Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

JurgitaK, išsibandyk Barborą, Rimi ar kitas maisto atvežimo programas. Ne visada naudojuos, nes kai ką gaunu tikrai prastesnės kokybės, nei pati imčiau (daržovės; vaisiai), bet bazinaim reikalam- kokį kartą per savaitę pasinaudoju.

Ar trumpos, ar ilgos atostgos- man jos neprailgsta smile.gif Ar dekretai buvo, ar karantinai, ar eilinės atostogos smile.gif Aš su savim sutariu gerai. Noriu tingėt- tyngiu. Noriu tvarkytis- tvarkausi. Be kaltės jausmų, kad kažką darau arba nedarau.
Atsakyti

Niuma, kaip ir paminėjai, Barbora naudojuosi tik bakalėjai ar buitinei chemijai. Daržoves pabandžiau pirkti, tai bulves kaip žirnius 2 kg gavau.

Atsakyti

Jurgitak, jei negaminsi valgyt ir vien tik sėdėsi po obelim, nelabai ką tvarkyt reiks. Užteks turėt siurblį robotą dulkėms surinkt.

Ir patikėk manim, taip sėdėt ir džiaugtis maždaug pusę metų galėsi, po to ims smegenis spaust :D  

Nors visi mes skirtingi, gal kitam ir nespaudžia :rolleyes: bet raumenys tai atrofuojasi bet kam :D​ 

Atsakyti

Katuk, tai kai išsipildo viena svajonė, reikia sugalvoti kitą. Tai kita būtų apie kokią veiklą. :D Svajojam apie tai, ko neturim, tai pas kiekvieną todėl ir svajonės skirtingos.

Ir su mezgimu raumenys nesiatrofuoja, tikiuosi, nes ten gi matematika, smulkios matorikos veikla. :D

Atsakyti

Aš tai esu įsitikinusi, kad mezgimas padeda psichinei sveimatai, bet kenkia fizinei. Sėdėjimas ne visada taisyklingoj padėty, sustingę raumenys, sprandas, rankų tirpimas nuo monotoniškų pasikartojančių judesių, jokio judesio, išskyrus labai ribotą kūno dalį. 

Atsakyti

Visos teisios :)

Mes prasiėjom visgi 10000 žingsnių ( vyras pagaliau išgirdo - pasakiau aiškiai, kad išprotėsiu, jeigu niekur iš namų neišjudėsim dar ir šiandien), kažkiek galva prasiblaivė. Ribiškių pažintinis takas, visai yra ką veikti ir ką pamatyti. Prisiskyniau pilnas kišenes žolių - čiobrelių, jonažolės, vingiorykštės, bitkrėslės, aviečių - į burną. Mergaitės ėjo kartu  :wub: , nors kartais pacypdamos.

Bulvių pora maišų iš Maximos parsivežėm, akcija, bet dauguma visgi gana smulkios. Aš ant Barboros kokybės dažniausiai nepykstu, tik ant kiekių - vis man mažiau ko įdeda, nors gerai būtų daugiau.

Reikia kokį mezginį prasimanyt.

Į dukros gimtadienį ateis... 1 draugė :(, kažkokių priežasčių rado net tos, kur Vilniuje bus, ech ... Ir kasmet tas pats. Gal pernai nei vieno svečio nebuvo... Liūdžiu dėl to labiausiai tai aš :B​ . Užsakiau Kačių kavinėj staliuką, paskui nueis į Barbės filmą. Torto norėjo tik naminio, tai vyras pagamins želės. 

Atsakyti
QUOTE(Liniuka @ 2023 07 27, 18:41)
<p>Aš tai esu įsitikinusi, kad mezgimas padeda psichinei sveimatai, bet kenkia fizinei. Sėdėjimas ne visada taisyklingoj padėty, sustingę raumenys, sprandas, rankų tirpimas nuo monotoniškų pasikartojančių judesių, jokio judesio, išskyrus labai ribotą kūno dalį.

Priklauso nuo kiekio, juk kas per daug - tas nesveika.
Atsakyti

Man tai sunku sustot, pagavus kablį. Ir valandos užtenka, kad negerai būtų, raumenų įtampa. Bet kai yra aistra megzti, tuomet tas malonumas kompensuoja kūno kančią kuriam laikui :). Bet būna maniakinis mezgimas, arba iš reikalo, brr...

Atsakyti

Man kažkada vietoj mixo 50% kiaulienos ir 50% jautienos faršo įdėjo 100 % jautienos faršą. Kur visiškai nebuvau suplanavus, ką iš jo gaminsiu. Per dvi dienas, kol sugalvojau- pajuodo ir išmečiau. 

Aga, su bulvių dydžiu ne(pa)taiko. Kopūstai- 3,5 kg min norma. Man net su 5 žmonių šeimyna daugoka jų būna, kai kokius 3 sudeda. Avokadai- neprinokę. Pomidorai- laimės dalykas. Na, čia kas man kliūna :) Bet dabar dičkį dažniau išnaudoju, kai turi banko kortelę- kasoje tik informuoja, kiek pervest. Apiperka, kol grįžtu iš darbo. Ne visada, aišku. 

Aš daugiau scrolinu, nei mezgu. Dėl to laaaaaabai sulėtėjęs mezgimo tempas. O niekur ir neskubu, nes pakerta arba riešą, arba petį, arba dilbį keistai. 

Atsakyti
QUOTE(niuma @ 2023 07 27, 20:59)
Man kažkada vietoj mixo 50% kiaulienos ir 50% jautienos faršo įdėjo 100 % jautienos faršą. Kur visiškai nebuvau suplanavus, ką iš jo gaminsiu. Per dvi dienas, kol sugalvojau- pajuodo ir išmečiau. 

Spageti su bolonietisku padazu, lazanija. Man jus skaitant baisu darosi, nes nezinau, ka mano seimyna valgys unsure.gif Plovas, shashlas, daugiau niekas galvon neshauna. Pusryciams vyrui bus shakotis su kava lotuliukas.gif
Atsakyti

Ai, o man patinka mažos bulvytės, šviežios :rolleyes:  nepjaustytas, net neluptas, tik gerai nuplautas į orkaitę-skanumėlis, prie visko.

Į pardę turbūt nesugebėčiau nusiųst kažko kito. Sąrašas turi būt baigtinis, o aš dažnai pardėj prisimenu/užsimanau ko nors ne iš sąrašo. Dažnai net meniu reik koreguot, jei kažko nebūna, ar randu neplanuoto.

Atsakyti

Tai pas mane visasa būna paprasti maistai visda :) Spagečiai su faršu- dažnai. Plovas; kotletai,  mėsos troškinys puode arba orkaitėj su pupelėm (ne guliašas, nes padažas ne raudonas); netikri balandėliai (senai gaminau); šašlykai- paskutiniu metu orkaitėj paruoštus kepu, visi laimingi- aš labiausiai, nes jokio darbo :D kugelis, blynai- visokie. Vištiena;  kiaušiniai- dideliais kiekiais eina, nes Vilius vos ne kas rytą kepasi sau po 4 vnt. 

Atsakyti