Įkraunama...
Įkraunama...

Pienligė

O jus nebandete profilaktiskai pagerti jogurto tableciu? vargau kazkada su pienlige istisai, paskui kazkokia tablete geriau, ilgai nebuvo o pries pusmeti vel apsireiske "dziaugsmas"....... tai dabar baigiau gerti antra jogurto tabelciu bonkute, nes organizmas truputi pasilpes, sirguliavau, antibiotikus geriau...... na neprasidejo dar.... "tfu, tfu, tfu"
Atsakyti
Galvojau,kad cia as viena taip sergu daznai,bet kaip paskaiciau,taimatau,kad gana dazna problema.Kai pagimdziau,tai kokius 5 metus pienlige kartjosi kas kelis menesius.Isbandzius buvau visus cia isvardintus vaistus ir dar daugiau,pakeiciau kokius 4 ginekologus.Viena gyd. buvo paskyrus yprasta gydyma,o po to 6 men. pirma menesiniu diena isgerti po tablete diflukan profilaktiskai ir dar stiprinti imuniteta,gerti phlogenzym.Tai kainavo ne kelis simtus... sad.gif Tuos 6 men.ir po to to dar kelis buvo gerai.Bet paskui vel tas pats......
Del kitu priezasciu nuejau i klinikas pas garsia profesore ,ji pasisaipe is visu tu brangiu vaistu ir israse rusisku uz 11 lt "klion D".Nuo to laiko per 2 metus buvo tik 1 karta ir tai zinau,kad buvau nusilpus,neprisiziurejau.Buna,kad jauciu,kad jau gali prasidet,tai isidedu 1 ir viskas gerai,nors kursas 10.Aisku istisai ryju vitaminus,zuvu taukus ir morku sultys kasdien.(Jei nera galimybiu gert sulciu,tai bent pora morkyciu sugrauzt per diena,cia taip man sake)
Atsakyti
Dar yra žvakutės Polyginax, man užtenka 2-3 ir kokiam mėnesiui praeina. Kad vėl atsiranda tai dažniausiai pati kalta būnu verysad.gif . Valgau daug saldumynų, čia kaip girdėjau viena iš pienligės atsiradimo priežasčių.

Dėl nevaisingumo - man atrodo, kad jei dėl pienligės moterys taptų nevaisingomis, tai bent jau kas antra neturėtų vaikučių. Bet manau, kad taip nėra, čia turbūt visai nesusiję dalykai smile.gif
Atsakyti
Aš pienligės vaistais negydau, nes kiek ginekologas sakė, vaistai gydo tik padarinius, tai yra tai, kas mum nemalonu, o priežasčių jie negydo. Priežastis kiekviena moteris randa pati. Man pienligė buvo jau 3 karuts ir reguliariai kas 2-3 metai kartojasi. Šiaip kai prasideda - jokių saldumynų, daug gyvo jogurto, žuvies taukai. Čia supermamoj viena forumietė patarė liaudišką būdą - česnaką, taigi man jis per dvi, tris dienas tą pienligę visiškai pašalino thumbup.gif Kitą kart kai tik prasidės, tik jį ir naudosiu
Atsakyti
QUOTE(agacaga @ 2005 03 02, 10:44)
O ka jus su tuo cesnaku darot? ax.gif

Kai pajaučiu, kad kažkas neaiškaus darosi, vakare prieš einant miegot įsidedu česnako skiltelę perpjautą pusiau išilgai. Ryte išsiimu. Ir taip padarau kokius 3 vakarus. Nemalonūs pojūčiai išnyksta.
Atsakyti
QUOTE(Nashle @ 2005 03 03, 09:45)
Kai pajaučiu, kad kažkas neaiškaus darosi, vakare prieš einant miegot įsidedu česnako skiltelę perpjautą pusiau išilgai. Ryte išsiimu. Ir taip padarau kokius 3 vakarus. Nemalonūs pojūčiai išnyksta.

O negrauzia cesnakas? Ir kaip tu ja is ten issikrapstai?
Atsakyti
QUOTE(Monica @ 2005 03 03, 10:01)
Tikiuosi,  nestuke.gif galima. Juk natural. produktas g.gif

