Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Sveikos,

Įpuoliau į darbus visa galva grįžus. Parsibeldžiu namo ir iš karto miegot. Ne visada laiku į žadintuvą sureguoju, tai vakarais vėl užsisėdžiu. 

SPF filtrai daugumoje dieninių kremų yra, tik reik pažiūrėt kokio stiprumo- 15- 20 ar 30. Įvairūs. Ir dar krempudrose. Atskirai jų neperku, jaučiu, kad man užtenka apsaugos.

Liniuka, paskutinį kartą pas mane irgi visokių nedidelių  nuokrypių buvo, bet paaiškinimas toks- nieko baisaus. O nieko baisaus, nes būna arba pavieniai rodikliai arba nddidelis nuoktypis, kuris gali būt įtakotas momentiškai. Svarbu jos žiūri kažkokių parametrų komplekto, kad nebūtų, kas rodo galimas ligas.

O padidintas cholesterolis pvz pas mane yra paveldėtas. Jei neklystu, mano ar ne 5,6. Mamos- apie 9. 

Netikėtai pradėjau naują mezginį (nes šiandien gavau pridėjimui papildomus siūlus), tik dar bandau suprast ar ne per didelius virbalus išsirinkau. Vasarinis, paprastas, priedžinsinis, siūlas struktūriškas, netolygus, tai gali būti ir kiauresnis :) 

Į Vilnių kavos/sriubos norėčiau, bet ne šį kartą. 

Atsakyti

Kažkada sagas  esu išsirinkus  turbūt per minutę ir tai buvo   vienos sėkmingiausiai parinktų sagų. Čia dar tais laikais kai vaikai maži buvo ir visur su jais turėdavau išsiruošti, jei koks reikalas. Reikėjo man sagų. O tada dar prie tokio prekybos centro Ekonomija, gal dar pamenat, buvo nedidelė audinių ir siuvimo reikmenų krautuvėlė. Gerai jau dabar nepamenu, bet gal su vyru į tą parduotuvę važiavom ir kokiu tai nelabai tinkamu metu užsukau į siuvimo reikmenis, ar pati kokiu tai netinkamu laiku atvažiavau,  ar ta parduotuvė trumpiau dirbo tą dieną, ar dar kaip ten buvom, bet užeinu į tuos siuvimo reikmenis ir net audinio pavyzdžio neturiu. O pardavėja sako - mes jau užsidarom. Tai aš užsimerkiau, mintyse įsivaizdavau tą audinį, peržvelgiau sagas lentynoje ir sakau  - man šitas sagas. Ir puikiausiai tiko.

O šiaip tai būdavo derinsiu  derinsiu, ir žiūrėk dar kartais  vis tiek netinka. :)

Man tai uogų uogos yra braškes vis tik. Paskui turbūt šilaguogės.

Šiandien išleistuvių proga pasiėmus atostogas, tai toks tingus rytas.

Atsakyti

Smalsute, aš tai naudoju paprastą elektrinį, su batarkėm. O kas ten ką rekomendavo :hmm:  tai ir nepamenu :D  

iš tiesų, burbuliukai man dažniausia susidaro ant pirktinių megztinių, o vat ant savo megztų :hmm:  tai kažkaip labai retai. Gal taip dažnai nenešioju :hmm:​ 

Atsakyti

Smalsute, aš tai naudoju paprastą elektrinį, su batarkėm. O kas ten ką rekomendavo :hmm:  tai ir nepamenu :D  

iš tiesų, burbuliukai man dažniausia susidaro ant pirktinių megztinių, o vat ant savo megztų :hmm:  tai kažkaip labai retai. Gal taip dažnai nenešioju :hmm:​ 

O tavo elektrinis su keičiamomis baterijomis? Iš maniškio tai ten niekas neišsiėmė. Iš pradžių ir lovatiesės nuburbuliavimui pakrovimo užtekdavo, bet galiausiai net vienam megztiniui - nebe. Geriausia gal būtų kaip koks lygintuvas tiesiog pajungiamas į rozetę kai reikia. :rolleyes: Arba va kažkoks toks amžinas ir stebuklingas :D mechaninis - nebeprisimenu kuri iš forumiečių minėjote, bet man pasirodė, kad omenyje turėtas ne elektrinis. Dar buvau kažkokį filmuką susigūglinus –  tokią kaip plokštelę su lipnia juosta prie šukų pritvirtina ir labai jau gražiai tie burbuliukai aštriuoju kraštu braukant nusiima, bet taip ir nesupratau, ar ten kažkas specialaus, ar šiaip koks buities daiktas pritaikytas. :mastau:

Atsakyti

Labai gerai nusiima su vienkartiniu skustuvu :D . Pabrėžiu-nuo pirktinių megztinių naudoju. 

O tas elektrinis pas mane va panašus į šitą https://pigu.lt/lt/b...003e?id=9030316

Pirkau prieš n metų berods Thomas Philips.

Baterijas išimu ir pasidedu šalia :D  kai nenaudoju, nes tikrai ne kasdien prisiteikia

Dar kažkad pirkau tokias šukutes, kitos firmos https://mezgimozona....wool-comb-mmjz/

Tai man nelabai pasiteisino, nors kažkiek tikrai nušukuoja. Gal nemoku naudotis :D​ 

Va čia  dar kažkokį akmenį reklamuoja

https://mezgimozona....virvui-gamybai/

Atsakyti

Aš iš Aliexpress esu kažkokį pirkus, tai pakraunamas su laidu ir naudot su laidu galima. Dar turiu 3 tipų šukutes, skirtingiems siūlams :). Nepasakysiu, kad itin dažnai naudoju, bet kartais prireikia. 

