Įkraunama...
Įkraunama...

Alergijos

Aš sergu alergija nuo pat vaikystės, ir deja, ši liga sparčiai progresuoja... cry.gif
Dabartinis alergenų sąrašas:
medus,
kiaušiniai,
braškės ir žemuogės,
krapai, petražolės ir pan. žalumynai,
visi citrusiniai vaisiai,
kokosas,
analginas,
agurkai,
pomidorai ir visi patiekalai iš jų,
žydinčios alyvos sukelia dūsulį...
Šiaip dabar kasdien vartoju vaistus "Kestin" ir lašinų į nosį. Be vaistu man iškart kyla temperatūra... Gydytoja sakė, kad greit reikės įforminti invalidumą verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ewita @ 2005 06 12, 17:01)
Aš sergu alergija nuo pat vaikystės, ir deja, ši liga sparčiai progresuoja... cry.gif
Dabartinis alergenų sąrašas:
medus,
kiaušiniai,
braškės ir žemuogės,
krapai, petražolės ir pan. žalumynai,
visi citrusiniai vaisiai,
kokosas,
analginas,
agurkai,
pomidorai ir visi patiekalai iš jų,
žydinčios alyvos sukelia dūsulį...
Šiaip dabar kasdien vartoju vaistus "Kestin" ir lašinų į nosį. Be vaistu man iškart kyla temperatūra... Gydytoja sakė, kad greit reikės įforminti invalidumą verysad.gif

unsure.gif blink.gif Vargšė, beveik nieko valgyti negali, o dar tos alyvos doh.gif gerai, kad neilgai žydi. o apie tą invalidumą gydytoja pajuokavo ar rimtai dėl to galėtų įforminti? blink.gif
Atsakyti
Gala, užjaučiu. O aš maniau, kad čia man daugiausiai alergijų

Labai blogai, kai yra alergija maistui. Į restoraną nuėjus reikia paprašyti, kad išvardintų visus sudėtinius patiekalo produktus tikriausiai... Nes taigi suvalius kokį produktą, kuriam esi alergiškas ir labai jautrus juk gali žmogus numirti...

O aplinkiniai gali pamanyti dar kokį velnią, kad prasidėjo koks epilepsijos priepolis ir bandydami gelbėti dar pablogintų padėtį

Ups... Jau per daug prisifantazavau...
Atsakyti
QUOTE(Mally @ 2005 06 12, 16:11)
unsure.gif  blink.gif Vargšė, beveik nieko valgyti negali, o dar tos alyvos  doh.gif gerai, kad neilgai žydi. o apie tą invalidumą gydytoja pajuokavo ar rimtai dėl to galėtų įforminti? blink.gif

Apie invalidumą gydytoja kalbėjo labai rimtai, sakė kad tai bus antra grupė.
Atsakyti
Man dėl vieno (nelabai nereikalingo, bet tai ne apendicitas) organo irgi norėjo prirašyt invalidumą
Atsakyti
Aš šianąkt greitosios medicinos pagalbos buvau išvežta į Santariškių ligoninę, dėl ūmios alerginės r-jos: įtariamos Kvinkės edemos. Iš ligoninės mane išleido paryčiais su taksi namo, po gyd. LOR apžiūros, kad tikrai nebetinsta gerklos ir kaži kokios balso klostės g.gif Sėdžiu dabar darbe ir nežinau kur konsultuotis. Daugumai gyd. atostogų metas, teks eiti privačiai cry.gif . Laikinai išrašė "Zyrtec" tabletes ir iškart po 3 prednizololono tabletes išgert kelias dienas ir tuo metu kreiptis į gyd. alergologą. Vakar valgiau tik 1 bandelę "3 kapeikos" ir pusę iešmo šašlyko, ir gėriau juodos arbatos ax.gif Tiktai. Ir viskas (jokio vaisiaus, jokių saldumynų, jokių daržovių, jokios egzotikos). Niekas neįkando, nenaudojau jokios kosmetikos, nes iš darbo grįžau "nusikalus", tai net kremu pasitept aptingau. Gydytojai subadė užpakalį, subadė venas (tiek greitoji, tiek ligoninėje).
Geriamos "Claritine" tabl. jau nė velnio nepadeda, kojas šįryt kasausi iki nuprotėjimo, liežuvis dega, viena akis dar užtinus, va. pan. taip blink.gif ( biggrin.gif biggrin.gif ). Santariškių ligoninėje diagnozavo neaiškios kilmės ūminę alerginę reakciją. Tino veidas, "degė" liežuvis, akys užtino visiškai, niežulys smakro ir kojų, šįryt dar užkimau smile.gif

