QUOTE(jolita123 @ 2007 03 08, 17:06)
Man atrodo kad kasko tikrai apsimoka, nes kalbu is savo patyrimo,automobilis craisler-sebring 2003 metu laikome kieme aiksteleje, kur susigrudimai nerealus. Tai is musu kiemo pavogta 5 masinos, per 4 metus. Manau nemazai priedo , kaimynu busas padegtas.Tai idomiausiai yra tas kad stovi dar geresniu masinu, nei mano ir kaskines tu nevogia. Vogia tik paprastais draudimais apdraustas.Net nezinau kaip paaiskinti. Taigi taupome kiekviena diena laika ir nemokam uz aikstele. Ibrauke sona sumokejo 1900 kaskas. taip kad tikrai apsimoka.
Sebringų nevagia iš viso

Jų niekas ir už dyką nejama

Taip kad dėl vagystės draustis neverta. Nu pati pagalvok, pavogsi tą kraislerį, ir kur dėsi? Į rusyną nezastumsi - ne audinė, ne pasatas, kazachai tie ten irgi ni ni, tai kam tas vargas? Senesnį pavogei - tai bent ant dalių, o čia?
Dėl apibrozdinimo draustis galima, bet vis tiek, kitąmet tiek užbrangsta tas draudimas, kad apsimokėjimu to niekaip nepavadinsi. Nebent kokiais išskirtiniais atvejais. Tarkim, aš 10 metų turiu teises ir ė avarijos, šiemet pirkau mašiną ir ją sukaliau nepataisomai. Ir daugiau jokios nepirksiu ir kitąmet nebesidrausiu. Tada gal ir atsiperka...
QUOTE(Mademoisellee @ 2007 03 19, 11:41)
Bet as dabar ne apie tai... pries puse metu pavoge man originalias ratu apdailas (kalpokus), taciau draudimas pasiule juokingai maza suma arba nusipirkti naujus kalpokus paciai ir atnesus saskaita jie sumokes tik tam tikra procenta nuo sumos. Nesuprantu jei pavoge man naujus kalpokus ir draudimas nedengia visos sumos tai kam tas kasko???
Aha, aš irgi su tuo susidūriau. Mol, jie kompensuoja patirtą nuostolį. Pavogė nenaujus ratlankius - na tai atsinešk tokius pačius nenaujus, kompensuosim viską, o jei atsineši naujus - tai kompensuosim tik dalį... Tiesa, kartą esu išsibliovus, kad kompensuotų viską. Kai lempą man sudaužė. Mol, seną kompensuosim, o naujos ne. Da išsitrinkit galvą, sakau, tai duokit šen tą seną, mes jamam! O kad šrotuose nėra. Tai ką, sakau, man metus dabar laukt, kol šrote atsiras tokia lempa? Jie vėl - nu tai mes dalį. Ot sakau špygą, man jūs pataisykit mašiną, savo rekomenduotam servise, o kokia detalė ir iš kur - man dzin. Zyzė, bet apmokėjo. Tiek, kad kalpokai ne pirmas būtinumas, be lempos nevažiuosi, o be kalpokų gali...
Arba bus taip - tu sudaužei mašiną taip, kad jau taisyti neverta - jie tau, manai, visą sumą atiduos? Špygą, paskaičiuos, kiek už tą duženą dar gausi šrote ir tik tiek atiduos. Skaičiuos, beje, pagal savo lenteles. Ne visada teisingas. Ir dar pasikoliot reiks. Na, koliotis gal kaip kuriam draudime...
Arba tu sudaužei mašiną ir veži taisyt į servisą. Už remontą tau prisuks 6000 Lt, nors garažinis būtų padaręs už dvigubai pigiau. Bet jei sakysi, kad pati remontuosi, duokit pinigais - niekas tau tiek į rankas neduos, duos gerokai mažiau. Pvz. jei aš važiuoju į Akstę ir tvarkau subraižytą skardą, tai kaina - 500 Lt. Už tą patį į rankas - tik 300

Ot teip
O paskui kitąmet kasko užbrangsta