Įkraunama...
Įkraunama...

Alergijos

Va va ir man kazkas panasaus prasidejo, tik dar neisitikinus ar tai tikrai sienlige. Gal jus kurios jau turit alergijas pasakysit man kas man yra. Niekada neturejau jokiu alergiju, bet turejau problemu su sinusitais ir t.t. bet viskas praejo ir vat prasidejus siam pavasariui isigijau didziule sloga kuria sirgau gal 1.5 men, po to jau 2-as menuo kiekviena diena mazdaug tuo paciu laiku pradedu ciaudeti, bega nosis, akis niezti ir taip visa vakara, o is ryto vel kaip nieko nebuvo.
Kai iseinu i lauka as neciaudau man labai gerai, gyvunu irgi neturiu, bet itariu kad gal nuo naujos kilimines dangos? kokie dar alergenai gali tykoti namuose?
Atsakyti
Paprasčiausiai prašyk šeimos gydytojo siuntimo pas alergologą, kad tiksliai nustatytų alergenus. Jei simptomai paūmėja kambary, tai gali būti alergiška namų dulkėms, gal dar patalynės erkutėms. Iš kambario išnešiau kilimą, užuolaidas, net rūbų spintą!!!! Panašiai kaip tau, buvo mano draugei- problemos su sinusitu, tada sloga ir čiaudulys (dažniausiai besitvarkant), nuo žiemos jai pripažino bronchinę astmą... sad.gif Viskas įvyko per 1 metus... Tokios baisios ligos komplikacijos...
Atsakyti
O kaip su alergijom i kosmetines priemones? Ka vartojat? unsure.gif

Atsakyti
Sveikutės smile.gif Vakar nustatė man akių uždegimą ir sako, kad dėl alergijos. cry.gif Gal žinot kokį gerą alergologą, nes reikia išsitirt kam konkrečiai aš alergiška. Kokios kainos, kaip daromi tyrimai ir pan.?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gulcan: 09 gegužės 2005 - 15:26
Gal prieš pusmetį pradėjau žiauriai dusti nuo kačių, o jos - mano mėgstamiausi gyvūnai - padarė tyrimus - esu alergiška namų dulkėms, patalynės erkėms ir katėms.
Negaliu nueiti pas draugę į svečius, ji katuką turi, negalėjau ir uošvienės lankyt, bet ji pasirinko mane - o katinas lauke dabar gyvena mirksiukas.gif
Atsakyti
Esu alergiska geguzes men. zydintiems augalams. Bet cia tai nieko. Ar, kad kokiam maistui buciau alergiska, tai irgi puse bedos. O beda yra kita. Vos lauke dregme - iskart prasideda baisiuline sloga. Na, gerai, lietus nedaznai lyja, bet praktiskai visa ziema buna dregnas oras. Tai ir vaikstau snargliojanti. Vaizdelis ne koks ir paciai labai nemalonu. Jauciu, kad zmones i mane su pasibaisejimu ziuri - ogi vaiksto tokia visa ziema snargliojanti ir nesigydo verysad.gif .Gerai, kad grizus i namus ir pabuvus kokias 5-10 min. sloga isnyksta. Bet vistiek manau, kad tokia alergija pati bjauriausia...
Atsakyti
Gal kas susiduret tokiu dalyku kaip as... Nezinau, ar cia alergija, ar ne, bet cry.gif

Uzvakar pabere siek tiek apie vienos kojos keliena, vakar siek tiek pilvo srityje tokiais raudonais spuogeliais, kuriuos niezti. Aisku, as ju nekasau, bet cry.gif

Gal sakau gavos alergija nuo savaiminio idegio kremo, kuri koju srityje isbandziau uzvakar, o ranku - vakar, bet prisimenu, kad ir ties pilvu su rankom vakar bruklstelejau vos vos...

Siaip mano oda nera jautri, niekam alergiska nebuvau...

Tikriausiai pirmadieni teks keliaut pas odos gydytoja... verysad.gif
Atsakyti
As tai suzinojau, kad esu alergiska kambarinems dulkems ir erkutems tik pries metus. Viskas prasidejo nuo to, kad galvojo kad man sinusitas. O visoms alergine sloga pasireiskia tik ciauduliu ir nosies varvejimu?
Atsakyti
Aš alergiška ketanovui. Porą metų kankinausi, kol išsiaiškinau kam. Galvojau, kad vaisiam kokiek nors, nitratams, konservantams ar pan. O pasireikšdavo akių arba lūpų tinimu. Kai nežinojau, nuo ko tinstu, tai tokia baimė būdavo kažkur eiti, nes bet kada galėdavau ištinti, o vaizdelis doh.gif akis užtindavo taip, kad 2/3 sumažėdavo, lūpa dvigubai išsipūsdavo. Kad dar abi taip atrodytų, gal ir nieko ax.gif , bet pavyzdžiui apatinės lūpos vienas kampas kuris nors. Gerdavau tavegil, tai kažkur po pusės paros praeidavo doh.gif Paskui mama nupirko Aceterin, tai kaip aš kais patenkinta, labai greit veikia. Kai supratau, nuo ko tinstu, nebetinau metus. O dabar vėl prasidėjo, tik dabar pradeda tinti kojos. Ar tai pats padukas, ar šone prie pado ar prie kulno. Užeina stiprus stiprus niežulys, dar nepradedu kasytis, o jau matau, kad patinę. Kai padas ištino, tai ir vaikščioti sunku buvo unsure.gif Tai ir vėl prasidės "smagumai", nes neįsivaizduoju nuo ko gali būti. Kol kas vienintelis įtariamasis - sintetinis kilimas. Sintetikai vaikystėje labai alergiška buvau.

Beje, mano mama alergiška grybų sporom. Ji negali jų nei rinkti, nei tvarkyti, iškart akys ištinsta. O valgyti gali be problemų. Dar ji kažkokiem nitratam alergiška, nes žiemą jei agurko nors griežinėlį suvalgo, tuoj ausys tinsta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mally: 10 birželio 2005 - 07:29
QUOTE(Tauskale @ 2005 05 17, 10:37)
O visoms alergine sloga pasireiskia tik ciauduliu ir nosies varvejimu?

nea, pas mano tėtį ji kaip letinis sinusitas panašiai, čiaudėjimas ir nosies varvėjimas prasideda, kai nuo kažko susierzina. Bet dar prie viso to - ta alerginė sloga perėjo į astmą verysad.gif .
Atsakyti
O man tai nuo kambarinių erkučių, dulkių, pelėsio. Ir dar dėl chlorkės negaliu eiti į baseiną. Ai ir dar nuo ilgaplaukių naminių gyvūnų, o ypač kurie šeriasi. Pradedu žiauriai čiaudėti, nosis pradeda varvėti, o akys parausta ir ašaroja. Gyditoja sakė, kad alergija gali pasireikšti net po savaitės. Juk tada negali žinoti nuo ko ar nuo maisto, ar nuo kokių chemikalų, ar dar nuo velnias žino ko...
Atsakyti
Gerai kad dar nealergiška maistui, ar nėra šienligės tfu tfu tfu
Atsakyti