Meshkute, ar tave taip jaudina kazkieno apkalbos? Jei jautiesi padariusi tai, ka reikejo- manau tiesiog ignoruok zmones, kurie drista kishtis i JUSU gyvenima... Bet... gal tu pati nekaip jautiesi del ankstyvo ishejimo i darba... o gal nuovargis daro savo juoda darba...
Taip ačiū dievui, kad viskas praeity... o tada viskas, ir nuovargis ir apkalbos darė savo, tada buvau tokia mama kuri neva paliko savo vaiką, tokios kalbos ir skaudino. Bet tikrai dėl to nesižudžiau.
Aišku gal vėliau ir galiu gailėtis, gal su vaikais ir kils kokių nors psichologinių problemų, kol kas jie dar yra maži ir aš juos galiu valdyti.
Aišku gal vėliau ir galiu gailėtis, gal su vaikais ir kils kokių nors psichologinių problemų, kol kas jie dar yra maži ir aš juos galiu valdyti.
Dabartinis darbas neteikia man didelio moralinio nei materialinio pasitenkinimo
. Todėl žadu atsiduot motinystei. Juk tai irgi labai atsakingas darbas.
Meškute, o jei tu taip padarei, vadinasi taip reikėjo. Neklausyk, kas ką kalba, o didžiuokis savimi, nes ne kiekviena taip sugebėtų.

