Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Laba.

Kaip oficiali army mom galiu pasakyti, kad bent jau tuo metu, kai mano bernai ėjo tarnauti PKT, savanoriai ir pusiau savanoriai (esantys šauktinių sąraše ir nelaukę šaukimo išreiškę norą tarnauti pirmumo teise) turėjo daugiau privilegijų, pvz., pasirinkti tarnybos vietą, didesnes išmokas pabaigus tarnybą. Maniškiai buvo tie pusiau. Mažasis mano po PKT nutarė pasilikti, jau treti metai profesionalus. Išsitarnavo iki puskarininkio jau. Mamai jokių panikų. Mama jaučiasi ramiau, kad sūnūs turi parengimą. Ir karinę profesiją, kuri ne pati blogiausia, nes jie karo inžinieriai, ryšininkai. 

Atsakyti
Jau virš 3000 savanorių. Gal tų realių šauktinių ir nereikės net. 
Atsakyti

Nieko nespratau, ką ten Smalsutė interpretuoja :).

Interpretavau tai, ką čia rašo skiltyje "esu studentas": https://kam.lt/neeiliniai/ - 9 mėn. tarnyba kaip savanoriškas variantas ten tik trečiu numeriu, tai ir pamaniau, kad moksliukų mokyklų absolventai gal masiškai renkasi pirmuosius.

Nu bet dabar šiek tiek aiškiau, dėkui paaiškinusioms. :4u:

Atsakyti

Dar papildau -  tarnyba nuo 18 m. Iki 23 m.- gali pašaukt bet kuriuo metu baigusius mokyklą.  Nesvarbu ar įstojęs, ar ne - tai jau nebe privilegija ir neatleidžia.

Savanoriai- taip, renkasi vietą ir bataljoną. Ten laikai kažkaip irgi skirtingi. Tai Vilius į Ruklą,  nuo gruodžio mėn pasirinko. Gal tada spės ir programavimo praktiką atlikt gimnazijoj.

Atsakyti

Tik iki 23? Anksčiau lyg iki vėlesnio amžiaus teoriškai galėjo kviesti. Vadinasi, dičkio sąrašuose galiu neieškoti.

Atsakyti

Labos

Niuma, tikiu, viskas bus gerai, suvyriškės. :4u: Ir geriau dabar nei paskui pašauks ir reikės darbus stabdyti (turėjau kolegą, kuris gavo šaukimą ir reikėjo komandai  prisitaikyti, kad jo ilgai nebus) ar dar kokios ne pačios patogiausios tam gyvenimo aplinkybės.

Aš dar nesu tikra kaip mano dukrai su tarnyba bus. Neramu, kad mažai pažįstamoj šaly ir kalbos nemoka. Ir karinės situacijos ne imituojamos mokymosi tikslais, o tikros. Bet, kaip sakydavo Skarlet, pagalvosiu apie tai rytoj.  :D 

Olaiva, nefaini įspūdžiai tada… Pas mus man rodos iki 15 žmonių, jau sakyčiau riba. Ir tai, jei kuri užsišneka ar nukrypstam nuo temos, stabdom. Bet aš mokamą lankau, gal tas irgi tvarkos prideda ir apskritai, kokie žmonės ateina.

Atsakyti

Dublis  :victory2:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vasaros_lietus: [b!]Vakar[/b!], 20:47

O, geras, nežinojau, kad mokamų knygų klubų būna. Bet tada motyvacija kita, manau. Kai nemokamas, tai gal tik į 1 tiek susirinko, bet realiai sunkus atvejis 

Atsakyti

Tai viskas ok dėl suvyriškėjimo.

Man tik keista buvo šiandien pamatyt patį faktą, kad JAU :)  Ai, aš šiaip žliumbikė :D 

Oj, Lietuti, čia jau tikrai reikia tvirtybės nusiteikt, ypač kai pas mus nėra prievolės merginom tarnaut.

Viena  iš mano klienčių - Šaulė. Tai periodiškai į mokymus visokius dingsta. 

Atsakyti

Dar papildau -  tarnyba nuo 18 m. Iki 23 m.- gali pašaukt bet kuriuo metu baigusius mokyklą.  Nesvarbu ar įstojęs, ar ne - tai jau nebe privilegija ir neatleidžia.

Savanoriai- taip, renkasi vietą ir bataljoną. Ten laikai kažkaip irgi skirtingi. Tai Vilius į Ruklą,  nuo gruodžio mėn pasirinko. Gal tada spės ir programavimo praktiką atlikt gimnazijoj.

Paboldinto nežinojau, apsišviečiau. 

Labos

Niuma, tikiu, viskas bus gerai, suvyriškės. :4u: Ir geriau dabar nei paskui pašauks ir reikės darbus stabdyti (turėjau kolegą, kuris gavo šaukimą ir reikėjo komandai  prisitaikyti, kad jo ilgai nebus) ar dar kokios ne pačios patogiausios tam gyvenimo aplinkybės.

Aš dar nesu tikra kaip mano dukrai su tarnyba bus. Neramu, kad mažai pažįstamoj šaly ir kalbos nemoka. Ir karinės situacijos ne imituojamos mokymosi tikslais, o tikros. Bet, kaip sakydavo Skarlet, pagalvosiu apie tai rytoj.  :D

Olaiva, nefaini įspūdžiai tada… Pas mus man rodos iki 15 žmonių, jau sakyčiau riba. Ir tai, jei kuri užsišneka ar nukrypstam nuo temos, stabdom. Bet aš mokamą lankau, gal tas irgi tvarkos prideda ir apskritai, kokie žmonės ateina.

Ji turi dvigubą pilietybę?

Tai viskas ok dėl suvyriškėjimo.

Man tik keista buvo šiandien pamatyt patį faktą, kad JAU :)  Ai, aš šiaip žliumbikė :D

Oj, Lietuti, čia jau tikrai reikia tvirtybės nusiteikt, ypač kai pas mus nėra prievolės merginom tarnaut.

Viena  iš mano klienčių - Šaulė. Tai periodiškai į mokymus visokius dingsta. 

Stoviu eilėj į Lapių būrį. Kolegė šaulė, fajna!

Atsakyti

Kol turim sniego puiki proga atsišviežint mezginius :)  Savaitgalį užsiimsiu.

https://www.instagra...mtnZjkzMGpmc28z

Atsakyti

Niuma dar vienas žliumbimas didelis bus kai priesaika bus. Ten ne tik mamos ašaras braukė, bet ir tėvai ir kiti artimieji🥹. Aš ramiai sutikau žinią apie tarnybą, nes pati truputį paprotinau (kol nežinai ko nori, kol ner drauges, šeimos, paskolos, darbo pasidėk chek ir bus ramu) bet ta priesaika kažkas tokio. 

O į temą. Jau susivokiau, kad noriu išsitraukt mezgimo mašiną 🫢 savaitgali bus didysis užkūrimas☺️

Atsakyti