Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip suderinat mokslą,vyrą ir vaikus?

Rasma, man siek tiek keista..."saziningai ilsisi" o kada tu ilsiesi?  :smile.gif
Gerai kad mano vyras sio forumo neskaito, o tai atsispausdintu tavo zinute ir kas vakara mojuotu ja man pries nosi... ;D ;D ;D
Atsakyti
Aš ilsiuosi naktį, kai susiruošiu miegoti.. ir ilsiuosi sportuodama. Man sportas- poilsis. Patampai svarelius, pabėgioji ir pailsi nuo rūpesčių. Dar labai lgai vakare maudausi wink.gif... irgi ilsiuosi šokoladais apsikrovusi, tada ir žurnalus perskaitau ir susiraukšlėti spėju. O labiausiai pailsiu sekmadienį, nes tada vyras jau rimtai perima dukrą į savo rankas. man vyras dovanoja dieną, kada nereikia dėl nieko rūpintis, nei dėlc tvarkos, nei dėl namų, nei dėl dukros. Beje, man naktimis keltis nereikia. Visada keliasi tik jis ir visus mažės verksmus , įnorius, valgymus jis atlaiko be manęs. Ir su dukra užsiima vos tik grįžta iš darbo, t.y. nuo 17.30 iki 22.00 . Tikrai daug man padeda. labai daug padeda, negaliu skųstis.

Prašau atsispausdinus tą žinutę pamosuoti ja vyrui prieš nosį, nėr čia ko Musyčių skriausti wink.gif ;D
Atsakyti
O jei rimtai, tai ir jis darbe labai pavargsta, ir aš namuose labai pavargstu. Stengiamės kažkaip vienas kitą paramstydami pragyventi vaiko kūdikystę, mano "nervus" ir jo "bambėjimus". Esame normali šeima, tik va aš perdaug sau pareigų nuo pat santuokospradžios užsikroviau. ir jei ką dabar mesčiau, tai atrodytų kaip pasaulio pabaiga. nežinau, nebandžiau, bet taip jaučiu.
Atsakyti
Na cia tai fantastika, skaitau Jusu pasisnekejimus apie mazius ir mokslus, visos taip stengiasi, siekia savo tikslu, nenori vien namuciais apsiribot.
Va ir as bandysiu mokytis toliau, kaip tik uz poros savaiciu gryztu lietuvon, bandysiu istot I magistratura – pernai igyjau vadybos bakalaura ir isdumiau I Londona. Vaikutis dar pilve, 6tas menuo I pabaiga. Kaip tik rugseji pagimdau – ir I mokslus. Aisku dabar labai optimistiskai nusiteikus, tikiuosi viska spet, nes negaliu isivaizduot kad tik vaikeliu uzsiimsiu, reikia kazkokios veiklos, darbo tai dabar nebeiseina ieskot.
Viena tik gasdina, tos nemigo naktys…
Ir dar viena – kad tik tinginyste namie nelaikytu…
Pasakykit is kur pas Jus tiek valios ir uzsispyrimo – magistraturos, doktaranturos… ?
Atsakyti
Aš rudenį irgi ruošiuosi grįžti toliau mokytis magistarntūron. Kai gimė sūnus, buvau baigusi laikyti sesiją, o po dviejų savaičių vėl toliau tęsiau mokslus. Reikėjo rašyti bakalaurinį. Žinoma, problemų buvo. Neturėjau namuose kompiuterio, vyras dirbo už 200km. Reikėjo spėti ir egzus laikyti, ir paskaitas lankyti, ir diplominį parašyti. Energijos buvo daug, bet pavasariop jautėsi pervargimas, vitaminų stoka. Kai grįšiu vėl į mokslus, sūnui bus 1,9mėn. Jau dabar įsivaizduoju, kaip sunku bus, nes vyras vėl gyvens kitame mieste (šįkart už 100km).Padėjėjų iš šono nelabai ir bus. Mama toli gyvena, sesė dirba, o iš vyro pusės giminės tik priekaištauti daugiau sugeba, nei padėti. Kai paprašiau jo motinos, kad atvažiuotų ir vieną dieną pabūtų su vaiku (skubiai reikėjo perrašyti diploninio dalį), ji atsisakė. Teko su vaiku eiti į kompiuterių salę ir rašyti. O po to vyrui aiškino, kad galėjo atvažiuoti, bet aš nekviečiau. O gal ir geriau. Aš taip pat galėsiu ramia sąžine atsisakyti, kai jai reiks mano pagalbos.
Atsakyti
Tu Rasma is tiesu saunuole, kad tiek daug uzsibrezei padaryti. As gi, skirtingai situos kudikystes metus skyriau ramiam dziaugsmui su vaikeliu ir vyru. Kadangi visalaik gyvenau itampoje ir rutinoje(du universitetai vienu metu, darbas, karjera, politika), labai dziaugiuos, kad galiu nesilaikyti nustatyto rezimo ir netgi nezinoti ka veiksiu vakare.