Meškute, o jei tu taip padarei, vadinasi taip reikėjo. Neklausyk, kas ką kalba, o didžiuokis savimi, nes ne kiekviena taip sugebėtų.
Dėkoju už supratimą. Bet yra ir kitokių problemų.
Pvz. Kaip ir kiekvienas mažas vaikas, o ypač kurie lanko darželį labai serga, ir tenka atsiprašinėti dažnai iš darbo, nuvežti vaiką į polikliniką, ar būti su vaiku namuose kol ateis gydytojas ir apžiūrės. Nedarbingumo lapelio imti nesinori nes už kelias dienas neišrašo, o 5 dienas būti namie, kaip tai gali ir auklė. Kaip jūsų bosai žiūri į tai?
Pvz. Kaip ir kiekvienas mažas vaikas, o ypač kurie lanko darželį labai serga, ir tenka atsiprašinėti dažnai iš darbo, nuvežti vaiką į polikliniką, ar būti su vaiku namuose kol ateis gydytojas ir apžiūrės. Nedarbingumo lapelio imti nesinori nes už kelias dienas neišrašo, o 5 dienas būti namie, kaip tai gali ir auklė. Kaip jūsų bosai žiūri į tai?
Del nedarbingumo lapeliu - cia jau turbut ziurint koki darba dirbi. As pati nesu nei karto emusi jo, nors vaikai yra sirge ir ne karta. O neimu del keliu priezasciu: pagrindine - darbas, t.y. darbo daug, o jei "sirgsi" kartu su vaikais (o jei dar ne vienas vaiaks seimoje, o ir serga dazniausiai vienas po kito), tai darbe pasirodysi ne dazniau kaip 2 sav. per menesi. Is darbdavio puses ziurint - nekaip. O ir pati nesmagiai jausciausi. Na, nebent liga butu labai jau sunki ir niekas kitas be manes vaikucio negaletu slaugyti (neduok dieve, pfu, pfu, pfu...). O siaip tai nematau problemu, jei gydytojo sulaukia, serganti vaika slaugo ji priziurintis zmogus.
Meskute, o kokio amziaus tavo vaikai dabar?
As isejau i darba, kai dukrai buvo 6 men., pradzioj tik pusei dienos, skubedavau namo, nes pati matinau...Jei gimdysiu antra, irgi turesiu greit grizti i darba..Bent jau jeigu vis dar turesiu dabartini darba, tikrai grisiu greit, nes nenoreciau ji prarast..Net ne sefo poziuryje cia esme, tiesiog tokia mano darbo specifika-negaliu daryt pertraukos, nes atitruksiu ir bus labai sunku veliau...Kita vertus, mano darbe imanomas pakankamai laisvas grafikas, nemazai galima pasidaryt ir namie, turint kompa..
O del ligu, tai aisku serga dukra, kai buvo maza isvis daznokai sirgdavo..Turejau aukle, pati budavau tik kol sulaukdavau gydytojo arba sunkiais atvejais (ligoninej ir pan.)..Buna, kad praleidziu kokia diena del vaiko ligos, paskui kazkaip atidirbu,jei prireikia-darbdavys nelabai mane kontroliuja, jam svarbu, kad viskas butu laiku padaryta..
As isejau i darba, kai dukrai buvo 6 men., pradzioj tik pusei dienos, skubedavau namo, nes pati matinau...Jei gimdysiu antra, irgi turesiu greit grizti i darba..Bent jau jeigu vis dar turesiu dabartini darba, tikrai grisiu greit, nes nenoreciau ji prarast..Net ne sefo poziuryje cia esme, tiesiog tokia mano darbo specifika-negaliu daryt pertraukos, nes atitruksiu ir bus labai sunku veliau...Kita vertus, mano darbe imanomas pakankamai laisvas grafikas, nemazai galima pasidaryt ir namie, turint kompa..
O del ligu, tai aisku serga dukra, kai buvo maza isvis daznokai sirgdavo..Turejau aukle, pati budavau tik kol sulaukdavau gydytojo arba sunkiais atvejais (ligoninej ir pan.)..Buna, kad praleidziu kokia diena del vaiko ligos, paskui kazkaip atidirbu,jei prireikia-darbdavys nelabai mane kontroliuja, jam svarbu, kad viskas butu laiku padaryta..
Mano pirmąjai dukrytei-3,9 mėn.. o antrąjam sūnui rugsėjo suėjo metukai. Dukrytė eina į darželį, o sūnus su aukle namuose.
Mano direktorius taip pat mane išleidžia ir būna kad vieną dieną turiu būti namuose, kai jie serga. Bet tas pats veiksmas, visą laiką atsiprašinėti mane labai nervina. Taip mano darbas yra susietas su finansais, tai nepriklauso kiek as sėdžiu darbe svarbiausia kad darbas yra atliktas.
O kaip jus dirbančias žiūri jūsų artimieji, ar jums padeda?
Mano direktorius taip pat mane išleidžia ir būna kad vieną dieną turiu būti namuose, kai jie serga. Bet tas pats veiksmas, visą laiką atsiprašinėti mane labai nervina. Taip mano darbas yra susietas su finansais, tai nepriklauso kiek as sėdžiu darbe svarbiausia kad darbas yra atliktas.
O kaip jus dirbančias žiūri jūsų artimieji, ar jums padeda?
Mielosios
As tik vakar netiketai suzinojau...
Kaip ir viskas gerai - mylimas vyras, stogas virs galvos ir t.t.. Bet! Kaip tik dabar sparciai pradejau kopti karjeros laiptais, ir atsivere tokios galimybes, apie kurias visalaik svajojau, o stazuote uzsienyje pasiule kaip tik tuo metu, kai pagal apskaiciavimus tureciau gimdyti!...
Apie valymus negali buti ir kalbos, taciau labai labai pergyvenu, kad vaikutis sujauks visus mano planus... Ir negaliu visapusiskai dziaugtis jo atsiradimu. Be to, esu dar jauna, 23 m...
Taigi, klausiu - iki keliu nestumo menesiu moterys paprastai dirba? Turint omeny, kad mano lankstus darbo grafikas - as pati sau viska planuoju? Ir ar galima nestumo metu dirbti tokiu pat kruviu kaip ir anksciau? Ar tikrai buna labai bloga savijauta? Kiek maziausiai menesiu as galiu palikti visus reikalus? Ka jus apskritai galvojat apie labai mylincias vaikus, bet tuo paciu nenorincias prarasti perspektyviu darbu moteris? Ar imanoma suderinti?!! Aciu

