Įkraunama...
Įkraunama...

Kasko draudimas

QUOTE(Medinis @ 2007 03 07, 18:27)
Pasiskaitykite dar kartą savo draudimo sutartį, ypač tą punktą, kuris kalba apie franšizę.

Taip, franšize yra ta suma,kuria tu susimoki pats, o likusia dali apmoka draudimas smile.gif Musu masiniukas draustas kasko,ir yra teke su tuom susidurt smile.gif
Atsakyti
Drausti savo turtą visada apsimoka, nežinosi kas tavęs laukia rytoj bigsmile.gif
Atsakyti
Man atrodo kad kasko tikrai apsimoka, nes kalbu is savo patyrimo,automobilis craisler-sebring 2003 metu laikome kieme aiksteleje, kur susigrudimai nerealus. Tai is musu kiemo pavogta 5 masinos, per 4 metus. Manau nemazai priedo , kaimynu busas padegtas.Tai idomiausiai yra tas kad stovi dar geresniu masinu, nei mano ir kaskines tu nevogia. Vogia tik paprastais draudimais apdraustas.Net nezinau kaip paaiskinti. Taigi taupome kiekviena diena laika ir nemokam uz aikstele. Ibrauke sona sumokejo 1900 kaskas. taip kad tikrai apsimoka.
Atsakyti
Toks jausmas, kad draudimas turi atsipirkti besidraudžiančiąjam. Taip niekad nebuvo, nėra ir nebus. Nes tokiu atveju bankrutuotų visos draudimo bendrovės ir tokia paslauga būtų nebetekiama. O šiuo metu draudimo bendrovių pelnas skaičiuojamas dešimtimis procentų, taigi šis verslas yra pelningas, o tai reiškia, kad pinigų suma, išmokama žaloms padengti yra mažesnė, nei surenkamos draudimo įmokos.
Taigi svarstyti ar finansiškai apsimoka draustis - neverta. Kitas dalykas yra psichologiniai dalykai - ramybė ir užtikrintumas.
Atsakyti
Su tuo kasko yra man visokiu neaiskumu... Draudziausi be francizes ir dar galejau nurodyti kelis asmenis, kurie jeigu vaziuotu su mano masinyte ir nutiktu auto ivykis draudimas padengtu nuostolius, taciau kitam vairavusiam, kuri nurodziau sutartyje yra francize 400 Lt.

Bet as dabar ne apie tai... pries puse metu pavoge man originalias ratu apdailas (kalpokus), taciau draudimas pasiule juokingai maza suma arba nusipirkti naujus kalpokus paciai ir atnesus saskaita jie sumokes tik tam tikra procenta nuo sumos. Nesuprantu jei pavoge man naujus kalpokus ir draudimas nedengia visos sumos tai kam tas kasko??? Na aisku, nebuciau apsidraudusi nuostolis butu didesnis... Ir dar... kasko galioja tik 1na karta apdailos detalems. Jeigu pavogtu man antra karta nuostoliu draudimo bendrove nebeatlygintu.
Atsakyti
As tai antrus metukus "ERGO Lietuva" kasko draudziuosi. Imu su francize 300 lt. Tai pigiau iseina pats draudimas. O siais metais tai ir dideles nuolaidas gavau thumbup.gif Nera tas mano masiniukas labai naujas ar brangus, bet pati daug ramiau jauciuosi kai masinyte apdrausta ne tik privalomuoju bet ir kasko draudimu. Nebaisu palikti ir uzgrustame kieme ir kitam zmogui duot pavairuoti nebaisu smile.gif O ir pati prie svetimos masinos vairo daug drasiau sedu kai ji apdrausta kasko draudimu smile.gif
Jei gyvenciau mazame miestuke tai zinoma kasko turbut nedrausciau, na bet vilniuje tai manau tikrai tas draudimas svarbus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita123 @ 2007 03 08, 17:06)
Man atrodo kad kasko tikrai apsimoka, nes kalbu is savo patyrimo,automobilis craisler-sebring 2003 metu laikome kieme aiksteleje, kur susigrudimai nerealus. Tai is musu kiemo pavogta 5 masinos, per 4 metus. Manau nemazai priedo , kaimynu busas padegtas.Tai idomiausiai yra tas kad stovi dar geresniu masinu, nei mano ir kaskines tu nevogia. Vogia tik paprastais draudimais apdraustas.Net nezinau kaip paaiskinti. Taigi taupome kiekviena diena laika ir nemokam uz aikstele. Ibrauke sona sumokejo 1900 kaskas. taip kad tikrai apsimoka.

