Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Olaiva, aš lankau knygų būrelį.  :rolleyes:  Bet ryškiai nesusitiksim, mano susitikimas mėnesio gale. Kaip įspūdžiai? Kokią knygą šį mėnesį skaitot?

Dėl šokių gyvatyno nefaina…  :unsure: Gal su nauju vadovu bus geriau.

įspūdžiai prasti :D susirinko 30 žmonių, nebuvo ribojimo registracijai, tai žiauriai per didelė minia. Jonavoj draugė lanko, 8-10 žmonių, pats tas

Pirmoji knyga "Mergina su perlo auskaru" + filmas

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Olaiva: [b!]Vakar[/b!], 08:26

Vaikis užsirašė į savanorius.

Man stresas ir suvokimas, kad jis jau užaugo.

Nesvarbu, kad matau. Ale vis tiek....

Sėdžiu servise- tepalus keičia. Gerai tos kelios dienos atostogų :) dar ramiai visokius reikalus susitvarkysiu. Ryt - uošvį į klinikas, man manikiūras, dar Emiliui kirpykla. Tai nuo ryto suplanuota visa diena. 

Atsakyti

Sakė, kad ryt bus šauktinių sąrašai. Maniškis absoliučiai nenori, kas manęs tai nedžiugina. Draugės sūnus 12-okas, kaunietis, irgi užsirašė, sakė, kad jų gal visa klasė iš KJG užsirašė savanoriais - draugė naktim nebemiega, panikos atakos - jos požiūriu, pasirašė mirties nuosprendį, nes labai bijo karo... Man patiktų - bent kiek pinigų pirmai studijų pradžiai užsidirbtų. Gal ir teks, kas ten žino, nebent dėl sveikatos nepaims. Skundžiasi, kad kelius skauda dažnai, turėjęs traumų kai žaidė kašį ir fūlę.

Atsakyti

o labai plokščiapadžius dabar ima kariuomenėn?

Atsakyti

Kas ten žino, kaip kam susišvies. Prieš kelis metus skaičiau baisią istoriją, kaip buvo pašauktas vėžiu sergantis jaunuolis, negalėjau patikėti, kad taip būna, bet labai jau gyvai aprašyta istorija ir lyg tikrai žmogus (su vardau, pavarde, vietove, mamos pasakojimu).

Atsakyti

nežinau, gal kas pasikeitė  karo medicinos komisijoje po buvusių kelių tragiškų atvejų, bet ,kai mano sūnus stojo į Jaunųjų karininkų mokykla, ten tada ir be kojos gal būtų priėmę.. juokauju grubiai, bet iš tikrųjų sūnui labai ryški abiejų pėdų plokščiapėdystė, visada batai su supinatoriais+ širdies ūžesys... Prėmė nė nesigilinę... bet čia gal prieš 7 metus.

Paskui žygiuose su pilna ekipuote pradėjo smarkiai  blauzdas ir kelius gelti dėl tų pėdų netaisyklingos padėties ir apkrovos. Baigėsi žygiai, baigėsi skausmai...

vėl sninga, sninga, sninga... 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilmak: [b!]Vakar[/b!], 13:42

Viliui klinikose, kai atrado, kad atskilus kauliuko dalis kažkur ties čiurna, sakė, čia ne tokia trauma, kad neimtų.

Gytis dėl širdies gal ir gali būt atleistas, vaistų dozę padidino, bet dar į klinikas važiuosim porą kartų.

Man ne iki panikų, bet apsiašarojau paskaičius tą info vis tiek. Nors atrodo, kelis mėn pasikalbam šį tą. Žodž, minkšta mamos širdis.

Aga, sninga.

'Kasiau' kieme sniegą - pasivažinėjau skirtingai pirmyn atgal 🤣🤣 įvažiavimą prasiplatinau... 

