Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

MsuM, tai panašiai ir galvojau :mirksiukas: 

Saugumas svarbu, o dar jei vyriškis rimtai nusiteikęs, tai išvis gerai. Laimės ir meilės tavo mamai :wub: 

Nutribulet neturiu, smothie nedarau, nors galėčiau su eilinio kombaino priedu. Aš iš vakaro užsipilu visokias sėklas/riešutus/dribsnius augaliniu pienu, į šaldytuvą. Ryte išmaišau, pridedu jogurto ir kokių nors vaisių/uogų. Darbe suvalgau. Mėgstu, kai yra ką pakramtyt :D šiaip dietistai nepataria pasitikėti glotnučiais, nes sunku kontroliuoti suvartojamą kiekį ir greit išalksti vėl. Jei daryčiau, tai eksperimentuočiau su viskuo, ką galima vartoti neapdorojus termiškai. Kažkada mačiau pas Beatą kelių glotnučių variantus, lyg Kotryna Starkienė dar rodė...

Atsakyti

Labos,

o, kokia tema dar 100 kartą neišnarstyta pasirodė :). Man smagu, kai žmonės nenurašo savęs ir kuria gyvenimą iš naujo. Antrąsyk jau viskas daugiau apgalvota būna, ne tiek aistra, kiek saugumas svarbu ir pan. O jeigu geri santykiai, tai kaip ir nėra didelių priežasčių nesituokti, nes taip tiesiog patogiau. Iš kitos pusės, kai būna jau pirmąsyk nusvilę žmonės, tai dažnai tuoktis neplanuoja, nes būtent nenori, kad ta kita pusė į jos turtus pretenduotų. Pvz., mano brolis, pirmai žmonai atseikęs sočiai pinigų, žemės ir pan, dabar jau norės pasaugoti tai, kas liko savo dukroms. Taiko kažkokį savaitgalinį bendravimo būdą, kai kiekvienas gyvena atskirai, o su drauge susitinka papramogauti. Jam, pvz., labai svarbu turėti su kuo į koncertus nuvažiuoti :).

Nutribulet pirkau sūnui kalėdoms, jis darosi baltyminius kokteilius po sporto. Nes vargšelio niekaip tinkamai nedamaitinam :).

O šiaip turbūt skiriasi, ar kokteilius daraisi vietoje maisto, dažniausiai pusryčių, tai reikia įdėti ir sotesnių dalykų - kaip sėklų/riešutų kokių, geriausiai mirkytų ar kokių žolių dėl sveikatos/vitaminų ar tiesiog dėl skanumo - tuomet dedi, kas tau skanu ir tiek :). dėl tirštumo ir saldumo bazė paprastai būna bananai, o kiti priedai - ką turi ir ką mėgsti. Mano kolegė jau daugybę metų ryte maitinasi tik žaliaisiais kokteiliais, tai mano padaranti visą ka geriausio savo organizmui, kad paskui galėtų suvalgyti tik kokį sumuštinį su sūriu ar bandelę su jogurtu (pastoviai tokie pietūs, kai darbe susitinkam :) ).

Atsakyti

As rytais isvis neturiu apetito... Tai galvoju tie kokteiliai gal ir visai neblogas reikalas butu vietoj kavosant tuscio skrandzio isgerti toki. Is jo didelio apetito nereik man, bet va galvoju spinatu, kale kieki tikrai padidintu suvartojama. Reikes eit siandien nusipirkt augalinio pieno, ir pasiziurinet tu paruostuku gal nusipirkt pabandyt juos pradzioj. 

Eisiu dar siandien (nezinau ar kas ziurejo video mano) minejau, kad salia darbo radau parduotuvele siuvimo/mezgimo. Tai va reikes eit pasiziurineti tases pamusalui audinio, o jei ne tai kokio pigesnio prastesnio dugnui pacios skautinio dalies. Nusipirkus esu neblogos medvilnes jei ka galesiu panaudoti ja pamusalui, bet ir tam ir tam manau neuzteks tai va eisiu paganyt akis. Dar buna skiautineliu medziagos pigiau ten komplektukais pirkti, tai gal rasiu ka nors. 