Sebringų nevagia iš viso laugh.gif Jų niekas ir už dyką nejama laugh.gif Taip kad dėl vagystės draustis neverta. Nu pati pagalvok, pavogsi tą kraislerį, ir kur dėsi? Į rusyną nezastumsi - ne audinė, ne pasatas, kazachai tie ten irgi ni ni, tai kam tas vargas? Senesnį pavogei - tai bent ant dalių, o čia?

Dėl apibrozdinimo draustis galima, bet vis tiek, kitąmet tiek užbrangsta tas draudimas, kad apsimokėjimu to niekaip nepavadinsi. Nebent kokiais išskirtiniais atvejais. Tarkim, aš 10 metų turiu teises ir ė avarijos, šiemet pirkau mašiną ir ją sukaliau nepataisomai. Ir daugiau jokios nepirksiu ir kitąmet nebesidrausiu. Tada gal ir atsiperka...

QUOTE(Mademoisellee @ 2007 03 19, 11:41)
Bet as dabar ne apie tai... pries puse metu pavoge man originalias ratu apdailas (kalpokus), taciau draudimas pasiule juokingai maza suma arba nusipirkti naujus kalpokus paciai ir atnesus saskaita jie sumokes tik tam tikra procenta nuo sumos. Nesuprantu jei pavoge man naujus kalpokus ir draudimas nedengia visos sumos tai kam tas kasko???

Aha, aš irgi su tuo susidūriau. Mol, jie kompensuoja patirtą nuostolį. Pavogė nenaujus ratlankius - na tai atsinešk tokius pačius nenaujus, kompensuosim viską, o jei atsineši naujus - tai kompensuosim tik dalį... Tiesa, kartą esu išsibliovus, kad kompensuotų viską. Kai lempą man sudaužė. Mol, seną kompensuosim, o naujos ne. Da išsitrinkit galvą, sakau, tai duokit šen tą seną, mes jamam! O kad šrotuose nėra. Tai ką, sakau, man metus dabar laukt, kol šrote atsiras tokia lempa? Jie vėl - nu tai mes dalį. Ot sakau špygą, man jūs pataisykit mašiną, savo rekomenduotam servise, o kokia detalė ir iš kur - man dzin. Zyzė, bet apmokėjo. Tiek, kad kalpokai ne pirmas būtinumas, be lempos nevažiuosi, o be kalpokų gali...

Arba bus taip - tu sudaužei mašiną taip, kad jau taisyti neverta - jie tau, manai, visą sumą atiduos? Špygą, paskaičiuos, kiek už tą duženą dar gausi šrote ir tik tiek atiduos. Skaičiuos, beje, pagal savo lenteles. Ne visada teisingas. Ir dar pasikoliot reiks. Na, koliotis gal kaip kuriam draudime...

Arba tu sudaužei mašiną ir veži taisyt į servisą. Už remontą tau prisuks 6000 Lt, nors garažinis būtų padaręs už dvigubai pigiau. Bet jei sakysi, kad pati remontuosi, duokit pinigais - niekas tau tiek į rankas neduos, duos gerokai mažiau. Pvz. jei aš važiuoju į Akstę ir tvarkau subraižytą skardą, tai kaina - 500 Lt. Už tą patį į rankas - tik 300 bigsmile.gif Ot teip bigsmile.gif

O paskui kitąmet kasko užbrangsta rolleyes.gif
Atsakyti
Kasko yra gerai thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Noa @ 2007 03 21, 10:05)
Aha, aš irgi su tuo susidūriau. Mol, jie kompensuoja patirtą nuostolį. Pavogė nenaujus ratlankius - na tai atsinešk tokius pačius nenaujus, kompensuosim viską, o jei atsineši naujus - tai kompensuosim tik dalį...
Arba tu sudaužei mašiną ir veži taisyt į servisą. Už remontą tau prisuks 6000 Lt, nors garažinis būtų padaręs už dvigubai pigiau. Bet jei sakysi, kad pati remontuosi, duokit pinigais - niekas tau tiek į rankas neduos, duos gerokai mažiau. Pvz. jei aš važiuoju į Akstę ir tvarkau subraižytą skardą, tai kaina - 500 Lt. Už tą patį į rankas - tik 300 bigsmile.gif Ot teip bigsmile.gif

