Įkraunama...
Įkraunama...

Pienligė

Pienligė - sena ir ištikima mano draugė. Iš pradžių mes labai "pykomės", dabar jau "sugyvenam". Išmokau su ja tvarkytis ir problemų neliko. Taigi, mano gynimosi būdai.
1. Maistas. Kontroliuok ką valgai, mažiau mielinių gaminių, saldumynų, daugiau kefyro, jogurto, pasukų.
2. Profilaktika. Vos tik pajauti pirmus simptomus, pirma priemonė - apsiplovimai. Galima tai daryti su sodos tirpalu, kaip jau kažkas rašė, bet tai atgyvenęs dalykas ir kartais iššaukia ne kokias reakcijas. Tinka medetkos arbatėlės (iš išorės nepakanka, reikia su švirkštyne į vidų). Man labai patinka Calpo Cleaner. Čia yra tokia švirkštynė pirkti kartu su laktozės tabletukėmis. Tabletės tirpios, paskui galima nusipirkti atskirai, kai pabaigi. Tai ištirpini tą tabletę ir apsiplauni. thumbup.gif Kartasi, taupumo sumetimais, aš imu po pusę tabletės, užtenka blush2.gif Ši priemonė man bent jau idealiai viską sutvarko.
3. Gydymas. Na, kai jau niekas nepadeda... Mano susidūrimai su gydytojais buvo nesėkmingi. Taip jau pasitaikė, kad manęs neišklausė, nieko per daug ten netyrė, išrašė tai kas tuo metu buvo ant bangos t.y. koks farmacinės kompanijos atstovas buvo apsilankęs ir pačiulbėjęs. Aišku, kaina ne pati mažiausia. Pati dirbu su vaistais, tai žinau kas, kiek, už ką ir kaip yra daroma schmoll.gif Aš pati vartoju Clotrimazol žvakutes. Ne todėl, kad jos pigesnės, o todėl, kad išbandžiau praktiškai visas, ir tik jos man padėjo. Turiu pasakyti, kad kiekviena mes esam individuali, tad kas tiko man, nebūtinai tiks ir jums.
Išbandžiau ir geriamus priešgrybelinius vaistus, efektas trumpalaikis schmoll.gif Nerekomenduočiau eksperimentuoti pačioms.
Visgi, profilaktika yra idealiausia priemonė thumbup.gif

Ai, dar pamiršau. Mano draugės brolienė pienligę išsigydė kažkokių žolių nuovirais. Sakė, kad thumbup.gif ir natūralu. Vis planuoju pabandyt, bet nelieka laiko. Ten kursas berods 20 d.

Receptukas:
Imam ugniažolės ir ramunėlių po 1 valg. š. Užplikom 1 litru vandens. Atvėsinam ir plaunam su švirkštyne kiekvieną vakarą, dešimt dienų. Kiekvienam vakarui ruošiam šviežią užpilą. Tada imam medetkų žiedų 3 valg. š. ir ąžuolų žievės 1 valg. š. Taip pat užplikom 1 litru vandens, ir vėl kiekvieną vakarą plaunam 10 dienų. Kas naudojo, tai sakė thumbup.gif
Procedūras pradėti kai tik pasibaigs mėnesinės.

Na, aš dar neišbandžiau. blush2.gif Bet kada nors pasiryšiu mirksiukas.gif
Tai jei kas išbandysit, parašykit kaip sekės...
Atsakyti
O man tai nuo apsipliovimu tik blogiau budavo. Isplaudavo , tikriausiai, visus geruju bakteriju likucius. sad.gif
Anksciau man padedavo Macmiror zvakutes,bet ilgokai jas vartojau,tai mano grybas prie ju priprato ir nelabai veike. cry.gif Tik uzknisdavo jas 8 dienas kaisiotis.
Dabar atradau Lomexin zv. tai thumbup.gif Uzteko vienos kapsulytes ( ji veikia 3 dienas) ir viskas kuo puikiausiai.
Kazkurios merginos mineja, norint,kadpienlige nesikartotu, reikia valgyti daug rugsciu pieno produktu,t.p. labai gerai spanguoliu sultys.Jos turi kazkokiu medziagu stabdanciu grybo dauginimasi.
Atsakyti
Man irgi Lomexino viena zvakute padeda puikiai jei tik pajuntu ta zaraza mad.gif dar Vagisan zvakutes geros,jos ten su visom tom gerom bakterijom...jas panaudoju po lomexino zvakutes praejus savaitej,kad padetu atkurti mikroflora ten wink.gif
Atsakyti
QUOTE(DAUKVILE @ 2005 08 25, 23:37)
Pienligė gali atsirasti ir nuo antibiotikų naudojimo, nes kai kurie jų ir iššaukia ją doh.gif Gydytoja minėjo, kad pavartojus antibiotikų, nusilpsta imunitetas ir organizmas nesubeba pats kvoti su pienligės bakterijos ir parasideda  doh.gif

va tokiu būdu ir susidūriau pirmąkart su šia zaraza.

QUOTE(liniokas @ 2005 08 19, 19:03)
Aš pati vartoju Clotrimazol žvakutes. Ne todėl, kad jos pigesnės, o todėl, kad išbandžiau praktiškai visas, ir tik jos man padėjo. Turiu pasakyti, kad kiekviena mes esam individuali, tad kas tiko man, nebūtinai tiks ir jums.

Va va, aš irgi bandžiau kelis variantus, ir tik šitos padėjo. Dar kombinavau su tos pačios firmos tepalu.

QUOTE(lucky @ 2005 08 25, 23:57)
Dabar atradau Lomexin zv. tai  thumbup.gif  Uzteko vienos kapsulytes ( ji veikia 3 dienas) ir viskas kuo puikiausiai.

