Noriu pridurt viena dalyka, kad pirma kart isejus is namu ne nepasiekus universiteto apsisukau ir gryzau namo, nu tiesiog negalejau, mintys buvo visos namie. Ir paskui aisku sunku budavo labai palikt namie toki mazyli vis atrodydavo, kad be manes jam bus blogai, bet dabar jau laisviau i tai ziuriu ir be baimes lekiu i paskaitas

Ash taip pat pagimdzhiusi uzh 2 sav. ishejau i sesija. Gryzhdavau pamaitinti kas 3 val. Mokausi neakivaizdiniam, tai ta sesija pratempiau (ta proga, kad reikia keltis naktimis vaika matinti, skaitydavau studiju knygas bezhindydama
), ishsilaikiau daugiau egzaminu nei iprastai
. Tempas buvo zhiaurus, nezhinau ish kur tokiu antgamtishku jegu turejau, bet kai viskas baigesi, pasijutau oj kaip pavargusi
. Shiaip ar taip, neakivaizdinimiame tikrai nesunku studijuot su vaiku, tik kad man taip sutapo - nuo gimdymo stalo i paskaitas
.
Ash tavo vietoje suderinchiau taip, kad bent pirmus 4 menesius galetum krutimi ir savo pienu maitinti vaikuti
. Ash, jei nebuchiau turejus tokios galimybes, matyt buchiau atsisakiusi mokslu...
Sekmes

Ash tavo vietoje suderinchiau taip, kad bent pirmus 4 menesius galetum krutimi ir savo pienu maitinti vaikuti

Sekmes

Na as dabar studinu 4 kurse, gimdziau rugsejo 20 o spalio 21 jau vaziavau i atsiskaitymus. Siaip as mokaus laisvu grafiku, tad tenka kartais ir kasdien i kauna vaziot o kartais per dvi savaites karta, o siaip asakysiu atvirai sunku, bet imanoma...tik per sesija buvo taip kad man keltis 5 o ji uzmiega 3 tai ne kas, bet siaip viskas ok.sekmes moksluos...

Pirmagimi gimdziau geguzes 26, o rugsejo 8 jau mokiausi, vakarines studijos, dabar esu ketvirtam kurse mokslai prasidejo rugsejo 11, o antraji sunu pagimdziau spalio 20, po to laikiau egzus vaikui buvo 1.5 men., viskas ok, tik nenuleisk ranku.
Man vaikus vakarais vyras ziuri jokiu ten mamu ar dar ko, o jei vyras susitvarko tai kokios problemos.

as ir taip manau, kad ir nuo noro daug kas priklauso, reiks taip suktis, kad sugebeciau. pirmus menesius nebutina ir lankyti 100%paskaitas, galima juk "prasisukti". na tikiuosi, jog vaikelis bus supratingas ir labai nevargins mamytes:) o beto juk bus galima nusitraukti pieno ir taip isspresti maitinimo problema. na zodziu, nieko nera neimanoma, ane? kaip nors....
Bakalaura
apsigyniau 5 nestumo menesi
. Kai gime Mantvydas, as buvau jau pirmo kurso magistrante, 1 menuo po gimdymo buvo sesija, as ja laikiau ir islaikiau, laimei kad destytojai supratingi buvo, neverte paskaitu lankyti, o ir egzamino metu atlaidziau ziurejo, nors mokiaus kiek jegu turejau, vaiksciojau kaip zombis
, nes vaikas labai prastai meigojo. Sesija islaikiau ir mokiaus toliau
. Tik tada jau teko samdyt aukle kad su maizum butu. Siaip manau tikrai viskas priklauso ir nuo destytoju ir nuo taves pacios, bei nuo tavo galimybiu.

QUOTE (Eligute @ 2004 02 09, 16:57) |
Siaip manau tikrai viskas priklauso ir nuo destytoju ir nuo taves pacios, bei nuo tavo galimybiu. |
aukso zodziai.