Nu bet man ir sekasi doh.gif Pati netikiu, kad greit būsiu išbandžiusi pusę medicinos vadovėlio ligų ant savo kailio doh.gif blush2.gif
Atsakyti
Siaubas, Rasma blink.gif Užjaučiu unsure.gif

O anksčiau niekam nebuvai alergiška? Čia pirmoji tavo alerginė reakcija?
O gal prie kokios žolės prisilietei? g.gif
Atsakyti
Rasma, taigi gali eit į Odos ligų centrą. Ten nemokamos konsultacijos, tik Sodros kn. pasiimt reikia.
Atsakyti
QUOTE(Adrijaana @ 2005 06 15, 10:14)
O anksčiau niekam nebuvai alergiška? Čia pirmoji tavo alerginė reakcija?
O gal prie kokios žolės prisilietei?  g.gif

Paskaičiau temą nuo pradžių ir atradau, Rasma, postą apie tavo alergijas. Taigi, kam alergiška jau žinau.
Rašei, kad nuolat turi adrenalino ampulytę. mane ji labai domina, nes bijau, kad vasarą vaikams kas neįkastų ir kad ko bloga nenutiktų. Norėčiau ir aš turėt vaistinėlėje. ax.gif
Kiek ji kainuoja ir ar ilgas galiojimo laikas būna? g.gif
Atsakyti
Rasma, aš labai atidžiai paskaičiau tavo postus ir manau, kad šį kartą tau alerginę reakciją sukėlė arbata. Aš nerašiau arbatos savo alergijų sąraše, nes pas mane nėra pastovios alergijos arbatai, bet kartais pasireiškia. Kiek žinau iš mane gydančių medikų - ir arbata, ir kava labai rizikingi produktai, kurių alergiškiems žmonėms, deja, derėtų vengti... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ewita @ 2005 06 15, 11:12)
Rasma, aš labai atidžiai paskaičiau tavo postus ir manau, kad šį kartą tau alerginę reakciją sukėlė arbata. Aš nerašiau arbatos savo alergijų sąraše, nes pas mane nėra pastovios alergijos arbatai, bet kartais pasireiškia. Kiek žinau iš mane gydančių medikų - ir arbata, ir kava labai rizikingi produktai, kurių alergiškiems žmonėms, deja, derėtų vengti... verysad.gif

Arbata? blink.gif kava? blink.gif
Apie alergiją kavai tai išvis negirdėjusi g.gif O arbata tai gal žiūrint kokia g.gif Visos tikrai negali kelt alergijos blink.gif
Dar gali būt taip, kad arbata saldinama medum, arba paskaninama citrina- tokių tai tikrai alergiškiems reiktų vengt schmoll.gif
Atsakyti
Aha, aš seniau irgi galvojau, kad tinstu nuo kavos (tikrai skaičiau, kad nuo jos būna), vieną kartą išgėriau geros brangios kavos (na ta kur už kilą 100 litų), tai taip ištinau, kad siaubas doh.gif Ir staigiai, po kokio pusvalandžio. O nuo arbatos irgi gali būti. Rasma, gal gėrei kokią naują arbatą, gal kokios chemijos privaryta arba arbatžolės pačios alergiją kelia.

Bet baisiausia, kai nežinai nuo ko, tada ir valgyt ir uostyt ir gerti viską bijai unsure.gif
Atsakyti