QUOTE(Adrijaana @ 2005 06 15, 07:47)
Paskaičiau temą nuo pradžių ir atradau, Rasma, postą apie tavo alergijas. Taigi, kam alergiška jau žinau.
Rašei, kad nuolat turi adrenalino ampulytę. mane ji labai domina, nes bijau, kad vasarą vaikams kas neįkastų ir kad ko bloga nenutiktų. Norėčiau ir aš turėt vaistinėlėje.
Kiek ji kainuoja ir ar ilgas galiojimo laikas būna?
Rašei, kad nuolat turi adrenalino ampulytę. mane ji labai domina, nes bijau, kad vasarą vaikams kas neįkastų ir kad ko bloga nenutiktų. Norėčiau ir aš turėt vaistinėlėje.

Kiek ji kainuoja ir ar ilgas galiojimo laikas būna?

labai ilgas galiojimas ir kaip sako alergologai, ji padės, jei vystosi anafilaksinis šokas, kai be dusimo, atsiranda galvos svaigulys ir krenta kraujospūdis. Reikia leisti po oda (blogiau - į raumenis) kas 15 min. (adrenalinas org-me greit skaldomas) kol bus pasiekta ligoninė ar atvažiuos greitoji.
Tokiu atveju kaip mano, kai prasideda tinimas jau svarbesnis ne adrenalinas, o kortikosteroidiai (mano atveju reiktų vos prasidėjus tinimui gerti 5 tabl. prednizolono ir tik tada kviesti greitąją).
Buvau jau pas gyd., tai bart gavau, kad turiu po šoko būti namie, nes esu pripumpuota vaistų, o ne vaikščioti ir dirbti. Paliko dideles dozes hormonų ir kombinuotai "Zyrtec" su "Tavegil'iu" gert

Gerti vaistus būtinai, po to daryti savaitės pertrauką ir tirs visus alergenus kokie tik yra.
Tiesa, dar liepė laikinai išdalinti visus mano numylėtus augintinius..visus alei vieno

Vienu žodžiu gulėt namie ir laukt kol pagerės

Tokia ūmi reakcija man ne pirmąkart..pirmąkart buvo po bičių įgėlimo, bet ta reakcija buvo kitokia..
Dar gyd. prigąsdino