Galiu parasyti savo dienos veikla palyginimui su Rasmos.

Rytas. 7val. Vyras pabuciuoja mus su suneliu iseidamas i darba. Sunelis pabunda - as dar noriu miego. Ikisu jam papa i burna ir taip dar valanda pratempiame. 8val. jis jau ropoja is lovos. As atsibundu - prasideda zaidimai lovoje.
9val. einame pusryciauti. As puse val. verdu mazyliui kosyte, trinu ja per sieteli, bet jis jos vos paragauja kelis sauktelius. Puse savo darbo tenka ismesti, sutvarkyti aptaskyta ir aplaistyta virtuve, isplauti seilinukus, mazyli ir vel papas.
11val. einame pazaisti. Maziaus vieno negaliu palikti nei sekundei, nes skaudziai griuna arba valgo koki neleistina daikta.
12.30 ji pradedu migdyti. Kartais uzmiega net per 20min! Tokiais atvejais traukiu sluostes, sluotas ir lekiu tvarkyti kambariu. Siurblio ijungti neiseina, nes iskart pabunda. Dar kartais speju issiskalbti. Bet dazniausiai tokiu atveju ateina kaimyne isgerti kavos ir kambariai lieka netvarkyti...
13.30 einam i lauka ar vaziuojam i parduotuve, arba zaidziam namie.
16.00 mazius vel nevalgo mano tris valandas ruostos mesos-darzoviu koses - tenka suvalgyti paciai.
17.00 einam i lauka pamiegot.
18.00 griztam ir vel begiojimai po kambarius namuose.(mama dirba uz vaikstyne, nes su ja vaikas neprieina iki jam reikiamu vietu) Beje, mazyliui leidziu imti viska, net DVD aparata jungineja - tegu pajunta savo veiksmu galimybes.
20.00 valgom koki nors HIPP. Vel pora saukteliu ir daug mamos ikalbinejimu, dainu, sokiu aplink stala.
21.00-21.30 grizta tetis ir 10min aktyviai pazaidzia su vaiku. Mama jau buna paruosusi vonia ir naktinius rubelius, paklojusi lova. Tetis arba mama ismaudo mazyli ir rekianti aprengia.
~Iki 22.30-23.00 mama migdo mazyli.
Jam uzmigus lekiu daryti vakarienes sau ir vyrui. Po to lyginu, tvarkau po dienos ne vietoje paliktus daiktus. Kartais dar nulekiu i Akropoli, bet daznai maziui pabudus, tenka ant greicio minti atgal...
Apie 12.30-1.00 mama jau nusikalusi guli lovoje. Pries akis dar keli naktiniai maitinimai, kartais ir pilvuko masazai...

Tai tokia mano tipine diena, nei kiek nepanasi i  Rasmos.
Atsakyti
Zvirbliuke, mano irgi panasios aktualijos. Nebaigtos doktoranturos studijos (tiksliau, likes tik paties darbo rasymas), ir neisivaizduoju, kaip prie to darbo prisesti. Maziuke dienom mazai miega, gal kokia valanda ar max dvi per visa diena. O kai nemiega, tai lakstau paskui kad kur nereikia neilistu - labai jau aktyvi ir greita  :P. Arba einam i lauka. O kur visa namu ruosa - pietu gamyba (vyras grizta pietauti namo), skalbimai, dulkiu valymai... Vyras, kai buna namie, kazkiek padeda, jei labai prispaudi, bet jis neprates prie tokiu darbu, ir jam labai letai einasi. Bet gerai, kad su vaikeliu be atsikalbinejimu buna.
O kai maze uzmiega apie 24 val., nu argi protinis darbas galvoj? vat ir mastau, kiek reikes tas akademines pratesti...
Atsakyti
He he, mano tipine diena panasesne i Shinshilos smile.gif Po teisybei, net labai panasi, tik maziau ivairoves, nes vaikas mazesnis... Uztat kas 2 val mane melzia ;D
Atsakyti
He he, mano tipine diena panasesne i Shinshilos smile.gif Po teisybei, net labai panasi, tik maziau ivairoves, nes vaikas mazesnis... Uztat kas 2 val mane melzia ;D

