Įkraunama...
Įkraunama...

Kiaušinienės & omletai

Aga! Su krabu lazdelem ir man laaaaabai patinka! thumbup.gif Ir man labai patinka i plakini pieno ipilt- svelnesnis skonis gaunasi, bet tada apverst neina jei noriu kuom nors idaryti. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE (vija* @ 2003 07 23, 00:07)
nugi pasidalinkit savo firminiais recepteliais  smile.gif

Manau, kiausininiu patiekalu geriau valgyti minimaliai - jie didina cholesterino kieki kraujyje, o to rezultate siaureja kraujagysles. galima pasekme - insultas arba infarktas. sad.gif
Atsakyti
QUOTE (Wedado @ 2004 06 16, 17:51)
Manau, kiausininiu patiekalu geriau valgyti minimaliai - jie didina cholesterino kieki kraujyje, o to rezultate siaureja kraujagysles. galima pasekme - insultas arba infarktas. sad.gif

Is serijos "Kaip numirti sveikam" laugh.gif
Atsakyti
o as skaiciau, kad is kiausinio cholesterolis yra sunkiai isavinamas. o ish esmes tai kiba zinai nuo ko mirsi??? va sako 7 kg obuoliu jau mirtina doze... a kiba tiek rijam ant karto? sveika viskas, kas saikinga.
Atsakyti
QUOTE (Wedado @ 2004 06 16, 17:51)

Tai tau infomacijos is kitos puses, jei skaitai angliskai ir idomu smile.gif su visom nuorodom i mokslinius tyrimus

http://www.ravnskov.nu/cholesterol.htm
Atsakyti
Ispaniškas omletas

4 porcijos
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 didelės bulvės, supjaustytos nedideliais kubeliais
2 dideli svogūnai, smulkiai sukapoti
6 kiaušiniai
druska, pipirai
1 šaukštelis kapotų petražolių

Įkaitinkite keptuvėje aliejų. Dėkite bulves ir kepkite. Po poros minučių įdėkite ir svogūnus. Kepkite apie 10 min. Kiaušinius įmuškite į indą, ir paplakite juos šakute su druska ir pipirais. Užpilkite bulves ir kepkite dar 10 min. Serviruokite supjaustytą į keturias dalis ir pabarstytą kapotomis petražolėmis.

Šaltinis: Mary Berry's Complete Cookbook
Papildyta @ [mergetime]1089230130[/mergetime]
Sufle omletas su žolelėmis ir sūriu

2 porcijos

3 dideli kiaušiniai, atskirti trynius nuo baltymų
1 šaukštas grietinės
po 2 šaukštus petražolių, krapų, peletrūno, smulkiai sukapota
druska ir pipirai
25 g sviesto
truputis aliejaus
55 g sūrio

Trynius, grietinę, druską, pipirus ir žoleles išmaišyti. Baltymus išplakti iki standžių putų atskirai. Tada įdėti iš pradžių 1 šaukštą baltymų į trynių masę, išmaišyti, tada visus baltymus sudėti. Keptuvėje išlydyti sviestą ir pilti truputį aliejaus. Tada supilti kiaušinių masę ir kepti ant nedidelės ugnies. Nemaišyti. Kai jau bus beveik iškepę, pabarstyti tarkuotą sūrį ir kepti dar truputį. Valgyti su salotomis ir virtomis bulvėmis.

Šaltinis: http://www.bbc.co.uk...cipes</div><!-- ALIGN end -->
Atsakyti
Aš vėl čia, kaip ta višta su kaiušiniais laugh.gif Nu labai megstu kiaušinius tongue.gif Čia bus porą receptukų gaminimui orkaitėje:
1. Reiks nedideliu pomidorų, kiaušinių, sviesto, pipirų ir druskos. Iš pomidorų reiks išimti vidų, ji galima panaudot į sriubą, tada dedam gabaliuką sviesto, pabarstom druska, pipirais ir imušam kiaušinį, kurį irgi pabarstom druską, pipirais. Dabar dedam į orkaię. Kepam 20 min. Aš asmeniškai dar pabarsčiau tarkuotų sūriu rolleyes.gif
--Resize_Images_Alt_Text--
2.Šiam patiekalui reiks formos, ir šis patiekalas mano vyrui nepatiko tongue.gif todel kad obuoliai jam nesiderina su kiaušiniais, o man patiko laugh.gif
Reiks: pomidoro, obuolių, kiaušinių, prieskonių, sūrio
Formą sutepam dosniai su sviestų. Vieną puse formos išdėliojam su oboulių riekelem, kitą su pomidorų. Pabarstom prieskoniais, Tda dedam sūrio riekes.Įmušam kiaušinius, kiekis priklauso nuo formos dydžio. Apibarstom prieskoniais, žalumynais ir kepam . Galima ir keptuveje kepti.
--Resize_Images_Alt_Text--
Atsakyti
Elena, po tokiu foto seiles baigia isplaukt is mano burnos.....
Atsakyti
Tipo vengriskas omletas (subalansuota vyramas, bet tinka ir moterims)

I ikaitinta keptuve vienas po kito deti smulkiai supjaustytus (kas yra saldytuve): desra, kumpi, paprikas, pomidorus, nepjaustytus konservuotus zirnelius ir kukuruzus ir gale uzpilti trumpai plaktus kiausinius su prieskoniais. Kepti viska pastoviai maisant, kad gautusi gabaliukais: darzoves apsivelia kiausiniais ir gaunasi super.

Pabandykit.
Atsakyti
QUOTE (Reklamiste @ 2004 07 09, 11:47)
Tipo vengriskas omletas (subalansuota vyramas, bet tinka ir moterims)

I ikaitinta keptuve vienas po kito deti smulkiai supjaustytus (kas yra saldytuve): desra, kumpi, paprikas, pomidorus, nepjaustytus konservuotus zirnelius ir kukuruzus ir gale uzpilti trumpai plaktus kiausinius su prieskoniais. Kepti viska pastoviai maisant, kad gautusi gabaliukais: darzoves apsivelia kiausiniais ir gaunasi super.

Pabandykit.

O jei tik supilsit kiausiniu plakini ir visai nemaisysit, bei kepsit uzdengta ant lengvos ugnies, gausit tokia a la omleta - pyraga. Jis laba pakyla, paskui siek tiek sukrenta. Pjaustom ir valgom kaip pyraga. Beje skanu ir saltas.
Atsakyti
Gal kas gali pasidalyti patirtimi,kaip iškepti orkaitėje storutėlį omletą.Kiek bandžiau ,,savos kurybos'',vis sukrisdavo.
Atsakyti
Su malonumu prisimenu, kaip mokyklos valgykloje valgydavau omleta. Galbut kas nors is jusu zinote receta tokio omleto, nes dabartiniai receptai yra su priedais, o as noreciau to paprasto, vis bandau iskepti, bet nesigauna.
Atsakyti