As tik vakar netiketai suzinojau...
Kaip ir viskas gerai - mylimas vyras, stogas virs galvos ir t.t.. Bet! Kaip tik dabar sparciai pradejau kopti karjeros laiptais, ir atsivere tokios galimybes, apie kurias visalaik svajojau, o stazuote uzsienyje pasiule kaip tik tuo metu, kai pagal apskaiciavimus tureciau gimdyti!...
Apie valymus negali buti ir kalbos, taciau labai labai pergyvenu, kad vaikutis sujauks visus mano planus... Ir negaliu visapusiskai dziaugtis jo atsiradimu. Be to, esu dar jauna, 23 m...
Taigi, klausiu - iki keliu nestumo menesiu moterys paprastai dirba? Turint omeny, kad mano lankstus darbo grafikas - as pati sau viska planuoju? Ir ar galima nestumo metu dirbti tokiu pat kruviu kaip ir anksciau? Ar tikrai buna labai bloga savijauta? Kiek maziausiai menesiu as galiu palikti visus reikalus? Ka jus apskritai galvojat apie labai mylincias vaikus, bet tuo paciu nenorincias prarasti perspektyviu darbu moteris? Ar imanoma suderinti?!! Aciu
jei nestumas lengvas ir darbas nesunkus, tai gali dirbti ir iki galo
SVEIKINU BEJE ;D

SVEIKINU BEJE ;D
Mieloji, viskas priklausys nuo tavo sveikateles, bet jei viskas gerai - gali dirbti iki paskutines dienos! Neshtumas tikrai netrukdo, atvirkshchiai - dar ikvepia labiau rupintis dabar jau ne tik savo
ateitimi, priduoda kurybingumo, skatina visaip kaip sukti lizdeli
Nesigazdink! Suprantu kaip jautiesi, nes ir mano situacija panashi, bet patikek, tavo gyvenimas nesustos ne skimirkai
Sveikinu ir sekmes! ;D

Sveikos,
Aš naujokė. ;D
Manau, darbo tempą tikrai reiktų sulėtinti. Kad ir koks lengvas nėštumas bebūtų. Nes neretai būna, kad apie tai pagalvojama tik tada, kai kyla nėštuminių problemų :'(......
Manau, visgi laukimui reikia atsiduoti ir tikrai sulėtinti tempus, peržiūrėti darbų sudėtingumą ir būtinumą ( nebūtinumą ).
Sėkmės visoms
Aš naujokė. ;D
Manau, darbo tempą tikrai reiktų sulėtinti. Kad ir koks lengvas nėštumas bebūtų. Nes neretai būna, kad apie tai pagalvojama tik tada, kai kyla nėštuminių problemų :'(......
Manau, visgi laukimui reikia atsiduoti ir tikrai sulėtinti tempus, peržiūrėti darbų sudėtingumą ir būtinumą ( nebūtinumą ).
Sėkmės visoms

Turbut yra mamyciu, kurios, augindamos maziukus, sugeba ir diploma apsiginti, ir siaip daug naudingu darbu nuveikti...Man rudeni reiketu testi mokslus, zinoma, jei noriu gauti daktaro laipsni
, taigi dabar turiu rasyti darba ir dar praleisti nemazai laiko uzsiimant praktika ( spaudyt klavisus, tik ne kompo ;D), bet...Jauciuosi taip issunkta maziuko, kad neiko daugiau nebeiseina, tik sedeti forumuose...O jei rimtai - kazkaip nepavyksta taip susiplanuoti laiko, kad jo uztektu viskam..Gal reiketu pagalvoti apie aukle, kad nors trumpam pabutu su vaikiuku - jam dabar 7 men? Kaip jus sprendziate sia problema? Kazkaip anskciau maniau, kad viskas bus daug paprasciau... :-/