wink.gif mano ir panasi, tik mes su maziuku dazniausiai lovoje prasivartom iki 11 val. ir valgymas vyksta noriai, t.y. nereikia ismest kosiu, kurias taip kartais tingisi virt  ;D
Atsakyti
Jooo, kaip gerai,Shinshila, kad parasei savo dienotvarke, nes jauciausi visiska nevykele. Mano dienotvarke labei panasi. Tiesa suspeju pasportuoti 4 kartus per savaite ir nueiti i anglu kalbos kursus, bet su kambariu tvarkymu labai sunkus atvejis. Kai persikelem i savo nauja buta, dar tik planavome leliuka. Buvau tiesiog paranojiskai pedantiskai tvarkinga. Gerai susitvarkyti uztekdavo 1 kart per savaite, o likusia savaites dali vaiksciodavau is kambario i kambari ir valydavau mikroskopinio dydzio dulkeles ;D. Kai drauges dukrele kraustydavo viska jos namuose, kas papuola kely, maniau, kad as tai savo vaika auklesiu . Tures savo kambari, savo zaisliuku ir tegu sau zaudzia. Gime musu TORPEDO. Kol nesugebedavo nusigauti is vietos i vieta, dar dantis sukandus sugebedavau palaikyti tvarka, bet kai jis pradejo ropoti, ismoko spinteles atidaryti ir jas kraustyti, prasidejo vargeliai. Po gero tvarkymo namai tvarkingi islieka gal kokiu pora valandu sad.gif. Ropineja po namus ir viska krausto, kur tik pasiekia. Baigesi mano auklejimai, ko tik nepadarysi del sventu 5 min. ramybes. Be to labai megstame bendrauti. Daznai patys netiketu sveciu sulaukiame, ar patys isveciuojames. Dar maziau laiko lieka tvakymuisi. Nervina mane ta netvarka, bet ka padarysi... sad.gif
O skirti laiko sau: pasportuoti, pasimokyti , man padeda aukle. Pasvarsteme su vyru ir nusprendeme, kad ne tiek pinigu ismetai , tad ir atidedam kiekvieno menesio pradzioje sumele biggrin.gif. Galetu paziureti ir jis sugrizes is darbo, bet labai jau norisi ta trumpa laika pabut visiems kartu , o ne kazkur zylioti.
Atsakyti
Na mano užimtumas gal kiek kitoks nei čia rašiusių.  :smile.gif  Aš gyvenu viena su dviem vaikais, dirbu per du darbus. :smile.gif Į darbą išeinu 5,30 ir grįžtu apie 6 val. vakaro. Dabar tai ypač nėra lengva  :( , kai vaikams nereikia į mokyklą, tai grįžus puolu gaminti valgių, gerai, kad vaikai jau kambarius aptvarko, vis lengviau  :D.
Savaitgalius skiriu vien vaikams, na nebent savaitgalių naktis tai skiriu sau....  ;D ;D ;D
O jei dar ir mokintis reikėtų..., tai tuomet tik nusišaut.
Tiesa, ėjau į vairuotojų kursus žiemą, tai namo grįždavau tik 21,30. Va taip va. Nelinksma buvo.  :(
Atsakyti
Apskritai tai mano nuomone, moteris, kuri viena augina du vaikus, yra didvyre ir jai reikia duot medali... Mano vyresneliui dabar darzelio atostogos - eina svilpt, tai vienam ko nors reikia, tai kitam, vienam papa is nasru istrauki, begi kitam koses virt, tfuuuuu sad.gif O jei visa laika taip???
Atsakyti