Su sunum nestumas buvo komplikuotas, teko ligonineje guleti. Ligonine, trys egzai ir vel ligonine, o kai nuejau prasitesti sesija, nes jauciau, kad daugiau egzu galiu nebepakelti, tai dekanas man pasake, kad gresiantis persileidimas nera pakankama priezastis atideti sesija.
tokia tema jau skelbta : http://supermama.com...?showtopic=2630
SICILEI
Matai, Lietuvoje nieks nesuprastu, jei tik mokintumeisi. reikia dirbti ir mokintis arba auginti vaika ir mokintis. Cia priimta, kad vaiko auginimas - ne darbas, gali uzsiimti ir papildoma veikla. bet zinok taip nera. Jei istojai ir reikes eiti i paskaitas - krauju sirdis pasrus: bijosi vaikiuka palikti. zinok, atrodo nieks kitas geriau nepasirupins vaikiuku nei tu pati.
As va magistrante, bet paskaitos tik nuo 18 valandu ir tai - neprivaloma eiti. tai ka tu manai? Destytojus pamatau pirma karta per egzaminus.
Sekmes apsisprendziant:)
Matai, Lietuvoje nieks nesuprastu, jei tik mokintumeisi. reikia dirbti ir mokintis arba auginti vaika ir mokintis. Cia priimta, kad vaiko auginimas - ne darbas, gali uzsiimti ir papildoma veikla. bet zinok taip nera. Jei istojai ir reikes eiti i paskaitas - krauju sirdis pasrus: bijosi vaikiuka palikti. zinok, atrodo nieks kitas geriau nepasirupins vaikiuku nei tu pati.
As va magistrante, bet paskaitos tik nuo 18 valandu ir tai - neprivaloma eiti. tai ka tu manai? Destytojus pamatau pirma karta per egzaminus.
Sekmes apsisprendziant:)
As galiu pasakyti ,kad yra LABAI SUNKU.kadangi kiekviena sekunde praleista be vaikiuko,galvojant kaip jis?ar verkia?ar miega?ar valgo?ar viskas gerai?gyvenima patrumpina kokiais 5 metais
as va kol nescia buvau tai atlankiau paskaitas 20030520 pagimdziau,ir eina paskutinis kursas,beje,i egzus einu su vaiku,ant ranku,nes pati maitinu,maziuke buteliuko neima,niekam negaliu palikt,o tokios mazos ir nenoriu palikinet kazkam,o dabar dar ir praktika mokykloj atlikineju,tai tenka palikt,tokia studente ateina pas mane,su vaikiuku pabut,bet nereal sunku.......bet gal cia tik man vienai.Ta prasme psichologiskai sunku,fiziskai,tai jau kaip robotas
nakti diena,bet kada turi daryt ir viskas jeigu reikia,o vat moraliskai sunku....
mastyk,juk mama tik geriausio turi noret savo vaikui....

mastyk,juk mama tik geriausio turi noret savo vaikui....
Pagimdziau dukryte liepos 24d... studiju nemeciau - paskutinis kursas. Ka galeciau pasakyt.. Jei butu galimybe, pasiimciau akademines arba stengciausi patapt mamyte,kuomet nebedirbciau ir nebesimokyciau.. Dabar man ir nenuorama dukra, seima, sarbas, mokslai (bakalauras, egzai i r t.t.). Prisideda ir dar nemigos naktys... Tikrai s......... Tik tesvajoju issimiegot, pailset, atitrukt nuo visu rupesciu ir pan. Tikrai nenoreciau dar vieno vaikiuko susilaukti tokiu gyvenimo metu..
As pagimdysiu mazdaug tarp 08.26-09.12. Birzeli baigiu bakalauro studijas VDU.
Mano studijuojama sritis neakivaizdiniu budu magistranturoje destoma tik Siauliuose
.
Vakarinio apskritai nera. Visur tik dieniniai.
Isvis esu pasimetusi. Noriu savo vaikuti maitinti bent iki puses metu.
Nezinau, ar apsimoka man siais metais stoti i magistrantura. Bet, is kitos puses gaila laiko....
Mano studijuojama sritis neakivaizdiniu budu magistranturoje destoma tik Siauliuose

Vakarinio apskritai nera. Visur tik dieniniai.
Isvis esu pasimetusi. Noriu savo vaikuti maitinti bent iki puses metu.
Nezinau, ar apsimoka man siais metais stoti i magistrantura. Bet, is kitos puses gaila laiko....