Einu pietus gamint. Šiandien - vištienos plovas ir perlinių  sriubos užsimaniau, ryte užsimerkiau :) 

Atsakyti

Sakė, kad ryt bus šauktinių sąrašai. Maniškis absoliučiai nenori, kas manęs tai nedžiugina. Draugės sūnus 12-okas, kaunietis, irgi užsirašė, sakė, kad jų gal visa klasė iš KJG užsirašė savanoriais

Čia suprasti, kad visi "ne mėmės" rašosi į savanorius, o įprastinė 9 mėn. karinė tarnyba - ne lygis?  :hm:

Aš tai visai neapsišvietusi, nors gal jau ir vertėtų... O tie šauktinių sąrašai sudaromi vieną kartą per metus? Jei tik sausį, tai esami dvyliktokai tais kalendoriniais metais kaip ir visai neturėtų būti šaukiami, nes sąrašo sudarymo metu net jei ir pilnamečiai, bet mokyklos tai nebuvo baigę?  :wacko: Maniškis tik tą 17-mečiams privalomą anketą užpildęs (kurios, kaip teko girdėti, dauguma visgi nepildo...), o daugiau nieko nesuprantu, ką ten konkrečiai reikės ar nereikės kitais metais daryti.  :unsure: Studijos + tarnyba savaitgaliais tai man atrodo žiauriai didelis krūvis (sprendžiu pagal savo studijas). Jei kas nors išvis šiam pasauly dar renkasi 9 mėn. tarnybą, kaip tada su stojimu į aukštąsias - tarkime įstoja, bet ne ten, kur labiausiai norėtų, tai ta vieta išlaikoma ir po tarnybos metų galima dar kartą pamėginti laimę?

Atsakyti

Viskas gerai ten su ta kariuomene. Suvyriškėja, disciplina, rutina ir nauji išbandymai. Mano 1/3 jau praėjo. Tai atrodo viens du ir nėr. Sunkiausias batalionas, sunkiausia kuopa. Nusiskundimų nėra. Tiesa dabar jau maistas nebepatikt pradėjo, nes anksčiau sakė kad skaniai maitina. Matyt prasisuka.meniu ir kartojas. O kur nesikartoja? Ypač pas mane 🤣🤣🤣 Draugai ir klasiokai anksčiau išėjo, jis vėlyvesnį laiką pasirinko. Klausiu ar nesigaili, sakė vistiek būtų reikėję.  O ta diena X jei ateis apmokytiems išgyventi šansų daugiau nei mums ar nemokytiems.  Vairuojantys bernai su mašinom suvažiavo po priesaikos, tai ir namus pasiekt savaitgaliais žymiai paprasčiau.

Atsakyti

Smalsute, savanoriškai eina 9 mėnesius tarnauti. Ne pagal šauktinių sarašą. Mano dičkio klasiokų ir jo nebuvo sarašuose, bet nuėjo ir užsipildė prašymus tarnaut. 

Atsakyti

Draugės sūnus įstojo ir žinojo, kad eis tarnauti. Pasiėmė akadamines. Po jų grįžo studijuoti toliau. Savanoriškai 9 mėnesius eina daug. Manojo visas užvežimas buvo vien savanoriai. Jie kaip ir šauktiniai, bet savanoriškai pareiškę norą atlikti privalomąją karinę tarnybą. 

Atsakyti

Nieko nespratau, ką ten Smalsutė interpretuoja :). tai ar savanoris, ar ne - tie patys 9 mėn? Tik eidamas pats gali pasirinkti kur tarnauti ir daugiau algos gausi.  Aš pernelyg ir nesigilinu. Kurį laiką sočiai užtekdavo savanorių, tai net pašaukti galėdavo neišeit tarnaut, nes tiesiog nebereikėjo. O nuo šiemet situacija keičiasi kažkaip, lyg šauks daugiau (ėjo kalba apie visuotinį šaukimą, bet gal nepatvirtino, nes neturi pajėgumų tiek priimti) ir studijos nėra priežastis neatlikti tarnybos. Aš už tarnybą. Bet gi laisva šalis - kiekvienas nori turėti galimybę rinktis. Maniškis sako, kad karo atveju geriau rems tėvynę pinigais iš užsienio  :B​ . Mano nuomonė nelabai įdomu. pritariu, kad apsimokę - turi daugiau šansų išgyvent.

Atsakyti