Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip suderinat mokslą,vyrą ir vaikus?

As nieko neplanavau, man kazkaip viskas naturaliai gavosi. Pastojau prie 4 metus, tuo meti dirbau  ir įstojau mokytis neakivaizdziai. Sesija laikiau 2 sav. po gymdymo, bet nieko isgyvenau. Dabar turiu: aukstaji issilavinima (baigiau siais metais ir dar negaliu atsidziaugti) ir 3.5 m. benriukus-dvynius.
Uztat kaip dabar smagu! Ir diploma turiu ir paaugusius vaikus. biggrin.gif
Atsakyti
 Zvirbliuke, tavo atveju arba labai tvirtai su vyru pecius suremt turit, arba tikrai aukles paieskot.
Mudu vat abu mokomes, vyras doktoranturoj, as magistranturoj. Sunkus daiktas tas doktorantura, zvirbliuke. As truputeli aukoju savo mokslus, kad vyras galetu daugiau skirti laiko saviesiems... Mano vaikas visiskai neleidzia sedet man prie kompo, tai diena as su juo uzsiimu kaip tik ismanau, o vakare , mazdaug nuo 22.00 sedu prie mokslu, ir taip iki kokios 3.00-5.00h ryto...
Atsakyti
Kad doktorantura sunkus daiktas, per vienus metus jau spejau isitikinti wink.gif Tik tada dar nebuvo maziuko...O dabar - kai vaikas miega, turiu ji "dabot", nes miega tik balkone, kai nemiega...na, pacios suprantat... sad.gif Gal reiks pasekt tavo, Saule, pavyzdziu (na ir narsuole tu!), darba gal tokiu budu ir parasysiu, va o kad pavyks groti nuo desimtos - tuo labai abejoju...O kiek laiko tavo vaikiukui?
Atsakyti
na apie doktorantura dar negalvoju. Kai pastojau buvau 4 kurso bakalaure, 5 nestumo menesi apsigyniau diploma, tik tada visi univere tik ir suzinojo kad laukiaus, labai bijojau iki gynimo sakyti, pasakiau tik kai viskas baiges, kai katedros vedejas vis kiso taure su sampanu (po to tortu uzkiso, tipo gert negaliu, bet valgyt turiu uz du  ;D ) PO gimdymopraejus trim savaitem kai jau galejau normaliai sedet (buvau kirpta o dar plysau :smile.gif ) grizau i paskaitas, piena nusitraukus palikdavau, opaskaitos tai po 3 valandas, dar po savaites islaikiau sesija, o dabar laikau antraja, tik dabar zymaii sunkiau, mazius anksciau bent diena pamiegodavo ilgaiu, tai laiko mokslam budavo, o dabar nei diena nie nakti normaliai nepamiega.
Atsakyti
Zvirbliuke, jei galvoji samdyt aukle ir spaudyt klavisus namuose, tai nieko nebus. Mazylis vis tiek prie taves eis, o ne prie aukles. Tai jau mano ir mano drauges isbandytas variantas.
As irgi prie tu nespejanciu, nes buvau ipratus visa savo laika tvarkyti pati, o dabar visa ji tvarko mazius. O dar vyras is manes tikisi siltu pietu, vakarienes ir idealiai tvarkingu namu: "juk namuose visa diena sedi".
Parasykit prasau mamos, kurios spejat daugiau nei mazylio prieziura.!
Atsakyti
Kai pagmdžiau vaikutį sesija prasidėjo po 1,5 mėnesio. Tai aš vaikščiojau į tas nelemtas paskaitas, lankiau kalbos kursus, sportavau, tvarkiau namus, viriau valgyt, dalyvavau forumuose, nubėgdavau į grožio saloną ir viską spėdavau. Gal dėl to, kad dar nebuvo "suėsta" visa energija ;D Mokindavausi iki paryčių, kuo puikiausiai išsilaikiau egzus. Atėjo antra sesija, kai vaikeliui buvo 5 mėnesiai. Vėl vaikščiojau į paskaitas, vėl rašiau darbus, mokinausi ,laikiau egzus ir dariau visą kitą: tvarkiau, viriau, sportavau, gražinausi  ;D energija blėso, nes mažė ėmė mažiau miegoti, reikalauti viso mano dėmesio.Dabar jau prie stalo ir ryto sulaukdavau, nes ką anksčiau padarydavau vaiko miego metu likdavo nakčiai ;D Taigi trečios sesijos aš jau nevargau. Šiek tiek skaudančia širdimi nuėjau į universitetą ir "pasiėmiau" akademines..PARADOKSAS..Turėjo palengvėti, bet aš ir toliau vos spėju. Ką darau? Užsiimu su 9,5 mėn. dukrele, o ji "rankinė" ir nebūna su kitais žmonėmis nė minutės, verdu, tvarkau kasdien visą butą, sportuoju, rečiau (bet nueinu dar) į kosmetikos kabinetą pasilepinti, lankau kalbos kursus dukart per savaitę vakarais, sėdžiu forumuose ir kartais chat'e, rašau laiškus draugams, prižiūriu savo gyvūnus..Kai pareina namo vyras, tai aš vaiką įbruku jam ir bėgu lepinti save. Vyras pas mane nuolaidų neturi. Pailsiu naktimis, nes kai nustojau maitinti krūtimi, tai naktimis keliasi prie vaiko tik vyras, vyras su ja užsiima vakarais (kol aš džiaugiuosi laisve), vyras ją maudo, ją vakare maitina, ją migdo. Valio smile.gif smile.gif smile.gif Buvo bandymų išsisukti, bet aš aiškiai pasakiau, kad aš ne jo draugų žmonos ir vaikas kiek mano, tiek ir jo..taigi, dabar žino, kad aš net nesiruošiu keltis naktį, nes prasitąsau su ja visą dieną, kad man reikia toliau mokytis. jis aišku dirba, bet aš savo kuitimąsi buityje prilyginu jo darbui. Taip sąžiningiau, nes aš irgi atidirbu namie, jam nereikia nė pirštelio pakrutinti. Per 5 metus nėra nieko daręs, net lėkštės suplauti ir tos nereikia.Apvertei butą, o kitą dieną rasi blizgantį..taigi mes darbus esame pasidalinę.