kiek skaiciau tai nesciosioms apskritai cesnako negalima.
Atsakyti
Sveikutes,
pasirdo pienlige kamuoja mus visas...
Man vienas dalykas yra labai keistas, kada pradejau su vyru darugauti, nesirgau jokiomis ligomis, tik susituokem, iskarto susirgau pienlige ziema. Ginekologe israse stipriu antibijotiku man ir vyrui, ir dar zvakuciu. Praejo ir metus laiko jos nesirode. Tik atsalus orams man ir vel pasikartojo, ir vel israse tuos pacius vaistus abiems, ir tas pacias zvakutes, bet... po menesio pasikartojo. Ploviau ir soda, bet nuo jos pasidare dar blogiau (kada buvo pienlige, man beveik neniezti, tik isskyros kaip varske, o po sodos labai niezeti pradejo). Susinervinusi, kad trumpas poveikis, pakeiciau ginekologe, bet... Kol prie jos priejau, spejau prasirgti, o menesines viska graziai isvale ir ji man nieko nerado, nors taip pat ta ginekologe likau nepatenkinta, nes ji tik apziurejo ir jokio tepinelio neeme. Issiklausinejau viska ka daryti jeigu pienlige vel pasikartos, tai israse Mycosyst geriamu kapsuliu, kuriu reikia dvieju, viena is karto,o kita po keliu isgerti reikia. Bet... Ilgai galvojau pirkti ar ne, nes po mmm jauciausi gerai (jokiu santykiu neturejau, nes vyras komandiruoteje). Po vyro sugrizimo ziuriu, kad del grybo smileysex.gif negaliu ir ryzausi jas nusipirkti. Nuejau i vaistine, klausiu kiek kainuoja, tai ir fantazija atsoko jas pirkti, viena kapsule virs 20 Lt. Paklausiau vaistininkes, ar yra tokiu paciu vaistu tik pigesniu, tai dave man FLUCOHEXAL 150 sake, kad jos tokios pat sudeties, tik gamintojo kito ir pigesnes (vienos kapsules kaina iki 16 Lt). Na jas ir nusipirkau, ir dar nuolaida kaip tik joms buvo, tai sutaupiau kazkus apie 20 Lt negu kad buciau pirkusi Mycosyst. Kai isgeriau pirma kapsule, is pat pradziu issigandau, nes pamaniau, kad nuo jos man dar blogiau: kelnaites buvo pilnos varskes. Nekantravau lekti namo praustis, bet... kaip issiaiskinau, tie vaistai tiesiog viska isstume is vidaus, sieneles pasidenge apsauginiu sluoksniu ir jokiu pienliges zymiu nebuvo. Jau po pirmos kapsules su vyru galejau smagiai smileysex.gif Po 3 dienu isgeriau ir antra profilaktiskai. Dabar jau praejo beveik 2 men ir jokiu pienliges pozymiu nesimato...

O cesnaka tai pabandysiu profilaktiskai jeigu vel kada mane grybas uzpuls... Aciu uz patarimus, tiek prisiskaiciau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Bonzile @ 2005 03 03, 13:12)
O negrauzia cesnakas? Ir kaip tu ja is ten issikrapstai?

Paimk cesnaka, perpjauk ji isilgai, perverk siula, padaryk kaip tampona ir isikisk, o siulas tam, kad issitraukti galetum...
Atsakyti
As irgi kankinuosi su ta prakeikta pienlige. Man ji niekada neisnyksta, maximum keliom savaitem. Tikriausiai ir neissigydysiu, kol nemesiu KT. cry.gif
Va ka tik panarsiau www.vaistai.lt ir issiaiskinau, kad visi geriamieji vaistai, kuriuos cia vardinote DIFLUCAN, DIFLAZAN, FLUCANOZOL, MYCOSYST, MYCOMAX yra visai vienodi, tik skiriasi pagal FLUCONAZOL kieki juose ir gamintoja, o pagal ji ir kaina. Taigi pigiausi is ju yra FLUCOHEXAL apie 16Lt viena tab., visu kitu kainos nuo 20 iki 40lt 1tab.
Sekmes kovojant, o as irgi pabandysiu su cesnaku, ziuresim kas bus mirksiukas.gif
Atsakyti
Mane labiausiai nervina ta grandinine reakcija: nori apsisaugoti, taigi renkiesi KT. Renkiesi KT - issauseja makstis, mazeja noras myletis, taigi kartais gal ir ne visai iki galo susijaudini. O tada - is kartoa atsinaujina pienlige. Nustoji myletis, kol issigydysi, tada gaunasi, kad be reikalo geri KT. Bet vis galvoji, kad jau seniai nesimylejai (nes pienlige vis neleidzia), tai vis tiek kazkada greitai jau gal pasimylesi, taigi nenustoji gerti KT. O pienlige nedingsta. Finale gaunasi, kad:

Nesimyli.
Geri KT.
Pienlige nedingsta. cry.gif

Vienintelis pienliges pliusas mano atveju - tai kad nustojus apskritai valgyti piena ir cukru ir viska, kas daug to turi sudetyje, taip pat viska, kame yra grybu, as numeciau svori - nuo 71 kg iki 56 kg cool.gif
Atsakyti

Turėjau ir aš tokių problemų cry.gif Bet dabar jau kokius du metus gyvenu ramiai biggrin.gif Galiu pasidalinti savo patirtim...
Pradėjus vartoti KT, ta biauri pienligė manę užpuolė pirmą kartą po kokių 3-4 mėnesių, o paskui niekaip negalėjau jos atsikratyti. Vos išsigydydavau, po kurio laiko vėl pasikartodavo, jau galvojau, kad taip ir reikės susitaikyt visam gyvenimui:(
Ginekologė išrašydavo Micomax žvakučių, bet man buvo perbrangiai jas pirkti vos ne kas mėnesį ar du. Gėriau dar kažkokius išrašytus vaistus, gydėsi kartu ir vyras, bet viskas buvo tik tam laikui....ta bjaurybė visai manę nukankino. Pagaliau pavargau vaikčioti į polikliniką ir, visiškai praradusi viltį, pradėjau ieškoti liaudies medicino receptų.. ir radau, bent jau man tai tikrai labai padėjo.
Skalavau makštį ažuolo šiltu žievės nuovirų porą kartų per dieną - po kelių dienų niežulys ir visi kiti požymiai praeidavo tongue.gif , vėliau dar kartas nuo karto profilaktiškai pakartodavau. Super, ir gydymas pigiai atsieina. Po to buvau vėl nuėjus pas savo gydytoja, ji kalusė kaip su pienlige, pasakiau, kad skalauju nuovirų, tai sakė gali ir toliau taip daryti.
tfu, tfu.tfu, bet jau kelis metus ramu., nors KT tebegeriu.
Gal ir jums padės...
Atsakyti