jau paskaičius tavo užsidegimą ir vėl noriu kur varyt. Bus matyt, ar dar kur išeis nors netoli rugpjūtį, nes algos tuoj negausiu, išeis dar pora gimtadienių nepigiai, dar dukrą į stovyklą išleist... Dar baidarėm yra planas, mums jau 3 ijų reikės. Vaikai nori kur su palapine panakvot. O vasaros pusės ir nebėr...

Liniuka - oi, persitempei :4u:​ . Pas mus agurkų tradiciškai tik pavalgymui, o lauke niekaip neauga. Mačiau vienas ūgtelejes vėl nukirstas. Užtat keli melioniukai užmegzti, pirmas bandymas juos auginti. Šparaginių pasiskyniau. Voveruškų gavau, ką nors gaminsiu. Ai, ir pomidorai jau keli sunoko.

Atsakyti

Niuma, nu smagi ir tavo kelionė :super: 

Serbentus juodus nuskyniau, vienas krūmelis, 1.4 kg. Užšaldžiau, MB pageidavimu. 

Trešnė viena jau nuskinta, nedaug buvo uogų, antra tik dabar pradėjo nokti, uogų tikrai daug, dalį atsivežiau, tikuosi iki šeštadienio (grįšiu) nenukris. Paukščiams neturėtų atitekt, esu tinklą užmetus. Obuolių ant vienos obels irgi melejonas, dalį net išskynėm, nes sulužtų, o ir neišmaitintų visų.

Vat ir visas mano ūkis. Ai, svogūnai puikuoliai šįmet, tikrai gražūs, tikuosi galvos irgi bus sveikos. Buvau prikaišiojus moliūgų sėklų tarp jų, pavėlavau perkelt, kas išdygo, tai palikau. Kas keisčiausia, lapų nedaug, trumpuliai dar, bet jau mačiau vieną užmegztą moliūgėlį.

Nu ir laukiu naujos pievos derliaus :D  bet tam žiauriai reik lietaus. Tikuosi programėlės parodymai ir realybė sutampa....

Atsakyti

Nea, ne vien Emiliui skirta buvo :) Jis Viliaus klauso, tai arba prisiderindavo, arba tekdavo pamiegot. Bet turim ir visos šeimos mėgstamus multikus- LeTroškinys (arba Ratatulis, ksip vadinam, tai jie žiūrėdavo, o mes klausydavom per mašinos kolonėles). 

Vakar patekom į rimtą kamštį- dėl avarijos Lenkijoj uždarė visą greitkelį 3 juostų ir nukreipė aplinkeliais, tai užtrukom plius 2 val. 

O šiandien gale sėdėdama posūkį per vėlai pasakiau, teko net žvyrkeliu pavažiuot, kol grįžom 🤐🤭🫣 Šiek tiek audrų buvo, nes visai neleido man vairuot, nors siūliausi, suprasdama, kad tikrai vargina visą kelią vienam. Maždaug 3 tūkst km per 6 d apsukom. 3 naktis Vokietijoj nakvojom, Lenkijoj- po vieną važiuodami ir grįždami.

Šiaip, tikrai gerai atlaikė mano nugara ir akys, kuo džiaugiuosi, nes mezginio nesivežiau, bet knygą pasiėmiau ir nemažai važiuodama skaičiau :) 

Kondyškė ir nupirktos langų užuolaidėlės labai pagelbėjo per karščius 😇

Iš praktinių dalykų- viešbučius ėmėm su pusryčiais, vienas sustojimas būdavo McDonalde, vakarui maistai - iš Lidlo. Vokietijoj vynas laaabai pigus 🤐🤣 (kas kam aktualu). 

Atsakyti

Ai, apie tą Lenkijos  avariją net per mokamą spotify buvo pranešta. Važiavau jau Klngrd srity, kai persijungė. Supratau, kad kalba apie kažkokį svarbų nukreipimą/apvažiavimą, bet kadangi buvo neaktualu :D  tai išjungiau. Šiaip lenkų kanalai tikrai gan stiprų retransliavimą turi, visada puikiai gaudo, bet kad taip vat net mokam spotify įsijungtų-man naujiena buvo.

Ir kadangi tikrai žinau, ką reiškia vairuoti ilgai-užuojauta.

Atsakyti

Ten onlainu viskas vyko, nes pro mus ir policija tarp mašinų eilių pravažiavo,  ir kelininkų kelios mašinos, kurie nukreipiamuosius  ženklus sudėliojo.

Bet iš kitos pusės- lenkai laksto bile kaip... greitis 130, bet trečia juosta minimum 150 pralekia. Vokietijoj žymiai daugiau mašinų, bet eismas gerokai tvarkingesnis. Kaip sakėm, nors autostradoj  mašinų intensyvumas, kaip pas mus Savanoriuose- 3 ar 4 juostos ir visos pilnos, bet saugumas kitas. 

Atsakyti