Įkraunama...
Įkraunama...

Alergijos

QUOTE(Adrijaana @ 2005 06 15, 07:47)
Paskaičiau temą nuo pradžių ir atradau, Rasma,  postą apie tavo alergijas. Taigi, kam alergiška jau žinau.
Rašei, kad nuolat turi adrenalino ampulytę. mane ji labai domina, nes bijau, kad vasarą vaikams kas neįkastų ir kad ko bloga nenutiktų. Norėčiau ir aš turėt vaistinėlėje.  ax.gif
Kiek ji kainuoja ir ar ilgas galiojimo laikas būna? g.gif

labai ilgas galiojimas ir kaip sako alergologai, ji padės, jei vystosi anafilaksinis šokas, kai be dusimo, atsiranda galvos svaigulys ir krenta kraujospūdis. Reikia leisti po oda (blogiau - į raumenis) kas 15 min. (adrenalinas org-me greit skaldomas) kol bus pasiekta ligoninė ar atvažiuos greitoji.
Tokiu atveju kaip mano, kai prasideda tinimas jau svarbesnis ne adrenalinas, o kortikosteroidiai (mano atveju reiktų vos prasidėjus tinimui gerti 5 tabl. prednizolono ir tik tada kviesti greitąją).

Buvau jau pas gyd., tai bart gavau, kad turiu po šoko būti namie, nes esu pripumpuota vaistų, o ne vaikščioti ir dirbti. Paliko dideles dozes hormonų ir kombinuotai "Zyrtec" su "Tavegil'iu" gert cry.gif Jokių keptų, jokių konservuotų produktų, jokių prieskonių, jokių vaisių, daržovių, žolių arbatų, jokių padažų..ai beveik nieko cry.gif (o aš esu netekusi ir taip daug svorio ir dabar būsiu dar "gražesnė" po tokios dietos ) Iš maisto leido virtą veršienos mėsą su juoda duona ir sviestu valgyt, ryžių košę virtą vandenyje cry.gif
Gerti vaistus būtinai, po to daryti savaitės pertrauką ir tirs visus alergenus kokie tik yra.
Tiesa, dar liepė laikinai išdalinti visus mano numylėtus augintinius..visus alei vieno doh.gif Jokios kosmetikos, ilgo buvimo lauke, jokios aktyvios veiklos, jokio streso biggrin.gif
Vienu žodžiu gulėt namie ir laukt kol pagerės doh.gif

Tokia ūmi reakcija man ne pirmąkart..pirmąkart buvo po bičių įgėlimo, bet ta reakcija buvo kitokia..
Dar gyd. prigąsdino cry.gif doh.gif cry.gif
Atsakyti
Visą savaitę gerti tavegil doh.gif man tai galva nuo jo svaigsta ir miego norėti pradedu, o jei visą savaitę taip reikėtų doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mally: 15 birželio 2005 - 12:14
QUOTE(Rasma @ 2005 06 15, 12:55)
labai ilgas galiojimas ir kaip sako alergologai, ji padės, jei vystosi anafilaksinis šokas, kai be dusimo, atsiranda galvos svaigulys ir krenta kraujospūdis. Reikia leisti po oda (blogiau - į raumenis) kas 15 min. (adrenalinas org-me greit skaldomas) kol bus pasiekta ligoninė ar atvažiuos greitoji.

O kaina kokia? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Adrijaana @ 2005 06 15, 13:23)
O kaina kokia?  g.gif

Ir dar įdomu, ar be recepto galima nusipirkti?
Atsakyti
QUOTE(Mally @ 2005 06 15, 13:29)
Ir dar įdomu, ar be recepto galima nusipirkti?

Recepto, kiek žinau, nereikia mirksiukas.gif
Atsakyti
Tik jau neįsigąsdinkit blink.gif

Be recepto parduoda, ypač jei pasakysi, kad apsisaugojimui nuo alergijos "komplikacijų". Bet geriau apsilankyti pas gyd., išrašys receptą, parodys kur ir kaip leisti, jei prireiktų. Kaina, nežinau tiksliai...palyginti pigūs..pilna dėžutė ampulių (10 vnt.) gal kokie 7 Lt.

Bet tas būtina tik jautriems, alergiškiems žmonėms mirksiukas.gif
Atsakyti
Man kažkaip neramu dėl vaikų... Maža kas- įkąs kokia bitė į galvytę, ar dar blogiau- į liežuvį kokį skanėstą bevalgant. Jei vystytūsi tas šokas, tai tik tokia priemonė galėtų išgelbėt... g.gif Tai va ir manau, kad vaistinėlėje praverstų tokią priemonę turėt g.gif
Atsakyti
Aš alergiška penicilino grupės antibiotikam - čia mano "malda", kai reikia gydytis rimčiau. blink.gif Ant ligos kortos raudonom raidėm užrašyta. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ejeva @ 2005 06 17, 12:52)
Aš alergiška penicilino grupės antibiotikam - čia mano "malda", kai reikia gydytis rimčiau.  blink.gif Ant ligos kortos raudonom raidėm užrašyta.  ax.gif

