Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Katukai, lai tavo mūza pareina visa pasipuošus, pailsėjus ir kupina puikių mezgiminių idėjų! Su tavo diena!  :birthday2:​ 

Atsakyti

Katuk sveikinu  :4u: ir siunčiu dovanų įkvėpimo kibirkštėlę  :cook:​ 

Atsakyti

katuk, sveikinu tave su gimtadieniu!  :birthday2:  :dovana: Linkiu tau sveikatos, jėgų ir tvarkos mintyse, kad gyvenimas būtų kupinas  pilnatvės ir džiaugsmo. Kad siūlai nekastų ir virbalais lengvai slystų, o mezginiai gražiai ant kūno gultų :didis: 

Katuko  toks rimtas gimtadienis užmatytas FB ištraukė mane iš užmaršties. Žiūriu jau net ne partizanė, kaip Šilingė, bet visai atitolau, paskutiniu metu net nebeskaičiau. Bet ėmiau ir pasivijau už daugiau nei mėnesį perskaičiau kalbos.

Aš irgi džiaugiuosi, kaip kažkuri rašė, kad vasara nekaršta, nes net šią nekarštą vasarą aš ištisai šlapia, vos tik bent kiek pajudu ar ko sustresuoju. Viena pažįstama sako, kad čia nuo to, kad labai drėgna,  tai bent tuo pasiguodžiu, nes jau nežinau kitaip kas būtų, jei ateitų karščiai virš 30.

Restar, užuojauta tau dėl katino, suprantu, kad trūksta, kai buvo norimas ir mylimas. Pas mus irgi Luna nugaišo paskutinę birželio dieną. Tai net ir aš susigraudinau kiek, vis tiek savas gyventojas buvo, nors aš ir nenorėjau gyvūno namie. O šeimoje yra ir labai besigraudinančių. Aš tai tikiuosi, kad daugiau niekas neužsigeis kito gyvūno, nes jau sofas apsivaliau kiek nuo plaukų, gal jau bus galima atsisėsti pagaliau, nebijant pasidengti kailiu.. 😊 Dėl gyvūnų priemonių prabangos, tai panašiai kaip ir su vaikais. Gali susipirkti įvairiausios įrangos, prietaisų, priemonių ir t.t. už tūkstančius, ir daug ko net nepanaudoti, o gali tik tai kas būtiniausia, ir tuos naudota, dėvėta, keistis su draugėmis ir žiūrėk ne taip baisiai daug  išleisti.

Dar prisimenu Restar mintį apie vienišumą namie, kai atrodo, kad išeitum ir niekas nepastebėtų. Tai iš tikrųjų taip ir būna. Prieš trejetą metų 3 mėnesius turėjau tokios papildomos veiklos, galima sakyti darbo vakarais. Kartais pareidavau net kokią 11 val. Ir niekas per tuos 3 mėn. net nepasidomėjo, kur aš būnu, kodėl taip vėlai grįžtu. O man šiaip jau nebuvo būdinga vakarais kažkur vaikščioti.

Iš mezginių primenu Olaivos  gražius mezginius, Ir džiausiuosi, kad ji pati čia sugrįžo. Liniukos dryžius ir Restar kojines su bangelėmis.

Aš turiu mezginį - vasarinį, bet gali būti kad vasara baigsis anksčiau, nei mano mezginys bus užbaigtas. Pradėjau jį kažkada pavasarį, bet taip ir stovėjo. O pradėjau todėl, kad siūlų nusipirkau. O siūlų nusipirkau, kad spalvos akį patraukė. Bet per Joninių savaitę buvau trumpų atostogų pas tėvą, tai pasiėmiau mezginį. Tai nors ir buvau užsiėmus giminių lankymu ir užuolaidų skalbimu, gerokai megztelėjau, bet dabar vėl stovi.

