vieni is naujausiu, o gal ir patys naujausi vaistai nuo alerginio rinito yra Xyzal. efektyvesni uz Claritina, Aerius- kita veiklioji medziaga. nuo Claritino man buvo atsirades pasalinis poveikis- pykinimas, mieguistumas, nu, jausmas mazdaug lyg nescia buciau
. Xyzal geriu jau du men ir esu labai patenkinta. vienintelis trukumas- jo nepartina su alkoholiu vartot, bei vaikams iki 6m.

Atsitiktinai šaldytuve suradau neišpakuota "Claritine" sirupo dežutę. Kažkada vaikui prirašė, bet ačiu dievui neprireikė. Gal kam reikia? Atiduočiau uz simboline kaina. Galiojimas dar nesibaige. Rašykit AZ.
QUOTE(Libra @ 2004 04 13, 10:35)
O kokus jus vaistukus vartojate?
Padeda Clarinase, ir tik jis! Iki to laiko kuo tik manes negyde... Purskiau, ciulpiau, skalavau, tepiau - kol nepakliuvau pas kita gydytoja, kuri iskart nustate - alergnis fonas. Tiesa, Clarinase nuo siu metu tik su receptu.. O kazkada, pora dienu pries dalyvavima vestuvese, tik vienintelis sis vaistas "nueme" raudona nosi ir be paliovos beganti "vandeneli" is jos.
Na jei kraujuoja, tai geriau nerizikuokit su tais purskalais. Jei neturit galimybes nuvaziuoti pas gydytoja, tai bent pabandykit telefonu pasikonsultuoti.
Na mano vyrui ir broliui irgi taip buvo - kaip tik sloga, stipriau pasnypscia - ir pradeda kraujas begt. Cia taip atsitinka del to, kad pasilpsta kraujagysliu sieneles. Nupirkau jiems Askurotino (apie 3 Lt kainuoja), tai jau kita diena abiems kraujas nebebego ir iki pat siol nebebega!
Tiesiog tai tokie vitaminai, panasiai kaip vit. C, tik tiek, kad sis orientuotas butent kraujagysliu sienelems stiprint. Siaip reikia po 2 tabletes 3 kartus per diena suciulpt (tada, kai kraujuoja), o profilaktiskai galima ir maziau. Pabandykit - blogiau tikrai nebus! Man paciai buvo tokiu problemu, tai mano gydytoja sake kad bet kas profilaktiskai gali jas pavartot - ypac kai ziema nuo radiatoriu gleivine issauseja, tai ir prasideda kraujagysliu trukinejimas... Sekmes!

sveikutes,ir as turiu tokia 'faina' liga kaip alergine sloga.Nustate ja seniai,kelis metus is eiles leidausi alergenus,bet ateine pavasaris,suzydi sodai,gelytes ir man sakes.Nei kur iseiti nei kur nuvaziuoti.dabar keli metai nebeleidziu alergenu,ir truputi geriau,gal jie ir padejo.Bet sergu kaip sirgusi tik lengviau,i vasaros gala kaip zydi kieciai,pradeda begti nosyte.O siaip vartoju clarinase.Bet vaistukus reikia pradeti gerti savaite pries visas alergijas.
QUOTE(AŠA @ 2005 03 01, 09:15)
tai kad jam ir anksciau kraujuodavo... Įtariu, kad nuo dažno ir stipraus šnypštimo... Na, tą kraujavimą gal netiksliai apibūdinau - kraujingas nosies sekretas...
Man irgi jei sloga užsilaiko, ima kraujuot. Tai paskutinįkart gydytoja liepė gert tą Askorutiną (sakė, kad kraujavimas atsiranda nuo uždegimo) ir dar išrašė Cirrus - jo lapelyje parašyta, kad daugumoj vartojamas užsitęsus alerginei slogai (bet nebūtinai alerginei), tik va ant dėžutės parašyta, kad vaistas receptinis, reiškia, be gydytojos jo negausi. Ir tikrai padėjo tas vaistas.
Aš jau 16 metų sergu šienlige
Kokių vaistų aš tik negėriau... Va, baisusis sezonas man jau prasidėjo... Tavegilis nepadėjo, Loratinas visai nieko buvo, bet kol kas fainiausi- homeopatiniai RHINITAL
Kai jau būna super blogai ir net 10 tablečių per dieną nepadeda (galima iki 12 net), tai traukiu iš stalčiuko Loratiną (vargšės mano kepenys, kai pagalvoju...). Išvis anksčiau, kol dar Lietuvoje vaistų nuo alergijos normalių nebuvo, tai teta siųsdavo iš Vokietijos: tabletes, lašiukus, purškalus ir t.t. Labai džiaugiuosi, kad dabar yra tie mano homeopatiniai- ir kaina nesikandžioja, ir su kitais vaistais nereaguoja,ir su alkoholiu ne, taip pat nėra šalutinio poveikio