Ir aš tam pačiam. Vaikystėj nuolat nuo bet kokios ligos juos rašydavo, tai ir patapau alergiška. Kadaise nuo plaučių uždegimo tai buvo vienintelis vaistas, gerai, kad dabar jau galima rinktis.
Atsakyti
QUOTE(Čika @ 2005 04 29, 01:16)
Aš jau 16 metų sergu šienlige cry.gif  cry.gif  cry.gif  Kokių vaistų aš tik negėriau... Va, baisusis sezonas man jau prasidėjo...  Tavegilis nepadėjo, Loratinas visai nieko buvo, bet kol kas fainiausi- homeopatiniai RHINITAL thumbup.gif  Kai jau būna super blogai ir net 10 tablečių per dieną nepadeda (galima iki 12 net), tai traukiu iš stalčiuko Loratiną (vargšės mano kepenys, kai pagalvoju...). Išvis  anksčiau, kol dar Lietuvoje vaistų nuo alergijos normalių nebuvo, tai teta siųsdavo iš Vokietijos: tabletes, lašiukus, purškalus ir t.t. Labai džiaugiuosi, kad dabar yra tie mano homeopatiniai- ir kaina nesikandžioja, ir su kitais vaistais nereaguoja,ir su alkoholiu ne, taip pat nėra šalutinio poveikio  clap.gif

Pavasaris siemet velyvas, tai prasmukau be vaistuku, bet jau dabar tai nebegaliu cry.gif ... Veidas patines, nosis nuraudus ir nupleiskanojus nuo tekancio vandenelio snypstimo, akys niezti, asaroja.Nu, zodziu SIAUBAS! Eidama gatve, kelio per asaras nematau. Kai kurie zmones net paklausia kas man, kas nuskriaude, ko asaroju. Jau berods 10 metu sergu sienlige. Pirmais metais ir purskalu uztekdavo, bet paskui nuo ju tik dar daugiau nosi dirgindavo. Tai ir geriu vaistukus. Tik kad organizmas prie ju greit pripranta, tai tenka juos kaitaliot. Va, praejusia vasara gerdavau " ZYRTEC" , bet kai pagalvoju kiek kepenims kenkia, BAISU!
Isgyrei tas homeopatines tableteles RHINITAL, tai bandysiu ir as nusipirkt. Bet kazko abejoju ar pades, nes nevisada padeda tos stipriosios, kuriu turbut visas esu isbandziusi. Nu labai tikiuosi, kad pades, nes baigiu isprotet...
Atsakyti
Fela, nepirk, nes tikrai nepadės. Jau per vėlu. Reikia Rhinital gerti 1-2 mėn prieš baisųjį sezoną- tik tada jis bus veiksmingas. Va, pražiopsojau ir aš su šiais vaistais cry.gif , vis paimiršdavau išgert sad.gif , tai tenka dabar Loratin'ą vartot. Bet kaip aš šlykščiai jaučiuosi...akis peršti, nosį kutena, sloguoju, čiaudau... siaubas... cry.gif Suprantu visas sergančias... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Čika @ 2005 06 18, 02:43)
Fela, nepirk, nes tikrai nepadės. Jau per vėlu. Reikia Rhinital gerti 1-2 mėn prieš baisųjį sezoną- tik tada jis bus veiksmingas. Va, pražiopsojau ir aš su šiais vaistais cry.gif , vis paimiršdavau išgert sad.gif , tai tenka dabar Loratin'ą vartot. Bet kaip aš šlykščiai jaučiuosi...akis peršti, nosį kutena, sloguoju, čiaudau... siaubas... cry.gif  Suprantu visas sergančias... verysad.gif

Ačiu Čika, kad įspėjai. Pati buvau apie tai pagalvojus. Nes homeopatinius visus reikia gana ilga laika vartot, kad poveikis butu. Tai dabar nebepirksiu. Dar nuo praėjusios vasaros turiu uzsilikusiu "Zyrtec" tableciu, tai jas ir geriu, bet siandien reiks lekt i vaistine dar uzsipirkt. Pasidomesiu gal yra atsiradusiu kokiu nauju... O seip tai tos "Zyrtec" visai neblogos (alergologai rekomenduoja) gali pabandyt ir tu. Labiausiai tai man savo kepeneliu gaila, kai pagalvoju kiek tu tableciu suvalgau cry.gif .
Tiesa, kadangi man ciaudulys ir begaline sloga prasideda nuo ansktaus ryto( 5val.), tai nors ir tuoj pat isgeriu tablete, kazkodel nebepadeda, neisnyksta simptomai. Lieku neissimiegojus ir likusia diena kankinuosi toliau! Tai dabar, kad ryte maziau blaskyciausi, tablete( jas gert reikia karta i para) geriu butinai vakare, tik taip galiu lengviau gyvent!
Siaubas, niekam o niekam nelinkeciau sios kancios patirt! cray.gif cray.gif cray.gif
Atsakyti