Zodziu noriu siuti, bet kitaip ir neturetu but, nes kaip tik reikia egzaminui ruostis tai smegenine pilnu pajegumu bando prisimastyti visokios kitokios veiklos  :cray:  :lol:​ 

Atsakyti

MsuM - dar labai gerai pamenu, kaip prieš egzaminus LABAI norėdavau tvarkytis kambarį  :lol: . O tavo noro siūti, tai pavyzdžiu. Niekaip nesugebu sau jo tiek išsišaukti, kad pasiryžčiau nueiti į siuvimo kursus. Aš noriu tik mokėti siūti, bet ar noriu mokytis ir pasiryžusi išmokti - negaliu sau atsakyt  :B . Jau tie kursai net arčiau namų persikėlė, kad pėsčia galėčiau nueiti, bet... Sunkiai susitariu su savim, kad nebus čia tik pinigų išmetimas. Noriu mokėti pasisiūti kokių paprastų dalykų - suknelių, sijonų, didesniems dalykams ambicijų neturiu. Dar va kokie kultūringi krepšiukai (nes bile kokius, tai sugebu suraukt...)  ar užtrauktuko įsiuvimas būtų pravartu mokėti. Jau greičiau mano vyras išmoktų, nes jis sprendžia tokius dalykus, kaip uždavinius, pasitikėjimo savim problemos irgi neturi (dukrai į mokyklinį sijoną paslėptą užtrauktuką nusprendė įsiūt - tai kankinosi, kankinosi, teko specialią kojelę pirko :) ). Aš tai sugebu suorganizuoti taip, kad pačiai nereikėtų daryti, ko nemoku. 

Pašnekėjot apie amžių, tai supratau, ar tik nesu pati vyriausia šiuo metu bendraujančių grupėje  :B . Visa laimė, kad tokia nesijaučiu :). Ir gimdyt dar galiu  :lol: .

Aš ryte galiu ilgai nevalgyt, bet jeigu tenka kur išeiti, tai tenka ir valgyt, nes vienas dalykas nevalgyt namie, kai žinau, kad bet kada galėsiu, kitas dalykas, kai negalėsiu :). O šiaip ryte rekomenduoja šilto vandens stiklinę išgerti (su natūraliu actu, kam priima skrandis), kad sužadintų virškinimą, tai šaldytų dalykų kokteilis gal nebūtų labai gerai. Toks gerai, kai karšta ir norisi ledų. Gal tu vakare vėlokai valgai, kad ryte nenori? 

Atsakyti

Labas dienas, 

Vėl pirmadienis, vėl darbas, vėl viskas iš naujo :D

Aš kokteilius praktikuoju savaiatgaliais, bet pagrindas mano kokteilių yra avokadas. Paskui dažniausia špinatai, vasaros laiku garšvos, labai jas puoselėju savo darže  :lol:  :lol:  ypač aplink avietes. Ir dar dilgėles šiais metais, nes kažkokiu būdu sugebėjo priaugti tokių gražių kambarinių gėlių vazonuose, kurie buvo išnešti į lauką (dar ir yra lauke, jau laikas būtų susinešti, bet reik kai kuriuos augalus persodinti, o nėr entuziazmo..). Tai va, eina į kokteilį :D Dedu kokosų kremą, kad nereiktų tų nesąmonių augalinių pienų su š sudėtim iš parduotuvės pirkt, riešutų sviesto ir paskui jau kokias nors uogas, ką turiu.

Pusryčių aš beveik niekad nevalgau. 

Apie siuvimą, tai kaip apie mane - siūt mokėt noriu, siuvimo mašiną turiu, bet mokytis nea  :lol:  Užiolaidas pasisiuvu, palenkių ką nors. Didžiausias darbas buvo skautiškos sijonkelnės. Bet jau darbo kokybės tai niekam negalima buvo rodyt  :oh:  :lol: Į miškus suėjo. Dabar va vėl naujų reik, bet jau tikrai nebesiūsiu, reiks siuvėjos ieškot.

Restar, nu tikrai tu ne vyriausia. Net įdomu, ar už mane vyresnė  :ax:  :D  Kerpena tai žinau, kad vyresnė, jos vaikai jau visi suaugę :)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Limit: 25 rugsėjo 2023 - 11:04

MsuM - dar labai gerai pamenu, kaip prieš egzaminus LABAI norėdavau tvarkytis kambarį  :lol: . O tavo noro siūti, tai pavyzdžiu. Niekaip nesugebu sau jo tiek išsišaukti, kad pasiryžčiau nueiti į siuvimo kursus. Aš noriu tik mokėti siūti, bet ar noriu mokytis ir pasiryžusi išmokti - negaliu sau atsakyt  :B . Jau tie kursai net arčiau namų persikėlė, kad pėsčia galėčiau nueiti, bet... Sunkiai susitariu su savim, kad nebus čia tik pinigų išmetimas. Noriu mokėti pasisiūti kokių paprastų dalykų - suknelių, sijonų, didesniems dalykams ambicijų neturiu. Dar va kokie kultūringi krepšiukai (nes bile kokius, tai sugebu suraukt...)  ar užtrauktuko įsiuvimas būtų pravartu mokėti. Jau greičiau mano vyras išmoktų, nes jis sprendžia tokius dalykus, kaip uždavinius, pasitikėjimo savim problemos irgi neturi (dukrai į mokyklinį sijoną paslėptą užtrauktuką nusprendė įsiūt - tai kankinosi, kankinosi, teko specialią kojelę pirko :) ). Aš tai sugebu suorganizuoti taip, kad pačiai nereikėtų daryti, ko nemoku. 