Pažiūrėjau tą Čiurlionio projektą, kai čia perskaičiau apie jį, tai siaubas koks man baisus. Bent jau tai ką spėjau ten Instagrame pamatyt. Didžiulė galva ant žmogaus ir dar spalvos baisios. Kadangi instagramą labai mažai ir retai naudoju, tai jame labai nesigaudau, tai gal ko ir nepamačiau, nes nežinau kaip ten naudotis, o FB grupėje neužsirašius, tai nematau ko ten jau dabar primezgė, gal yra ir gražių variantų. O ta moteriške, kur instagrame pristatinėjo, supratau, kad ta pati, kur kažkada kojinių mezgimą Ukrainos kariams organizavo. Tada buvau užpildžius anketą ir aš, bet taip jokio atsakymo ir negavau arba kaip jau sakiau instagrame, gal nežinojau kur. žiūrėti. Tai nesupratau, gal jau esu kokia juodam sąraše, kaip užsirašius ir nenumezgus..

Ai, šiaip aš irgi galima sakyti dalyvauju tokiame projekte. Tik ne mezgimo. Siuvu maišelius su rankenom. Turiu tokią sielos sesę, su kuria bendraujant iš moteriško krizenimo ir laisvai besiliejančių minčių gimė ši idėja. Nelabai galiu parodyt, nes čia toks siurprizas bus – vieno kolektyvo nariams bus dovanų po maišelį. Gal esat kada matę  Audėjo gobeleninius  kalendorius. Aš tai nebuvau mačius, bet  ten gražūs paveikslėliai su Lietuvos vaizdais. Mano sesė parūpino tų senų kalendorių ir dar šiaip gobelenų, o aš siūnu. Ir taip mums abiems  gražu. Pasiūnu, siunčiu jai nuotrauką, pasigrožim. Kai susitinkam dar pasigrožim. Tai turbūt mes abi daugiau džiaugsmo patirsim procese, nei tie, kas juos gaus. :hihihi:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 24 liepos 2025 - 21:44

Kerpena  :4u: . Kaip faina, kad visgi užsukai, pasisakei, tiek visko pastebėjai. Ir faina, kad turi moterišką draugiją ir kuri gražius dalykus. Norėsis pamatyti  :4u: .

Čiurlionio spalvas kiekviena renkasi pagal save. Yra labai dailių, yra nelabai. Mano noras - megzti tik iš likučių. Tai spalvos yra, kokios yra. Ir man patinka crazy spalvos, deriniai, tai bus belekas :). Jeigu ir nenešiosiu, tai būsiu išmokys intarsiją ir norėsiu ką nors ir gražiau ja numegzt.

Šiandien visai vėlai išvažiuojant iš sodo patempiau lūpą ir sakau vyrui:" Kaio seniai jokio ežiuko nemačiau. Norėčiau". Ir ką - jau prieš sukant į pagrindinį kelią išbėga toks mažius mums prieš akis, apsidairo ir atgal į krūmus nukurna. Svajonė išsipildė  :wub: . Jau galvoju, ko čia dar užsimanyt :). Šiaip daug laimės gavau vien vaikščiodama basom po rasotą žolę. Galėčiau dar bent savaitę gyvent ten be patogumų, murzina,  patenkinta savo laukiniškumu . Ale reikia atsišveist nagus ir ragus, ryt pas gydytoją. Ir tortą kept. Prisirinkau jam dar vakare juodųjų serbentų.

Atsakyti

Kažkada dar  ankstyvais santuokos metais mezgiau ta intarsija anytai mocherinį megztinį. Tada buvo tokie žurnalai mezgimo, gal Sandra kokia, tai vienu metu buvo populiaru ten tokie dideli storos mocheros megztiniai visokiais spalvotais lopais numegzti. Tada  ji manęs  pati užsiprašė numegzt. Ir siūlų turėjo. Tai visai smagiai mezgėsi. Aišku mano intarsija tokia gana paprasta buvo  - nebuvo, kad vienu metu ten nežinia kiek siūlų kabotų, bet patį principą lyg ir žinau. 

