Aš nemėgtu mėnesį prieš puošti eglutę, atsibosta paskui ir nebebūna taip šventiška. Puošiam tik dieną prie kūčias ir tik gyvą eglutę - kad mišku namai kvepėtų
QUOTE(Ilva @ 2006 11 13, 12:53)
Kai prasideda Adventas (gruodzio pradzioje), namus papuosiu tik jo atributais - vainikeliu su 4-iomis zvautemis, zvake su kalendoriumi - jos kasdien reikia nudeginti po truputi iki pat Kaledu ir Advento kalendoriu pasikabinu, kad kasryt po saldainiuka galeciau sugrauzti.
O kalediskai puosiu tik likus apie savaitei iki Kuciu. Man atrodo kad anksciau issipuosus, iki tikruju svenciu viskas atsibos ir jau taps kasdienybe.
O kalediskai puosiu tik likus apie savaitei iki Kuciu. Man atrodo kad anksciau issipuosus, iki tikruju svenciu viskas atsibos ir jau taps kasdienybe.

Mes irgi nuo gruodžio pradžios tik advento vainiką su žvakėmis pasistatome ir dabar, jau kai yra mažų vaikų, dar ir kalendorių gaminamės su maloniomis smulkmenėlėmis.
O eglutė, girliandos, žaislai ir blizgučiai kabinami arba per Kūčias, arba savaitgalį prieš jas.
QUOTE(Gyncė @ 2006 11 14, 10:03)
O sakyk čia aš apie tas žvakes, tai kiek supratau vieną sekmadienį uždegi tik vieną, kitą sekmadieni jau dvi, trečią sekmadienį tris ir paskui visas keturias? O čia toks paprotys/tradicija ar patys sumastėt
?

Čia kalbama apie Advento vainiką, kuris daromas tradiciškai iš eglės, pušies šakų ir puošiamas natūraliais gamtiniais akcentais - kankorėžiais, džiovintomis gėlėmis, uogų šakelėmis ir pan.
į vainiką įstatomos ar įpinamos 4 žvakės, kurios simbolizuoja keturias advento savaites - pranašų, Betliejaus, piemenėlių ir angelų. Kas sekmadienį uždegama po žvakę. Tikinti šeima, susėdusi prie Advento vainiku papuošto stalo, susimąsto apie Jėzaus laukimą, gimimą ir antrąjį Jo atėjimą bei apie artėjančius Naujuosius Metus.
QUOTE(#Mia# @ 2006 11 16, 21:20)
O mes eglute (namus biski anksciau)puosiam pries Kuciu vakariene. Jau kai viska pasiruosiam, pasipuosiam, tada visi puosiam eglute ir sedam prie stalo.
O kad nuo "sovietiniu laiku"
- geriau jau taip, nei prekybos centru mada (po Veliniu katalogo). Nu nematau as dziaugmo, kai jau "nebematai" eglutes grozio.
O kad nuo "sovietiniu laiku"

Visiškai sutinku.
nes ta prekybcentrių varoma vartotojiška kultūra

Tuo labiau, kad tuo metu katalikai kaip tik ir mini laukimo, susilaikymo, santūrumo ir susikaupimo metą - Advento laikotarpį. Tad tie blizguliukai dzinguliukai čiut čiut prasilenkia

QUOTE(Isila @ 2006 11 29, 21:47)
nesupykit, bet aš nesuprantu, kaip galima eglutę papuošti tik per Kūčias ar likus dienai iki jų. Pati eglutę parvelku tik, kai prasideda jų prekyba. Gal aš labai nekantri?
Tiesiog mums su vyru tai yra savotiška tradicija, kurią mes suprantame, išgyvename ir puoselėjame - juk po ruošimosi (ypač vidumi) atėjusios šventės smagesnės.
Mes jau pasipuošę ir vidum, ir visaip kitaip.
Kadangi mergaitės vakar matė per TV, kad atskrido į Vilnių Kalėdų senis, tai jau nebebuvo kur dingti.
Bet kokia nuotaika namuose, tikras smagumėlis.

Mes eglute puosime savaite pries Kaledas. anksciau puosdavome Kuciu diena, taciau tos sventes taip greit prabega, kad net nepasidziaugi grazia eglute

Kambaryje eglutę puošime tik Kūčių dieną, o va lauke augančią tai prieš savaitę, kad visiem ilgiau džiaugsmo būtų

Mes visada gelutę puošdavom dieną prieš Kūčias, šiemet puošim 19 dieną
taip pat ir namus

o mes namus ( dirbtine eglute, blizgucius ) puosiam savaite pries kaledas,o tikra egle papuosiam viena diena pries kucias

Eglutę dažniausiai puošiame Kūčių dieną - man anksčiau jokio poreikio nėra
Visai neįdomu būtų jei ji stovėtų jau nuo kokios gruodžio pradžios
Pilni namai Kūčių vakarienei gaminamo maisto kvapo ir puošiama eglutė - va tada tikra šventiška nuotaika aplanko
Tačiau visokias šventines žvakutes jau po truputį traukiu į dienos šviesą
Va ir darbe jau kalėdinį batuką/žvakę pasistačiau šiandien 

Tačiau visokias šventines žvakutes jau po truputį traukiu į dienos šviesą

Aš ir manau kad namus galima pasipuošt jau gruodžio pradžioj
Mes visuomet sulaukiam kol bus papuošta mūsų miesto eglė, tuomet puolam puošt ir savo
Juk tai vienos iš gražiausių švenčių, kurios taip greitai prabėga... o kaip nuostabu stebėt savo sūnelį kuris sėdi ir gėrisi eglute, ir mirksinčiom, lemputėm... puoškim namus, ir pradėkim gyvent šventinėm nuotaikom

As irgi jau namus pasipuosiau gruodzio 1d.
Man taip ciotka! O ir vaikams kiek dziaugmo!!!! Kadangi pas mane maza dar pupa, tai neturiu pasirinkimo, gyva ar netikra eglute puost, kad paskui spygliukai burnytej neatsidurtu... Bet vis tiek labai ciotka.
Dar suzinojau apie vienos seimos tradicijas. Jie namucius pasipuosia gruodzio 1d. Plius pakabina 24vnt. dovanu maisiukus sunumeruotus (galima dovanu kojinytes). Tai po nakties mazam pipiriukui kaledu nykstukas iki kaledu atnesa po kokia maza dovanyte - smulkmenele. Tai vaikui kiek dziaugsmo, o ir stimulas savo zaislus susitvarkyti, kad nykstukas namucius neaplenktu... Vat taip ir laukimas vaikuciai neprailgsta. Visiems smagiau
Nuo kitu metu ir as bandysiu sia tradicija pas mus seimoj ivesti
Taip ir isivaizduoju... papuosiu laiptu tureklus, prie kuriu pririsiu 24 vnt dovanu mazutes kojinytes....

Dar suzinojau apie vienos seimos tradicijas. Jie namucius pasipuosia gruodzio 1d. Plius pakabina 24vnt. dovanu maisiukus sunumeruotus (galima dovanu kojinytes). Tai po nakties mazam pipiriukui kaledu nykstukas iki kaledu atnesa po kokia maza dovanyte - smulkmenele. Tai vaikui kiek dziaugsmo, o ir stimulas savo zaislus susitvarkyti, kad nykstukas namucius neaplenktu... Vat taip ir laukimas vaikuciai neprailgsta. Visiems smagiau

Nuo kitu metu ir as bandysiu sia tradicija pas mus seimoj ivesti