Pašnekėjot apie amžių, tai supratau, ar tik nesu pati vyriausia šiuo metu bendraujančių grupėje  :B . Visa laimė, kad tokia nesijaučiu :). Ir gimdyt dar galiu  :lol: .

Aš ryte galiu ilgai nevalgyt, bet jeigu tenka kur išeiti, tai tenka ir valgyt, nes vienas dalykas nevalgyt namie, kai žinau, kad bet kada galėsiu, kitas dalykas, kai negalėsiu :). O šiaip ryte rekomenduoja šilto vandens stiklinę išgerti (su natūraliu actu, kam priima skrandis), kad sužadintų virškinimą, tai šaldytų dalykų kokteilis gal nebūtų labai gerai. Toks gerai, kai karšta ir norisi ledų. Gal tu vakare vėlokai valgai, kad ryte nenori? 

Anksciau tai valgydavau velai... dabar pradejom sportuot, tai stengiuosi 3 valandas iki miego jau nevalgyt nieko, tai bandau ir tuos pusrycius prisiversti valgyt, viena savaite jogurta valgiau, dabar jau negaliu ziuret i ji. Bandziau valgyt varske su uogom ryte, bet ir jau pabodo. Tai va ieskau alternatyvu...

Del siuvimo, as nezinau ar pasiryzciau eiti i kursus, as tai mokausi is youtube ir siuvu dazniausiai pagal kazkokias iskarpas (pvz burda) tie ir instrukcijas turi, nu ir bandai bandai ir pasiuni vistiek. Kartais geriau, kartais va prasciau bet vistiek gaunasi  :D  O masina turit?

Man tai kai buvo uzplauke tai nusipirkau ir overlocka, dabar tai stovi viskas. Tasiukus siuvu tik. Buvau susiskirpus suknele siut, bet nesigavo man ten kazkas su petneselem ir sveiciau viska lauk  :rolleyes:  :D reiktu pasieskot kokios iskarpos sukneles is liberty medziagos pasisisiuti.  :wub:  

Mane su siuvimu labiausiai erzina, kad reikia daug vietos jei nori patogiai siuti tai ir stalo didelio. Tas sukirpimas/persibrezimas ant grindu kazkoks peilis  :unsure: ir seip kirpt man pati nesmagiausia dalis - as net biznio plana buvau sugalvojus. Pardavinet galetu kas nors paruostukus (t.y sukirptas medziagos dalis pagal aprasyma) Ech kaip gerai butu - issirenki ka nori siut, pasirenki medziaga, dydi ir gauni jau sukirptas dalis ir gali siuti  :wub:  :D​ 

Atsakyti

Limit - OK, supratau, kad yra vyresnių už mane. Kerpena dabar rečiau užsuka, o ir taip jaunai man atrodė susitikime, vaikų atsikračius :).  O kuri iš mudviejų - tai pasišnekėsim :). Bet man atrodo, kad aš :). Bet, kaip ir sakiau - nesijaučiu :).

na, taip avokadas, tokie sveikuoliški tie tavo kokteiliai. Aš vis sugebu avokadus sugadint, niekaip neįsisąmoninu, kad galima sunokusius į šaldytuvą sudėt, kad negestų. Bet dar ir nusipirkt reikia pataikyt... Kokosų kremą tai aš tiesiog šaukšteliu kaip desertą kabinu. Jau iškabintas  :B , reikėtų pasipildyt atsargas :).