Atsakyti

Netikėtai atsidūrėm Smarliūnuose -dukrą parsivežam iš Atgajos stovyklos, stiprus nepraeinantis galvos skausmas :(. Reiks ryt pas budintį gydytoją, jei namų sienos nepagydys. Bet niekada nemačiau šito savo vaiko tokio laimingo, apsupto krūvos draugių, tiek ilgai atsisveikino, net filmavau. Gaila tik, kad nei vienos iš Vilniaus - Vokietija, Tenerifė, Šiauliai . Gali būti, kad perdaug įspūdžių, nes niekada nieko panašaus su galva nėra buvę.

Atsakyti

Restar, kaip dukra? Ar atlėgo galva?

Gal spaudimas sukilęs buvo nuo įspūdžių ir gal skysčių trūkumas? (Čia iš patirties). 

Ištekinau kolegę 🥰 jetau, kokia graži ir elegantiška šventė. Po 11 metų draugystės- rimtas sprendimas. Tai ir juokėmės, ir ašarą braukėm. Gražu. Iš planuotų 4 žmonių vestuvės, reziume gavos 18. Laaabai linksmai atšokom.

Atsakyti

Neatlėgo. Bet nesiskundė. Ilgai miegojo, tada buvo neblogai, tada mes įsisukom į darbus - tamsaus kambario, kuris atlieka ir spintos, ir sandėliuko funkciją, tvarkymą - keli maišai iškeliavo į tekstilės konteinerį. Keli marškiniai jr kelnės iš tėvo sūnui nukeliavo, mano kelnės jr suknelė - dukrai, mažoji iś didžiosios perėmė dalykų, o aš irgi priglaudžiau vyriškų marškinių - nežinau, ar nešiosiu, bet tinka. 

Sakiau, kad geriau būtų likus stovykloje su ta galva - bent pamaitinta būtų laiku, ir draugės šalia. Iki dabar su tortu vazojausi. Jau pagaliau suprantu, kad tikrai neapsimoka  :B, kaip kažkada mane įtikinėjot... Ryt planuojam 1 d iš anksto švęst tą 14-ąjį. Užsimanė sode. Gal leis ta galva, realiai nežinau, ką daryt :(.

Atsakyti

Ibuprofenas nepadeda?

Aspirinas?- šitas gerai, jei spaudimas pakilęs, kraują skystina.

Citramonas?

O gal perkaito? Nebuvo ilgai saulėj? 

Atsakyti

Nemanau, puiki gi lietuviška vasara, su kepurėm, be to ten sočiai pavėsio mačiau. Bjauru, kad savaitgalis, o ir pas šeimos gydytoją vis tiek greit nepavyks pakliūti . Aš jau encefalitus prisigalvoju, nors mes skiepyti. Pati ant savęs Estijoj pora erkių pagavau, dar neįsisiurbusių, kitų neapžiūrinėjau. Ar tas išsivertimas iš baidarės turėjo įtakos.

Nesinori prisipirkt, ko nevartojam, nebūna tų galvos skausmų pas mus ar spaudimų. Visos panos matavomės - pamažinti. Gal citramono ir prigriebt, tas pigus būdavo .

Atsakyti

Ibumetinas ar ibuprofenas pas mane visada stalčiuj. Ar galvos, ar danties, r mėnesinių koks skausmas. Man, Viliui būna tie galvos skausmai. Nematau reikalo kankintis visą dieną. Ai, o gal tikrai mėnesinės? Retai, bet man plyšta galva tom dienom. 

Dar elementariai - magnio dvigubą dozę irgi siūlo prie galvos skausmų.

Žodžiu, sveikatos panelei :) 

Atsakyti

Tai Ibupromo ir Paracetamolio irgi yra, bet nepadeda nei kiek. Su daviau vis tiek ir dar magnio. Mm praeitą sekmadienį buvo prasidėję. Gal įtakojo, nebežinau. 

Atsakyti