Mielos mamos, jei jūs norite viską pasiekti vien tik pačios be aplinkinių pagalbos, tai patrūksite :'( O jei ir sugebėsite, tai jūsų neliks jūsų mažyliams, jūsų vyrams. Pats laikas išvaduoti vyrus nuo tinginio, įtaisyti jiems daugiau vaiko priežiūros rūpesčių ir "pamylėti" save..Jei jau vyrai beviltiški, tai tikrai ieškokitės auklės, bus lengviau, bus geresnė nuotaika ir nenualinsite savo nervų bei sveikatos. Aš irgi notrėjau viską panešti viena. bet supratau, kad arba palūšiu arba kažką reiks kelyje pamesti  ;D
Atsakyti
Rasma tu saunuole! Tiesiog super! Kai suvardini visus darbus, kuriuos atlieki per diena, tai net sunkiai deliojasi. Gal galetum parasyti savo tradicines dienos dienotvarke. Idomu kiek laiko tau uzima tvarkymasis, valgio gaminimas, pasivaiksciojimai su mazyliu - man tai ir yra visas nuo mazylio prieziuros likes laikas.
Atsakyti
jooooooo.......... pasakykit man, is kur tiek energijos paimti ???
jei as neismiegu 8-9 val. nakti, tai sitaip suktis nera jokiu sansu. nebent adrenalino kiekis kraujyje padidejes, pvz., kai zinai, kad zutbut turi suspeti, nes ateis i svecius uosviai ar pan. tik neilgam tas adrenalinas padeda, jei neissimiegi ilgesni laika.
va su vyrais, tai labai teisingai Rasma sako - jokiu nuolaidu. uztenka jau jiems isivaizduoti, kad "sedejimas namie" tai ne darbas. atidirbom abu po 8 val., visa kita turi buti padalinta po lygiai!!!
tiesa, pastebejau, kad rupinimasis savo sveikata ir groziu labai atgaivina jegas. reiks man cia sitoj vietoj pakoreguoti dienotvarke smile.gif ir dar kartais energijos prideda, kai padarai koki atrodo sunku "zygdarbi", po ko gali geriau save vertinti, kai pasijunti stipresne, nei iki siol manei.
siaip tai visada gyvenime zinojau tokia taisykle: kuo daugiau veiklos turi, tuo daugiau suspeji. deja, senatve, matyt, ateina neisvengiamai - vis greiciau pavargstu... reikia vis nauju energijos saltiniu ieskoti biggrin.gif
Atsakyti
Tikrai, Rasma, galima tik zemai nusilenkti pries toki tavo darbstuma. Tik perskaicius tavo dienotvarke man kyla klausimas - o kur gi telpa tavo izymusis darbas  ??? Kazkaip isivaizdavau, kad tu dar ir dirbi. Antras klausimas: kokio dydzio tavo butas, kad tu sugebi ji KASDIEN sutvarkyti? Man tai iseina tik koki karta i savaite grindis isplauti, ir tai ne visas iskart, o kitomis dienomis jas blizgina sunelis sliauziodamas ant pilvo  ;D
Tiesa sakant, as irgi siaip ne taip spejau parasyti diplomini siemet. Bet kai reikejo pernai rudeni pradeti mokslus, o Povilui buvo tik 2 men.,  tai buvo truputi nuvaziaves stogas ir vyro issiblioviau, kad leistu mesti (Man tai irgi antras issilavinimas, juo labiau - zemesnio lygio). Vyras skaudancia sirdimi dave sutikima, bet mokymo istaiga neisleido, tai kazkaip ir pabaigiau biggrin.gif Bet naktimis niekada nesimokiau. Mano mokymosi laikas  - iki 21 val. Veliau-be sansu, galva neveikia, miegas marina. Tai va, darau isvada, kad viskas priklauso nuo turimo energijos potencialo. Jei nera "uztaiso", tai net ir kambariu dazniau neiseina susitvarkyti :-[
P.S. O gerai pagalvojus, mano ir vyrelis turi per daug laisvalaikio >:(
Atsakyti
Mamce, isvada ta pati - del musu neveiklumo kalti vyrai  ;D Juokauju. Taciau galbut ir as kasdien isplauciau kambarius, na bent jau pasluostyciau dulkes, jei mansis tuo tarpu organizuotu vakariene  :smile.gif Arba atvirksciai...
Rasma, o ka veikia tavo vyras apart to, kad kol tu sedi kursuose, jis buna su vaiku??
Atsakyti
Zinai, Musyte, kuo toliau galvoju, tuo labiau man taip ir atrodo  ;D  ;D  ;D
Atsakyti
Rasma, o ka veikia tavo vyras apart to, kad kol tu sedi kursuose, jis buna su vaiku??

Jis dirba nuo 7 iki 17 val., o po to sąžiningai ilsisi. o kai aš kur išeinu prižiūri dukrytę. Dabar tiesa, baigiu įpratinti būti su dukrele ir kai aš esu anmie. Nes man mirtinai reikia nors kokios valandėlės sau. Kad po tokio režimo neišeičiau iš proto wink.gif ;D
Atsakyti