Man irgi Lomexin įsiūlė, kai pirmąkart pirkau, simptomai tik apsilpo ir labai greit atsinaujino. Išsigydžiau tik su Clotrimazol.
Atsakyti
Jauciu pas kiekviena ta zaraza jautri vis kitokiems vaistams. g.gif As isbandziau gal kokias 6 vaistuku rusis ir tik Lomexinas siuo metu padeda. blink.gif
Atsakyti
Man homeopate liepe gerti citrosept po 30 lasu-1.5 men.Taip pat galima skalauti is jo pasidarius skiedini,bet as neskalavau.Bet man praejo ir jau kokie5 men. nesikartoja smile.gif
Atsakyti
Aš irgi ilgą laiką negalėjau atsiginti šio ‚džiaugsmo‘.. sad.gif
Dabar kovoju ne su padariniais, o su priežastimis ir kolkas ramu, priemonės tokios:

* jokių kasdienių įklotų
* kiek įmanoma rečiau naudoti tamponus mėnesinių metu (tai buvo sunkiausia)
* kuo natūralesnės medžiagos paketai mėnesinių metu
* kuo natūralesnių medžiagų apatiniai
* jokių intymios higienos priemonių, tik paprasčiausias VAIKIŠKAS MUILAS (ne dažniau kaip kartą dienoje, kitaip ate ir visom gerosiom mikrofloros bakterijom!)
* kasdien bent stiklinę kefyro ar rūgpienio
* geriu Chlorella CE, tai iš jūros dumblių išgauti vitaminai ir mineralinės medžiagos (imuninei sistemai stiprinti, gerųjų bakterijų dauginimuisi aktyvinti, turi ir kitų gerų savybių, bet šios man svarbiausios) – 45 kapsulių kaina apie 30 Lt

Visa tai rekomendavo mano gydytoja. Ji akcentavo, kad jei niekas nepadės teks atsisakyti KT, kadangi to daryti nėra jokio noro, labai sąžinigai viską atlieku ir (tfu tfu tfu) kolkas rezultatais esu patenkinta. thumbup.gif
Atsakyti
Man padėdavo medetku arbatos apsiplovimai.Jei yra galimybė po kiekvieno apsilankymo tualete, o jei ne, tai nors pora kart per diena.
Atsakyti
QUOTE(eja @ 2005 09 26, 22:46)
Sveika,
o kokios itakos turi tamponai mus kankinanciai slykstynei? iklotu negaliu pakesti (nuo ju kyla niezulys, panasus i alergija), todel niekada tamponu neatsisakysiu ax.gif

Aš irgi anksčiau naudojau tik tamponus, bet gydytoja patarė jų atsisakyt visai.. man pavyko naudojimą sumažint iki minimumo ax.gif Pereit 'ant paketų' buvo labai sudėtinga - jaučiausi kaip su pampersais... bet prie visko priprantama, tuo labiau, kad teko rinktis vieną 'gėrį' iš dviejų doh.gif
Dabar tiksliai nepasakysiu kodėl konkrečiai tai yra nepatartina, bet numanyt įmanoma. Gal pabandyk rinktis kuo natūralesnę medžiagą (kad būtų cotton) ir jokių pašalinių reakcijų kilt neturėtų.
Atsakyti
QUOTE(.oOo. @ 2005 09 28, 10:25)
Aš irgi anksčiau naudojau tik tamponus, bet gydytoja patarė jų atsisakyt visai.. man pavyko naudojimą sumažint iki minimumo ax.gif Pereit 'ant paketų' buvo labai sudėtinga - jaučiausi kaip su pampersais... bet prie visko priprantama, tuo labiau, kad teko rinktis vieną 'gėrį' iš dviejų  doh.gif
Dabar tiksliai nepasakysiu kodėl konkrečiai tai yra nepatartina, bet numanyt įmanoma. Gal pabandyk rinktis kuo natūralesnę medžiagą (kad būtų cotton) ir jokių pašalinių reakcijų kilt neturėtų.

Butu sudetinga, bet gal ir verta bent jau mazinti ju skaiciu, taciau ta bjaurastis atsinaujina nuo nezinia ko, va puse metu beveik nebuvo ir vel se tau kad nori - yra, nei antibiotiku, nei baseinu, nei saldumynu, na tik stresu nemazai buta, bet siaip tai nieko tokio neleistino, o va ima ir apsilanko slykstyne wacko.gif
Atsakyti
Ir man ta bjaurybė po labai ilgo laiko tarpo atsinaujino blink.gif . Vis galvojau, nuo ko čia galėjo būti, o paskui forume perskaičiau, kad nerekomenduojama B grupės vitaminai ir mielės. O aš kaip tik pradėjau gerti Fitoval kapsules, kur šitie ingredientai yra pagrindiniai. Tai ką dabar mesti tą Fitovalį į šiukšlių dėžę... unsure.gif Gal kad girdėjot, ar iš tikrųjų gali būti tokia priklausomybė?
Atsakyti
Žinot mergaitės ir mamkos, čia buvo daug šnekėta apie tai, kad tų blogųjų bakterijų, nuo kurių vis atsinaujina pienligė, yra žarnyne. O kaip jūs manot, kaip iš žarnyno jos patenka ...... na, žemiau smile.gif . Kaip sako gyd. daugelis mūsų neteisingi savo dubciuką valomės. Na, ne ta kryptimi mirksiukas.gif . Aš tuo niekada netikėjau, bet tai galbūt realiausia priežastis, o tai kitaip niekaip nesuprantu iš kur ta peinligė.
Atsakyti