Siuvimo mašiną turiu seną, savo močiutės atiduotą, rankinę, tai apsisiūlėju, ką reikia, pirkinių krepšelių pasisiūdavau, mažiems vaikams patalynes pasiūdavau, iširimus susiuvu. Esu karnavalinius rūbus vaikams siuvus, tai... tam kartui sueidavo, bet nesididžiuoju tai siuviniais :). O apie Youtube nelabai pagalvoju, man lengviau mokytis, kai as nors parodo, pažiūri, pataiso, pataria. Aš ir megzti iš youtube nemėgstu, ieškau paties trumpiausio video, kai reikia kokią techniką pažiūrėt :). Dabar esu ši anytos pasiėmusi normalią, šiuolaikinę siuvimo mašiną ir vis negrąžinu, nes pirkinių krepšelių medžiaga pirkta graudžiai į mane žiūri... Gal reikia pasiryžti kokią youtube tikrai pažiūrėti, gal sugebėčiau ką gražiau pasisiūt, nei eilinį stačiakampį...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Restar: 25 rugsėjo 2023 - 11:27

Limit - OK, supratau, kad yra vyresnių už mane. Kerpena dabar rečiau užsuka, o ir taip jaunai man atrodė susitikime, vaikų atsikračius :).  O kuri iš mudviejų - tai pasišnekėsim :). Bet man atrodo, kad aš :). Bet, kaip ir sakiau - nesijaučiu :).

na, taip avokadas, tokie sveikuoliški tie tavo kokteiliai. Aš vis sugebu avokadus sugadint, niekaip neįsisąmoninu, kad galima sunokusius į šaldytuvą sudėt, kad negestų. Bet dar ir nusipirkt reikia pataikyt... Kokosų kremą tai aš tiesiog šaukšteliu kaip desertą kabinu. Jau iškabintas  :B , reikėtų pasipildyt atsargas :).

Siuvimo mašiną turiu seną, savo močiutės atiduotą, rankinę, tai apsisiūlėju, ką reikia, pirkinių krepšelių pasisiūdavau, mažiems vaikams patalynes pasiūdavau, iširimus susiuvu. Esu karnavalinius rūbus vaikams siuvus, tai... tam kartui sueidavo, bet nesididžiuoju tai siuviniais :). O apie Youtube nelabai pagalvoju, man lengviau mokytis, kai as nors parodo, pažiūri, pataiso, pataria. Aš ir megzti iš youtube nemėgstu, ieškau paties trumpiausio video, kai reikia kokią techniką pažiūrėt :). Dabar esu ši anytos pasiėmusi normalią, šiuolaikinę siuvimo mašiną ir vis negrąžinu, nes pirkinių krepšelių medžiaga pirkta graudžiai į mane žiūri... Gal reikia pasiryžti kokią youtube tikrai pažiūrėti, gal sugebėčiau ką gražiau pasisiūt, nei eilinį stačiakampį...

As kai noriu kokiu tasiu ar krepsiu siut tai va sitas accountas man dazniausiai gelbsti - 

https://youtube.com/...YuU_CMo0Z2NkCw-

Atsakyti

Mano tai senelis buvo profesionalus siuvėjas :ax:  deja, neteko man jo gyvo pažinti. Mama matyt iš jo išmokus, siuvo daug ir visaip, pati ir sukirpdavo. Aš esu jaunystėj prigadinus krūvą jos audinių :D bet taip ir neišmokau iškarpų daryt. Užtat išmokau kombinuot :rolleyes: iš kelių iškarpų, iš kažko pamatyto. Turiu krūvą burdų, buvau gavus dovanų prenumeratą kažkada, paskui pati užsikabliavau pirkt, tai gal kokių 4-5 metų. Siuvau visko, kažkada dukroms suknytes rankom siuvau, tai paskui vyras nupirko Singerį,elektrinė, bet nieko mandro.

Didžiausias ir sudėtingiausias siuvinys-išleistuvinė suknelė dukrai, iškankino ji mane nemažai, bet įveikiau. Esu jų prisiuvus ne vieną, bet būtent ta buvo sudėtingiausia.

Surasiu-įkelsiu.

Atsakyti

O, dėkui, paprenumeruosiu, pradėsiu žiūrėt, gal ir taip baisu nepasirodys :).

Vakar taip jokio mezginio ir neužsiėmiau, nes tai grybus pavirt (iš vyro brolio kelmučių pasiėmiau), tai pesto gaminau eilinį sykį, bujoja bazilikai šiemet pas mane, žadėjo šalnų biškį, pabijojau, kad neberasiu lauke kitąsyk nuvažiavus, tai eilinį sykį gerai apskabiau, dar yra balkone, su pomidorais augo, dar šiltnamyje liko vešlūs. Labai pamėgom pesto, kai išmokau pasigamint. kam su makaronais, o kam ir su grikiais labai skanu :).

Atsakyti

Priedas  FB_IMG_1695635132552.jpg   198,49KB   0 Parsiųsta kartų

Va

Atsakyti

Oho kokia grazi! Ir pasiuta labai dailiai  :wub: as nemokeciau taip graziai turbut dar su tokia medziaga :rolleyes:​ 

Atsakyti