Niu as pilnai sutinku su tuo, kad pavogus diskus, jie nekompensuos kaip uz naujus. Tai cia net paciam apsimoketu juos nakti nusisukt ir ryte sakyt pavoge, ir vel gausi naujus. Pasivazineji pusmeti, ai dabar reik nauju vasariniu kokiu diskiuku, ir vel naujus. Tai gi ir pats noredamas parduot, kad ir menesi pavazinetus diskus, nebegausi tiek kiek nauji kainavo ax.gif Mes antri metai draudziam kasko, ir lb esam patenkinti. Pernai su kita masinike buvo ivykis, viskas ok buvo su draudimu, siemet vel buvo, bet su kita masinike ir kita draudimo bendrove, vel viskas ok ax.gif Draudimas kainavo apie 2tukst., o remonte priskaiciavo 4.5tukst. Nors ten tebuvo tik lempa keiciama ir bamperis tvarkomas. Niu ir ar neapsimoka g.gif Dabar jau i pabaiga eina draudimas, ir vel butinai drausim kasko smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cavalli: 21 kovo 2007 - 08:20
Lempa ir bamperis 4500 blink.gif Gal auksiniai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Papooga @ 2007 03 21, 10:39)
Lempa ir bamperis 4500  blink.gif Gal auksiniai?  g.gif

Nu tai aisku, kad ne vien uz juos tiek paeme schmoll.gif Darbai tai irgi kainuoja. Zibintas kainavo 800lt., bamperis 700lt., surinkimo-isrinkimo darbai 1.200lt, dazymo darbai 600lt., ir plius dar ten yra isvardinti smulkus darbeliai, ir visa bendra suma gavos 4.500lt. ax.gif
Atsakyti
Papildyta:
Niu as pilnai sutinku su tuo, kad pavogus diskus, jie nekompensuos kaip uz naujus. Tai cia net paciam apsimoketu juos nakti nusisukt ir ryte sakyt pavoge, ir vel gausi naujus. Pasivazineji pusmeti, ai dabar reik nauju vasariniu kokiu diskiuku, ir vel naujus.
[/quote]

Deja tokia apgaule neisdegs nes kas jau kas, bet draudimo bendroves saves nenusiskriaus: uz apdailos detales kompensuoja tik viena karta ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2007 03 21, 09:05)

Arba bus taip - tu sudaužei mašiną taip, kad jau taisyti neverta - jie tau, manai, visą sumą atiduos? Špygą, paskaičiuos, kiek už tą duženą dar gausi šrote ir tik tiek atiduos. Skaičiuos, beje, pagal savo lenteles. Ne visada teisingas. Ir dar pasikoliot reiks. Na, koliotis gal kaip kuriam draudime...

Susiduriau as su ju mandrybem visai nesenai. Vakare vaziuojant senis sukdamas is salutinio ir dar kirstamas dviguba istisine linija ikale man i sona suejo visa desine lempa iki rato. Va cia ir prasidejo... Susisiekus su draudimu pasake, kad kai servisas mazdaug pasakys kiek kainuos remontas tada jie dar ziures ar nevirsija remontas masinos vertes... na mano laimei pagal serviso preliminaria suma draudimas sutiko taisyti... po remonto issireikalavau is serviso samatos remontas kainavo virs 14 tukst. uz ka tokie pinigai!!!!!! Ot servisiukai gerai plauna pinigus.
Nors masina tvarke pusantro menesio bet man isejo i gera (neskaitant sugaisto laiko, nervu ir t.t) dabar ji kaip nauja: kapota nauja pakeite, senas buvo siek tiek nukentejes, rata, lempa, kuri pries avarija silpniau sviete, nauja kondicionieriu sudejo).
O jeigu nori, kad draudimas grynais sumoketu nuostolius tai jie duoda mazesne suma negu taisant servise todel, kad kaip man aiskino atskaiciuoja PVM ir ismoka pinigus be PVM.
Atsakyti