Katuk, kai sužinojau apie galimybę peiliukais nuburbuluoti, tai sėkmingai pirktinės suknelės pažastis supjausčiau :). Žodžiu, įrankis ne kiekvienam, daugiau nerizikuoju. 

Pabudau prieš 7, atsigulus prieš 1. Kimarinau lovoj su telefonu, nes sofa, ant kurios ketinau megzt buvo užimta. Pora valandų paskrolinau, tada užsnūdau saldžiai, vos spėjus akinius ir telefą šalia pasidėt. Pabudau nuo kaimynės skambučio.... Sūnui išleistuvės už 1,5 val, neranda savo balto užmestuko :).  O aš kaip tik SH buvau pirkus ant durniaus už porą eurų, išskalbus ir pakabinus. Sekasi žmonėm gi :)

Spėju, kad vėsoka šiandien...

Atsakyti

Nu Restar :D  suknelės pažastis reik skust kaip ir saviškes-įtempus odą (medžiagą). 

Šiaip nepatartina tokių liaudiškų priemonių naudot, kai siūlas pūkuotas, nes kartu nusiskuta ir vis pūkai

Plę, reiktų eit daiktų papakuot, bet taip rankos nekyla... vis prisigalvoju kokių kitų reikalų :D  net megzt daugiau ėmiau :rolleyes:​ 

Atsakyti

Moherai yra šukutės, kašmyrui vėl savos kažkokios.  

O su peiliuku, sakau, kad reik mokėt :). Neįtempus odos/audinio gi nepaskusi visai :). Dar ir peiliukai peiliukams nelygūs. Aš vyro skutimosi priemones naudoju visada :D.

Atsakyti

Ko gero reikės kažką iš tų elektrinių žiūrėti. :mastau: Ne karvę, kaip sakoma, ir kainuoja, tik man visada toks nesmagus kaltės jausmas, kai reikia paskui kokį buitinį prietaisą išmesti, ypač jei dorai nė neatitarnavusį.

Atsakyti
Kaip suprantu, tie elektriniai nedideli prietaisai ir būna paskui naudojami tik laido pagalba. Pvz., kaip elektrinės kirpimo mašinėlės- vyrą kepru tik pajungus mašinėlę į rozetę. Tai ir čia, kaip suprantu, toks pats principas, jeigu pats aparatas veikiantis. Kam jį išmest?
Atsakyti

Kaip suprantu, tie elektriniai nedideli prietaisai ir būna paskui naudojami tik laido pagalba. Pvz., kaip elektrinės kirpimo mašinėlės- vyrą kepru tik pajungus mašinėlę į rozetę. Tai ir čia, kaip suprantu, toks pats principas, jeigu pats aparatas veikiantis. Kam jį išmest?

Tai būtent, kad bent jau maniškis pajungtas neveikdavo – reikėdavo pirma vos ne parą jį krauti. :oh: O po tos paros jau į galą jo amželio ar su laidu, ar be jo kelias minutes iš paskutiniųjų tepaburgzdavo. Ir ne visai pigutis buvo, dovanų gavau, gražus riožinis. :D Gamintojas gal tik nieko gero nesakantis – Adler.

Nu ką, atrodo yra trys maitinimo variantai: baterijos, pakraunama baterija (matyt toks, kaip turėjau) ir tinklas, tai gal pastarasis variantas ir reiškia, kad veikia iškart (pvz., čia taip rašo: https://pigu.lt/lt/b...2?id=73326744).

Atsakyti

Man atrodo toks su laidu yr gan geras variantas. Būt gerai, aišku, visiems gyvenimo atvejams, kai ir su laidu ir be jo :D bet kadangi tai specifinis instrumentas, tai kažin ar bus koks reikalas naudoti be laido. Nu nebent elektra būtų neprieinama niekaip, o skubiai reiktų "nudepiliuot" kokį daiktą. Pribaigiau savo mezgamos palaidinės priekį :sokiai: pagaliau. Mezgiau visą mėnesį :hihihi: nes pradžia buvo per "pievutę". Kadangi pagal planą, nugara be rašto, tai manau, eis daug greičiau. O tada tik rankovytės kuklios. Ai, nu dar kaklo atnara, kas gali biškį pabuksuot, nes noriu kaip įmanoma fabričnai padaryt. O jei išėmimas bus lievas, tai ir apdaila nesigaus idealiai.... Dukra yr užsiprašius pora mezginių, bet nežinau nežinau, siūlų pas save aišku neturiu, o ieškot irgi kažkaip ne variantas. Nes artimiausias tas tris savaites būsiu užriby, o ir galvoj visai ne siūlai... Gal kas turi baltos/pieno baltumo moheros miksą ir nenaudos artimu metu? :ax: kažko tokio nori Priedas  Screenshot_20230711_201051_Instagram.jpg   118,2KB   0 Parsiųsta kartų Pagal gamintoją, tai yra kidmoheris su trupučiu poliamido ir elastano. Nežinau, kam tas elastanas, nes mano patirtis mezgant su juo tai nekokia. Imčiau labiau kokį kidmoherį su merinu ar panašiai. O kitas noras tai toks ne visai realus, ir kažin ar spėčiau šiai vasarai Priedas  Screenshot_20230708_105347_Instagram.jpg   171,88KB   0 Parsiųsta kartų Beje, Kacumota, kiek siūlo sunaudojai saulėgrąžų terbai? Šiaip, kad susiroientuot, kiek reiktų, jeigu ką :D

Atsakyti