QUOTE(laureta @ 2007 12 27, 11:14)
DAR . Visi mes praeiti turejome. Tai praeityje. Bet gyventi kas kart praeitimi, nemanyciau kad tai protinga.
Manau negalima normaliai gyventi ir eiti per gyvenimą į priekį, nesusitaikius, nesupratus, nesužinojus savo praeities. DAR Ir dar kaip galima gyventi... Greztis kaskart atgal nera jokios butinybes...
DAR jeigu paciai yra priimtina globa, tai man ir tie kurie isivaikina tikrai ne. Tai del vieninteles priezasties kodel, as nenoriu traumuoti mergaites. Nenoriu kad ji butu isplesta is mano seimos del biologines motinos klaidu.
Laureta, kodėl tu vis sakai, kad aš ginu globą, arba sakau, kad ji geresnė ar blogesnė. Aš ne apie tai kalbu.
Įvaikinimas nėra totalus gėris, kaip ir globa nėra visiška blogybė. Abu variantai turi ir minusų ir pliusų.
Aš kalbu apie vaiko visišką pasisavinimą. Tiek įvaikinimas, tiek globa yra kaip santuoka, pasiimi šalia savęs svetimą žmogų , jis tampa savu (arba netampa), su juo gyveni, jį myli, bet tai nereiškia, kad gali nubraukti jo praeitį, daryti su juo ką nori, nors tau atrodo, kad darai gerai jo labui. Vienam praeitis nerūpi, kitam labai. Be jos jis neturi dvasios ramybės. Jei nerūpėtų praeitis, tai nebūtų tiek daug vaikų, kurie visdelto ieško savo tėvų, kad ir kaip mylėtų įtėvius.
Aš ne už įvaikinimą ar globą, aš už gyvenimą be paslapčių, melo, apgaulės, kategoriškumų, savęs priskyrimo visiškam geriui, kito nuniekinimui, aš už atvirą , lengvą gyvenimą, kai gali paverkti, kai sunku, kai gali patarti kai širdį drąsko abejonės, aš už žmogiškumą, nes gyvenimas trumpas. Aš nenoriu gyventi tokį gyvenimą, kai pasiėmusi vaiką primetu jam savo kategorišką mąstymą jo atžvilgiu, ir kai sueina pilnametystė tas vaikas bėga nuo manęs išsivadavęs nuo mano pančių.
Man ir dabar sako daug kas, va užaugs , ieškos savų, tipo ką aš tada darysiu. Sakau ir gerai, aš padėsiu. Tai ne tik savų ieškos, ieškos ir vyro dar, ir vaikų tikiuosi turės. Tai ką man dabar daryti. Neauginti jos. Kaip minėjau jos ieškojimai man nesukels traumos, tik labai norėčiau kad teisingai atsirinktų.