Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Super dėl abiejų dalykų, ypač sveikatos. Reiktų man pasitirt. Gal nueko nedarant pakanka to D, pvz Graikijos saulės dėka.

Lauksim foto tavo gamybos, o gal dukra imsis? Aš gal zefyrus kada norėsiu gaminti, esu video žiūrėjus, ber vyro gimtadienis jau praėjo, jis didysis mėgėjas, tai vėl motyvacijos nėra. Liepos gimtadieniams net nesvarstau naminių tortų gamybos, kas anksčiau atrodė savaime suprantama. Vis labiau myliu save :).

Atsakyti
Sveikos
QUOTE(Liniuka @ 2023 07 25, 19:28)
Nu ir dar pasidžiaugsiu, kad nusipirkau kitchen aid plakiklį su makaronų gamybos priedais.

As neturiu makaronu gamybos priedo, bet kaskart is IT grizus pagalvoju, kad labai noreciau ismokti gaminti naminius makaronus. Labai megstu italiska virtuve. Tai jei isbandysi, pasidalink ispudziais ax.gif
Atsakyti

Makaronai ir makarunsai biškį klaidina :). Aš buvau labai užsidegus makaronų gamyba, pasiskolinus jų mašinėlę, bet užteko 1 karto :). Perdaug natūralūs buvo, perdaug kiaušiniai jautėsi. Su vaikais nubalsavom už pirktinius neutralaus skonio :)

Atsakyti

O, atsiminiau, mama vaikystėj gamindavo makaronus pieniškom sriuboms, be jokių mašinėlių :) aga, minkšti būdavo. 

Atsakyti

Mano močiutė irgi gamindavo namie makaronus, irgi be jokių mašinėlių. Kokie ten būdavo neatsimenu, tik prisimenu patį procesą. Bet man labiausiai tai jos zacirka patikdavo.

Liniuka, kokias dozes vitamino D  vartojai?

Aš pernai dariausi per savo gimtadienį, kas yra vasaros pabaiga. Tai buvo trūkumas.

Šiemet kai su visokiais gydytojais pabendravau, tai viena gydytoja sakė, kad  jei vasaros pabaigoje trūko, tai matyt dabar  bus dar didesnis (buvo tada pavasaris) ir tas trūkumas gali simuliuoti depresiją. Sakė visą vasarą gerti 4000, ir pabaigoje vėl tyrimą pasidaryti, jei bus trūkumas, tada  gali dar kažkokių didesnių dozių reikėt. Tai geriu darbar jau gal beveik 3 mėn. ir kartais atrodo, kad gal net nuotaika, geresnė, Bet gal tik taip atrodo.

Atsakyti

Gal ir man nuotaiką įtakoja koks D trūkumas... Dabar jau lūžtu, kaip miego noriu, o miegota apie 5 val su trupučiu tik, vėlai ( ar anksti) guliau, anksti pabudau, nebeužmigau...

Atsakyti
Aš pirmadienį miriau, kaip miego norėjau. Po darbo vos ištempiau iki pusės dešimtos, o ryte tris žadintuvus nujungus per jėgą 8 val iš lovos išsiridenau. Aišku, vėlavau į darbą. Bet po tooookio išsimiegojimo vakar vėl vakarojau ilgokai smile.gif Ir šiandien gyva. O darbų...... - nespėju nieko smile.gif
Atsakyti

Makaronai minkšti gali būti dėl dviejų priežasčių - tešlos subtilybių arba pervirimo. Reikia ranką atkalt :D 

Vit D gėriau 4 tabletes po 25000 kas savaitę, o tada po 2000 kasdien. Labiausiai tai pasijuto ant raumenų ir kaulų skausmų, dingo šitos nesąmonės. Nuotaika tai ką aš žinau, ir šiaip nesiskundžiau :D​ 

Atsakyti

Miego norėjimas gali būti ir dėl geležies trūkumo.

Vit D vartoju praktiškai pastoviai, 4000 dozę. Vasarą gal galima būtų ir mažesnę, bet kiek esu dariusi tyrimų, tai visada buvo didesnis ar mažesnis nepakankamumas.

Mano fronte nieko įdomaus. Nuotaikos ne itin pasitaisė, yra padarytas paskutinis atvykimas į užribį. Reik pakuotis paskutinius rakandus, ir gal jau šįkart atsisveikint galutinai su šiuo kraštu. Bet visumoj esu baisiai nepatenkinta savim, pradedant išvaizda ir baigiant mintimis, tai iš kur tos nuotaikos bus...

Atsakyti

Kad paskutiniu metu bent aš hemoglobiną paaukštintą turiu :) 136-138. Riba lyg nuo 118 moterims.

Darbo, veiksmo, pokalbių daug :) Ir kartai miego pritrūksta.

Šnd du 'modeliai' filmavime dalyvavo :) Gytis ir vyras. Kažkokiam youtubiniam kanalui. O Emilis zyzia,  kada jis eis. Žodž, gyvenu tarp žvaigždžių 🤣🤣

Buvau pas draugę pavakarot. Smagiai apie atostogas pasipliurpėm. Mano Vokietiją ir jos Kroatiją :) 

Atsakyti

Ten  kažkaip yr hemoglobinas sau, geležis sau.. realiai reik žiūrėt feritino kiekį. Nediskutuosiu, nes nesigilinau, bet kažkur mačiau, jog energijos trūkumas, mieguistumas gali būt būtent feritino trūkumo pasekmė. 

Bet jei tai vienetiniai atvejai, tai matyt ne tame reikalas

Atsakyti

Katukai, žinau šitą. Tyriausi kažkada, normoj buvo ir feritinas :) Vit D nesitikrinau. Bet pas mane dabar priežastys aiškios - daaaaug darbo ( na tie patys plius minus 30 skambučių ir  derinamų klausimų per dieną, tai norma :) ) ir mažokai miego. Nes ir dabar- sėdžiu lovoj, bet su mezginiu ir telefonu. 

Atsakyti